Quan vaig aixecar l'ombra a la finestra del meu avió en un vol recent a Singapur, Jo amb prou feines podia creure als meus ulls. Per sota me, vaixells concorregut els estrets — massa a comptar. La escena de colors que va portar a la ment les fotos en blanc i negre de la invasió del dia la Segona Guerra Mundial.

Llevat que aquests vasos no anaven a la guerra. Anaven a comerç. Singapur, una illa en el punt més meridional de Malàisia, és lloc de transbordament més transitats del món.

Visitat el port ocupat em va recordar el potencial enorme de l'Associació Trans Pacific (TPP), un possible acord de lliure comerç amb Estats Units, Singapur, i deu altres nacions al voltant de la conca del Pacífic.

President Obama discuteixen TPP en estat de l'any passat de la Unió, lloar el seu potencial "per impulsar les exportacions americans, suport americà feines, i anivellar el terreny de joc en els mercats d'Àsia creixents".

Espero que descriu els beneficis de TPP una altra vegada el gener 28, Quan es reparteix la seva següent estat de la Unió.

Em dedico a vocacional, però també he compartit coneixement amb els agricultors i productors d'aliments arreu del món. He visitat sobre 50 diferents països. I encara que he vist a Singapur va ser la dansa lucinant del comerç, alimentat per expedidors com s'esforcen per les exigències d'una creixent classe mitjana global.

Llocs d'interès com aquest fer comerç internacional més d'un concepte abstracte — una figura en un balanç general o una referència a una notícia. En canvi, és una poderosa força d'infraestructures i transport que millora la qualitat de vida a tot arreu, ports animat d'Àsia fins als camps de neu de Iowa.

Si voleu beure suc de taronja o menjar verdures fresques al gener, vostè pot agrair comerç per fer-ho possible.

El nostre temps a Singapur seguit visita finals del mes passat de veure amics i conèixer pagesos a la part occidental d'Austràlia, un altre país en les converses TPP. Ells han estat la collita una collita rècord a Austràlia Occidental.

El tram occidental d'Austràlia són secs, però l'agricultura és significativa. No moltes persones hi viuen, i les granges seure al costat d'una sequera permanent desiguals. Quan arriben prou humitat, la terra es converteix en un graner. Exporta la regió tant com 80 o 90 per cent de què creix a llocs com SE d'Àsia, Japó i l'Orient, on és més difícil de conrear aliments.

Quan les pluges no arriben — i aquest any, es va començar a mirar com els no — agricultors depenen fins i tot més del normal en els mercats internacionals. Comerç els extrems de modular permet, aprofitar grans oportunitats quan concorrin.

El President pot presenciat escenes similars des de les finestres de l'Air Force One i el seu motorcades.

President Obama va arribar al poder com un escèptic de comerç, però es va convertir en un convers. Va arribar a entendre que el comerç amb altres nacions és una associació que es poden beneficiar tots, no un joc de suma zero amb un perdedor per cada guanyador. Es va assegurar el pas final dels acords comercials importants amb Colòmbia, Panamà, i Corea del Sud. També sap als Estats Units pateix una economia feble i les exportacions són una àrea de força; una font de riquesa per al nostre poble.

Un estat de la Unió sovint és un batibull de propostes de política, però aquests discursos també tenen temes — i molts observadors esperar President Obama per enfocar la desigualtat dels ingressos.

Experiència ensenya que el lliure comerç és una eina per ajudar a gent de tot arreu. Això eleva gent fora de pobresa en el món en desenvolupament. Comerç redueix preus i amplia l'elecció dels consumidors en els països desenvolupats com als Estats Units.

President Obama, No obstant això, el repte no és només per parlar sobre els beneficis de lliure comerç: Durant anys, s'ha dedicat unes línies del seu estat de la Unió a aquest tema. En 2014, va han de deixar de parlar a l'acció, i portar les converses TPP èxit.

Grans països prosperar de comerç robusta, i als Estats Units ha lligar-se tan de prop com possible a Austràlia, Singapur, i la resta del món del comerç de les Nacions.

Clàusula de reg és una Jefferson, Iowa farmer and business consultant. Va voluntaris com un membre del Consell de la veritat sobre comerç & Tecnologia (www.truthabouttrade.org). Segueix-nos: @TruthAboutTrade en Refilar | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.