Tret de blat de moro de llavor de biotecnologia de DuPont pioner 1507 va passar una fita important en el procés regulador d'EU quan no que va ser rebutjat per cultiu per una majoria qualificada de la Unió Europea. L'últim pas abans de comercialització és l'aprovació formal de la Comissió de la UE. Que probablement no és el final de la carretera reguladora.

DuPont pioner presentada per primera vegada per l'aprovació de la UE en 2001for TC1507 (co-desenvolupat amb Dow Chemical i conegut en els EUA. com a Herculex) un tret per barrinador resistència. En MON810 de aquell temps Monsanto per barrinador control era el tret de blat de moro només biotec aprovat a la UE. Tretze anys més tard és encara el tret únic aprovat biotec. L'any passat Monsanto va començar a retirar aplicacions cultius biotecnològics addicionals a la UE. Sobre els 13 blat de moro d'anys 1507 s'han esvaït sis vegades per la Agència Europea de seguretat alimentària (EFSA) i va prevaler en dos casos judicials. Va rebre l'aprovació per a la importació a la UE per a ús menjar en 2005 i per menjar utilitzar en 2006. Això també ha estat aprovada per importar a tots els grans de blat de moro importació països, incloent-hi Japó i Xina.

Seu actual viatges a través del procés regulador EU és únic. El setembre de l'any passat, la cort General de la Unió Europea va governar en un cas portat per DuPont-Pioneer en 2007 que la Comissió no va actuar sobre una sol·licitud de cultiu. Això mai havia estat esmentats del Consell de Ministres d'un dictamen.

La Comissió de la UE actuar com “Guardià dels tractats de la” que crea la UE ha complert amb la resolució judicial a principis de novembre en referir-se el cas que el Consell de ministres dels Estats membres per actuar dins els tres mesos. Van enviar el cas a la 28 membres del Consell de Ministres entorn per decidir el cultiu o no a la UE en el seu conjunt. Un "Sí" o "no" votar en la decisió de cultiu exigeix una majoria qualificada per o contra. El sistema de votació del Consell, cadascuna de les 28 país té un nombre diferent de vots segons la seva mida de població i altres factors. La 19 països es van oposar al cultiu no tenia la majoria requerida"qualificat" de la Comissió ’ proposta s aprovar cultiu. Tenien 210 vots de la 260 necessària per bloquejar la mesura.

Cinc països van votar pel cultiu: Estònia, Finlàndia, Espanya, Suècia, i el Regne Unit. Cap d'aquests va ser una sorpresa. Els quatre restants reunió: Bèlgica, República Txeca, Alemanya i Portugal. Alemanya normalment hagués probablement votat contra el cultiu, però el nou govern de coalició no havia format una posició oficial en el moment de la votació. És normal que els governs de Coalició Europea a abstenir-se en una qüestió de política pública on hi ha diferències d'opinions dins el lideratge de la coalició i una posició ferma no s'ha desenvolupat. Amb Alemanya a la banqueta, el grup anti-cultiu de països no tenia una majoria qualificada i l'assumpte es va tornar a la Comissió de la UE.

Segons el Comissionat de salut EU Tonio Borg, la Comissió està obligat per llei a concedir l'autorització ja que l'Ajuntament no tenia una majoria qualificada a favor o s'oposa al cultiu. Borg no ha assenyalat una cronologia d'acció, però la qüestió és complicada.

Quan la Comissió envia el blat de moro 1507 emetre al Consell de Ministres el novembre passat, Comissari Borg va dir la Comissió també va prendre mesures paral·leles per reactivar un debat sobre l'anomenat "proposta de cultiu" de la Comissió fa quatre anys, que ja ha estat aprovat pel Parlament Europeu, però ha estat atrapat en el Consell de Ministres. Aquesta proposta de"cultiu" permetria als Estats membres a restringir o prohibir la producció de cultius biotecnològics en el seu territori per motius diferents de les relatives als riscos per a la salut, seguretat i medi ambient. Si la Comissió va dir "Sí" al cultiu, un estat membre encara podria es neguen a permetre el cultiu al seu propi país. Vuit països ja han adoptat mesures que restringeixen la sembra de cultius biotecnològics. No seria canviar el procediment per a autoritzar els aliments i pinsos d'ús. Els ministres de medi ambient s'esperen ara a discutir la proposta' cultiu' al març.

Quan la "proposta de cultiu" es va fer fa quatre anys immediatament era vist com un problema de comerç. Sota l'OMC acord sobre sanitaris i fitosanitaris (SPS) Mesures, un país pot es neguen a permetre una pràctica per a problemes relacionats amb la salut, seguretat i medi ambient, però no per altres raons. La proposta d'EU sembla ser incompatible amb compromisos WTO.

Això també ha plantejat la pregunta sobre les negociacions en curs per al comerç transatlàntic EUA-UE i acord de comerç d'inversió col·laboració. Cultius biotecnològics són un dels molts temes SPS que necessiten resoldre.

El nomenament de cinc anys de la Comissió de la UE actual expirarà més tard aquest any. La "proposta de cultiu' formava part de la discussió en la creació de la Comissió actual i serà nou per a aquest nou. Com un indici de les pressions polítiques, el Parlament Europeu en una votació sense cap compromís al gener van votar en contra l'aprovació de blat de moro 1507, 385 a 201 amb 30 abstencions. Si la Comissió aprova el blat de moro 1507, grups com Greenpeace hauran de demanar la Comissió.

Malgrat tot el debat sobre el cultiu de blat de moro biotec un altre, 49 trets de biotecnologia ha estat autoritzat per la UE per a alimentació humana i animal alimentar incloent-hi 27 de blat de moro, vuit de cotó, set de soja i tres de colza. Segons el servei internacional per a l'adquisició d'aplicacions d'Agri-biotecnologia, cinc països de la UE va plantar un registre 364,000 hectàrees de blat de moro biotec en 2013, cap amunt 15% des de 2012. Espanya va ser el principal adoptant plantació 94% de la superfície de blat de moro biotec total a la UE.

DuPont pioner està preparada per seguir endavant amb la comercialització. La responsable de comunicació DuPont pioner a Europa, va dir després de la votació del Consell, "Ara estem segurs que la Comissió Europea, basat en les opinions positives seguretat set publicats per l'EFSA, adoptarà la decisió per aprovar-lo una altra vegada com exigit sota per la e.u. per. Llei. 1507 blat de moro es reuneix tots els requisits reglamentaris EU i hauria de ser aprovat per cultiu sense més dilació." Tretze anys en el procés normatiu ha de ser prou, però probablement no és.

Ross Korves és un comerç i analista de política econòmica de veritat sobre comerç &Tecnologia (www.truthabouttrade.org). Segueix-nos: @TruthAboutTrade en Refilar |Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.