El Canal de Panamà gairebé era el Canal de Nicaragua. Un poc més d'un segle enrere, als Estats Units va arribar a l'edifici "el camí entre els mars" al nord de l'estret Istme de Panamà.

Si un polític ambiciós nicaragüenca i multimilionari xinesa que la seva manera, No obstant això, una nova navegable encara pot connectar els Oceans Pacífic i Atlàntic. Es convertiria en "el projecte més important enginyeria civil i construcció del món,"informes Jon Lee Anderson en la marxa 10 edició del novaiorquès.

No crec que el Canal de Panamà s'enfrontarà a un competidor a Nicaragua en qualsevol moment aviat, Si alguna vegada. Però la competició és sa, i potser la mera amenaça d'un Canal de Nicaragua massiva donarà lloc a la realització de millores en el Canal de Panamà. Millor encara, Potser s'animarà reparacions urgents a la nostra pròpia infraestructura de transport aquí als Estats Units.

El Canal de Panamà és per descomptat una meravella moderna i aquesta és la edició del centenari. Un èxit enorme, prenia una dècada per completar. Més de 5,000 treballadors va morir, principalment de la malaltia. Aquest va ser un peatge costós, però seu sacrifici fet possible un gran centre de comerç mundial que ha servit els interessos de les Nacions, productors i consumidors nostre hemisferi.

Durant molts anys, No obstant això, el Canal de Panamà ha requerit una rampa — una ampliació i aprofundiment que permetrà donar suport vaixells més gran del món. El projecte de vuit anys va començar a 2007.

Fa dos mesos, sobrecostos de $1.6 mil milions a posar el risc al risc. Treball fet va deixar un parell de setmanes com els constructors i l'autoritat del canal van discutir sobre preus. Sembla que han assentat les seves diferències, encara que pot retardar la realització final de panys de nou de la canal de 2015 a 2016, Segons el diari de Wall Street.

En el món de projectes de construcció gegantina, que no és molt d'un revés — i l'èxit d'un Canal de Panamà millorat proporciona un fort incentiu per acabar. Si això no fos suficient d'un incentiu, la Perspectiva d'un nou canal de Nicaragua també hauria de guardar millores de la canal, més o menys en horari.

Wang Jing, un secret xinès finançador, creu que pot construir un canal enorme a través de Nicaragua en cinc anys i només $40 milions de dòlars. Que soni l'optimista, però Wang sembla força seriós sobre l'esforç. Ja ha passat $100 milions en estudis de viabilitat, informes del New Yorker.

Passat mes de setembre, President de Nicaragua Daniel Ortega signat una concessió formal canal amb l'empresa de Wang. Així que busca Wang aclarit els obstacles polítics, que per descomptat pot ser tan delicat com els tècnics que.

Un canal a través de Nicaragua no obstant això planteja una sèrie de greus problemes. Tot i que perdria avantatge dels rius i un llac de 40 milles-tot, seria més de tres vegades la llargada del Canal del Panamà. Seus panys hauria de recaptar els vasos 108 peus sobre el nivell del mar, en comparació amb 85 peus pel Canal de Panamà.

Hi ha una raó per què el Canal de Panamà és a Panamà: És una ruta millor.

Encara un canal plenament modern a través de Nicaragua podria gaudir de certs avantatges. Ara mateix, el Canal de Panamà està expandint per a atrapar a l'actual generació de vaixells contenidors i els superpetroliers. Pot ser encara més grans vaixells en el camí. Millores cars del Canal de Panamà podria obsolets poc després van obrir per a negoci.

La xerrada d'un Canal de Nicaragua és "definitivament una crida d'atenció a Panamà,"diu un expert en gestió Portuària en l'article de Anderson.

Hauria de ser una crida d'atenció als Estats Units, així. Propis cursos d'aigua amb prou feines acomodar els vaixells que prendre productes estatunidenca i ha crescut als clients en altres nacions. Així com necessitem un eficient sistema de carreteres així que la gent pot conduir al voltant del país, necessitem un eficient sistema de panys i preses per fer-nos els nostres productes es mouen ràpidament a altres destinacions.

És difícil imaginar el Canal de Panamà competint contra un canal a Nicaragua. Però les exportacions americans competir contra els productes d'altres nacions quotidians — i hem d'assegurar que gaudeixen cada avantatge que pot donar-los.

Tim Burrack planteja de blat de moro, la soia o el porc en una granja familiar NE Iowa. He serves as Vice-Chairman and volunteers as a Board Member of Truth About Trade & Tecnologia (www.truthabouttrade.org).

Segueix-nos: @TruthAboutTrade en Refilar | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.