Les tensions al voltant de la conca del Pacífic han pres un gir brusc a pitjor, des que la Xina va declarar una nova zona de defensa aèria i projectades el seu poder sobre un conjunt petit d'illes al mar de Xina oriental.

Vicepresident Joe Biden es van afanyar a Beijing a conferenciar amb el President xinès Xi Jinping, però res no sembla haver sorgit de la trobada. Diplomàtics d'Austràlia, Japó, i Corea del Sud ara es preocupen que l'agressió sobtada de la Xina donarà lloc a un conflicte.

En un altre incident, desplegament sota la disputa illa titular cridi i possiblement enfosquida per ella, Xina va disparar trets en una guerra econòmica: Diversos enviaments de blat de moro cultivat als Estats Units ha rebutjat, en un comerç escopir que perjudica els pagesos nord-americà i amenaça el futur de la producció d'aliments i la distribució a través del comerç.

Xina és el país més poblat del món, i en els darrers anys s'ha convertit en un gran importador de blat de moro, s'utilitza sobretot per a alimentació animal. Només fa sis anys, els xinesos van exportadors nets encara de blat de moro. En els últims dies, No obstant això, s'han convertit a més de 120,000 mètrica tones d'EUA. blat de moro, repartits en almenys tres províncies i cinc càrregues. Inspectors de negar el blat de moro perquè van descobrir un tret per resistència a plagues que Xina encara no ha aprovat.

A la superfície, Això sembla un episodi en la controvèrsia global sobre cultius genèticament modificats.

Però aquesta no és la raó real per al comportament destructiu de la Xina. Aquest és un tema de comerç. Simplement està sonant fort econòmica, tractant d'escapar dels contractes de compra-ho signat fa mesos quan eren més alts preus del blat de moro. I està utilitzant un enrenou falses sobre biotecnologia per distreure'ns d'aquesta realitat important.

El nom tècnic del moresc en qüestió és MIR162. Conté una característica que els insectes a ratlla, construcció de les plantes més forts i saludables que produeixen més gra. Com amb tantes cultius transgènics, agències reguladores arreu del món han aprovat aquesta vegada per plantar, la collita, i el consum. És només un altre cultiu segur possible gràcies al avenços notables en biotecnologia, ajudar-nos a créixer més menjar menys terra.

En altres paraules, MIR162 és una eina convencional de l'agricultura moderna. Persones als Estats Units, Argentina, Brasil, la Unió Europea, Japó, i Mèxic confiar-hi.

No obstant això Xina no ha aprovat per a la importació. Seus reguladors han fracassat citar qualsevol preocupació sobre la qualitat o seguretat. En canvi, simplement han dawdled en una aplicació que hauria han estat aprovats fa molt de temps.

Els xinesos probablement no portaríem d'aquesta manera si venien blat de moro per a $7 per grapats, com ho va ser a principis d'any. Avui, No obstant això, blat de moro es ven per sobre 60 percentatge tant — i així els xinesos han decidit, amb cinisme sorprenent, utilitzar la biotecnologia com una barrera de comerç així que podeu cancel·lar els contractes de compra.

Això és mala fe comportament. S'incompleix la normativa de pràctiques empresarials acceptables i rebaixa el valor dels béns nord-americà, malmetre els agricultors que va créixer el blat de moro en primer lloc.

Mentrestant, la presència mediàtica de l'incident ha suggerit que la disputa equival a res més que una nova arruga en el debat sobre la seguretat de la biotecnologia. La suposició tàcita és que imparcial reguladors xinès tenen preocupacions honests sobre la seguretat de blat de moro cultivat als Estats Units.

Siguem clars: Aliments conreats als Estats Units és el més segur en el planeta. Nostres clients de comerç té res per témer des d'això.

L'u. Consell de cereals ha cridat Xina per admetre aquests enviaments de blat de moro, i potser això will. Encara reneging de la Xina ja ha forçat nord-Americans a renunciar a ingressos dur-bestiar i amenacen futurs enviaments.

La resposta a llarg termini, No obstant això, és el regulador harmonització. Richard Fisher, presidenta del Dallas Federal Reserve Banc, fet aquest punt important en el discurs de la setmana passada.

Tot el món, noves varietats de cultius ha de passar per un mosaic de sistemes d'autorització. És complex i ineficient — i, com estem veient ara mateix amb la Xina, Crea oportunitats per malícia, aquest moment servint un doble cop contra comerç i tecnologia.

Un sistema millor deixaria una rigorosa aprovació en un país responsable permeten una aprovació més simple i ràpid en un altre. El diable està en els detalls, per descomptat, i els governants antidemocràtica de la Xina no serà el primer a iniciar la sessió.

Però, aquest és el camí a seguir, i s'ha convertit en una prioritat en les negociacions comercials amb els nostres amics.

Tim Burrack planteja de blat de moro, la soia o el porc en una granja familiar NE Iowa. He serves as Vice-Chairman and volunteers as a Board Member of Truth About Trade & Tecnologia (www.truthabouttrade.org).

Segueix-nos: @TruthAboutTrade en Refilar | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.