Com vam començar un nou any, sovint podem expressar la nostra esperança per al futur. A Kenya, hi ha esperança que 2014 portarà un aixecament de la prohibició d'importacions de GM i marca que els primers grangers de Kenya temps tindrà accés a eines importants de tecnologia agrícola que ha estat retingut d'ells.

Un dels grans enganys científica del món ha estat ratted de.

Que és la bona notícia. La mala notícia és que la seva declaracions falses ja han fet enormes danys a la causa de la seguretat alimentària — i tindrà un gran esforç per desfer el mal aquí a Kenya i en altres llocs.

La història va començar fa més d'un any, Quan la revista acadèmica alimentària i Toxicologia química publica un estudi impactant per l'investigador francès Gilles-Eric Seralini. Afirmava que genèticament modificat cultius — habitualment cultivades pels agricultors i menjats pels consumidors — provocat tumors en rates.

La implicació estava clar: Una de les nostres eines més convencionals i importants de la producció d'aliments podria ser dolent per a nosaltres.

Aquesta suposada trobar titulars generats al voltant del món. Els enemics de la biotecnologia, sempre desesperats per un nou punt de parlar, de abraçats Seralini treball i platerets seves conclusions. Per a més d'un any, era gairebé impossible tenir una discussió sobre cultius transgènics sense sentir parlar de "el estudi rata".

Xerrada solt va portar a una acció. Ministre de França amenaçat impulsar una prohibició total de cultius transgènics a Europa. Rússia suspès les importacions d'aliments GM. A Kenya, on lluitem cada dia alimentar una població inflamació, el govern va prohibir les importacions de GM i fins i tot enviar agències en supermercats que confiscar l'aliment amb GM ingredients.

Tot i això, molts científics pudia immediatament una rata. Reclamacions extraordinàries requereixen proves extraordinàries, i Seralini semblava contradir una muntanya de recerca anterior que ha demostrat cultius transgènics per estar completament segurs per als agricultors de créixer i persones per menjar.

Experts que submergit sota la superfície de reclamacions explosives de Seralini pressa identifiquen defectes en el seu estudi. D'altra banda, Comportament propi de Seralini era sospitós: Va compartir còpies pre-publicació de les seves dades només amb periodistes que van signar un acord de no contactar amb altres científics pel comentari. Aquesta demanda, rebutjat per molts en els mitjans de comunicació, violat un precepte fonamental del periodisme. També va suggerir que Serelini estava més interessat en la publicitat que la investigació científica.

Tanmateix, alimentària i Toxicologia química és una publicació revisades, editat per A. Wallace Hayes de la Universitat de Harvard. Així que Seralini també va ser tractat amb una certa quantitat de respecte.

Resulta que ell no ho mereix: Al novembre, Alimentària i Toxicologia química va donar el pas notable de revocar formalment el document de Seralini.

En la seva declaració oficial, la revista va assenyalar que Seralini havia basat la seva afirmació sorprenent en un petit nombre de rates: "Una mirada més profunda a les dades brutes va revelar que no hi ha conclusions definitives, es troben a aquesta mida petita Mostra". Per complicar les coses, ell es va basar en una varietat de rata, que és notori per brots de càncer: "Donat la coneguda alta incidència de tumors en les rates Sprague-Dawley, variabilitat normal no es poden excloure com la causa de la més alta mortalitat i incidència observada en els grups tractats."

En altres paraules, "l'estudi de rata" és fals.

Retracció de la revista és Benvingut, però per descomptat que hauria estat millor si la recerca de Seralini mai no havia aparegut en primer lloc. La publicació suposà un gran contratemps a la comprensió de la biotecnologia a Kenya i arreu del món. Reclamació falses de Seralini s'ha produït en el buit no, però en el món real, on els agricultors fer front al repte increïble de creixement aliments suficients per a un planeta fam. La publicació imprudent de l'obra de Seralini va permetre als enemics de la biotecnologia difondre propaganda i va influir en la política de govern a pitjor.

El futur de seguretat alimentària d'Àfrica i a tot arreu depèn bona ciència. Hem de créixer més menjar menys terra, en un moment quan el canvi climàtic i malaltia amenacen cultius bàsics. En la Gran Vall del Rift de Kenya, els agricultors de grans està veient un virus mortal tallats els rendiments per més de 70 per cent. Jo, per a un, collides un mer 20 bosses (sobre 2 tones) des d'una hectàrea de blat de moro que normalment produeix 80 bosses (7.5 tones)! Kenya s'enfronta ara la dura realitat d'una escassetat de sobre 10 million bags of maize according to Minister of Agriculture CS Koskey. This significant loss of harvest due to disease could be minimized by the quick adoption of biotech seeds. Sense accés a GM blat de moro llavors i l'immediat l'aixecament de la prohibició d'importació d'aliments GM, és difícil veure com Kenya es evitar una imminent crisi alimentària.

Necessitem més científics com Norman Borlaug, l'any del centenari ara està sobre nosaltres: Homes i dones compromesos amb segurs avenços en seguretat tecnologia i aliments agrícoles, en lloc de xarlatans que d'alguna manera aconsegueixen donar fins i tot les rates d'un mal nom.

Gilbert Arap Bor creix de blat de moro (blat de moro), verdures i les vaques lleteres en una granja petita escala de 25 hectàrees en Kapseret, a prop Eldoret, Kenya. També és professor de la Universitat Catòlica de est d'Àfrica, Campus de Eldoret. Sr.. Bor és la 2011 Comerç Kleckner & Destinatari d'avanç Premi de tecnologia i membre de la veritat sobre comerç & Xarxa de tecnologia Global pagès (www.truthabouttrade.org). Segueix-nos: @TruthAboutTrade en Refilar | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.