L'any 2013 ha anat i vingut. Com el temps vola quan vostè té molt a dir! From global trade talks and the economic boost of exports felt around the world to the importance of agricultural technology for the world’s farmers, sentir les veus quins globals de veritat sobre comerç & Tecnologia (TATT) va dir sobre l'any que va ser, com va passar.

Al gener, President del Consell TATT Bill Horan assenyalat que les exportacions han impulsat el creixement en una economia lenta — però també va advertir que està alentint. "Complaença es converteix ara en un perill,"va escriure, instant a la casa blanca a seguir nous acords comercials. "Res d'això passarà sense Lideratge polític".

El proper mes, President Obama va usar el seu estat de la Unió advoquen per l'Associació Trans-Pacífic i a la convocatòria d'un nou acord de lliure comerç amb la UE. Tim Burrack provenia de les observacions: "Si [va] aconsegueix un dels [Aquests acords] al seu segon terme... ell deixaran enrere un llegat impressionant sobre el comerç. Si aconsegueix tant, es pot baixar en la història com un dels grans presidents comerç dels Estats Units."

D'estiu, la notícia va ser mirant cap amunt. "He estat involucrat en les negociacions comercials durant dècades, tant com a participant i observador,” va escriure Dean Kleckner, President de TATT emèrit. "Els europeus apareixen més ganes que mai d'arribar a la taula de negociació".

La notícia molt millor al desembre, Quan els països involucrats en Doha de l'organització mundial ronda de negociacions, finalment arribar a un acord — una quantitat molt modesta, però un tracte més. "Després d'anys d'argumentar sense resultat, Finalment apareixen que hagués pegat un acord que farà una diferència,” va escriure Kleckner.

Quan ens acostem a 2014, es va fer evident que Congrés hauria de passar la promoció de comerç autoritat, per millorar la capacitat d'u. diplomàtics de comerç per finalitzar les seves negociacions: "És un sistema excel·lent que ha funcionat bé durant molt de temps, mantenir cert a la Constitució i també promoció nostra economia en una varietat d'ambients partidistes,” va escriure Burrack al desembre.

TATT de altra principal àrea d'interès — tecnologia — també va portar notícies benvingudes. La selecció de Francis Papa al març no era una història de tecnologia, però va proporcionar John Rigolizzo Jr. una oportunitat per recordar als lectors d'un fet important: «El Vaticà es troba en l'avantguarda de la ciència i la tecnologia,” va escriure. "És un dels seguidors més fort del món de cultius genèticament modificats." Nou mesos més tard, per descomptat, Papa Francis es va convertir en la persona de la revista Time de l'any.

No tothom comparteix vistes del Vaticà: Tot el món, avenços en la tecnologia van venir sota la intensa pressió de activistes polítics i analfabets científics. Hawaii es va convertir en un camp de batalla, encara que biotecnologia salvat indústria de papaia de l'estat de la mortal ringspot virus. Ken Kamiya, membre de xarxa agricultor Global de TATT, explicar la història d'èxit: "L'eina de biotecnologia salvat,” va escriure al juliol. "Gràcies a la modificació genètica, agricultors papaia van ser capaços de créixer les papaies nou. Avui ha recuperat la nostra indústria petita i pràcticament tota la papaia a Hawaii els cultius transgènics".

Altres enemics de la tecnologia intentava requereixen Etiquetes d'advertència en aliments amb GM ingredients, sense cap justificació científica. "Ho vols enganyar gent en preocupar-se que menjar perfectament segur planteja un perill de salut,” va escriure Carol Keiser d'agost, en resposta a un projecte de llei al Congrés. "Jo no sóc només un productor d'aliments,"ella va continuar. "Sóc una mare i una àvia. Quan em vaig aturar a la botiga i decidir què posar sobre la taula per la meva família, Jo depenc d'etiquetes precises i fiables. No vull etiquetes que m'empenyen de segur i saludable menjar."

La lluita més gran de l'any va tenir lloc a l'estat de Washington, on els votants pesar una proposta de votació per forçar les etiquetes en els aliments amb GM ingredients. "Si vostè creu en pensar globalment i actuar localment, llavors pensar en totes les persones arreu del món que depenen de mètodes moderns de producció d'aliments i després actuar localment al rebutjar una iniciativa de votació que faran GM aliments produeixen més difícil i més costós als consumidors,” va escriure Ted Sheely.

va escriure Ted Sheely, Rosalie Ellasus of the Global Farmers Network explained the international ramifications: “We worry that their decision will threaten our livelihoods here” in the Philippines, Ella va escriure.

The labeling proposal went down to defeat, and TATT’s newest board member, Mark Wagoner, interpretat el resultat: "Votants a la meva casa estat de Washington va transmetre un missatge rotund en la jornada electoral: Confiem agricultors d'Amèrica."

Política no és només de derrotar males idees. Es tracta de promoure bons. Al novembre, Hope Pjesky fet el cas per la Llei de beneficència de recerca agrícola, instar el Congrés a assumir "quin pot ser el major repte científic del segle XXI: Creixent prou menjar per mantenir el ritme amb una població de món espera superar 9 milions 2050."

Legislació no poden conrear aliments, per descomptat. Que pren els agricultors — i específicament els agricultors que es preocupa per la terra. "Em van ensenyar com un jove que no heretem la terra del terme avantpassats — vam agafar en préstec dels nostres fills,” va escriure Terry Wanzek al setembre. "No podíem fer-ho sense la tecnologia. De ser bons administradors de la terra, hem de prendre avantatge de què pot oferir la ciència i la innovació, sempre a la recerca de com eines modernes ens pot ajudar conrear aliments més i protegir la terra."

V. Ravichandran, Pagès smallholder indi que va rebre el comerç Kleckner & Premi d'avenç de tecnologia a l'octubre, fet ressò aquests sentiments primers d'any: "Millor sòl condueix a millor vida- i tot comença amb una dieta equilibrada, tant per a les persones, així com per la terra."

Com vam començar 2014, l'any del centenari del Dr.. Norman Borlaug, és bo recordar de les seves paraules es parla en 1970 com va acceptar el Premi Nobel de la pau: "Si el desig Pau, cultivar la justícia, però al mateix temps, conrear els camps per produir més pa; otherwise there will be no peace.” From the global farmers who are Truth About Trade & Tecnologia per a cada un de vosaltres: A wish for the New Year that brings bread for all and peace.

Mary Boote serveix com a conseller delegat de veritat sobre comerç & Tecnologia (www.truthabouttrade.org).

Segueix-nos: @TruthAboutTrade en Refilar | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.