Els terroristes islàmics van assassinar més de 60 persones i ferides més de 200 al centre comercial Westgate a Nairobi el 21 de setembre, un dia que les Nacions Unides ha marcat com a "Dia Internacional de la Pau" per més de tres dècades. Al-Shabab, un grup radical de Somàlia, crèdit immediatament reclamat per l'atrocitat.

Ara volen saber els meus compatriotes: Com podria això hauria passat? Per què Kenya mereix aquesta violència?

És una cosa que he demanat abans, a la carnisseria que van seguir els nostres presidencials en 2007, Quan tants com 1,500 persones van morir, i quinze anys abans en el bombardeig dels EUA. Ambaixada, un incident mortal que primer va portar el nom d'Osama bin Laden a l'atenció del públic nord-americà.

En moments com aquests, Tendim a centrar-se en els que cometen aquests crims — i preguntar com prevenir l'atrocitat següent. En una columna ben rebut per la nació diària, principal diari del meu país, Visió de Kenya 2030 CEO, Mugo Kibati suggeria que Millorem la remuneració i les condicions de treball de la policia de Kenya. "Nostra infraestructura de seguretat és manifestament volent,"va escriure.

Hem de pensar més gran, massa.

No hi ha cap tal cosa com la seguretat nacional sense seguretat alimentària. Àfrica té innombrables problemes, però molts d'ells es veuria disminuït si només ens produeix més aliments. Estic convençut que si nostre continent feia una millor feina d'alimentar-se, no patim tanta violència.

Així a més de concentrar-se en els dolents de la massacre Westgate Mall, hem d'enfocar els herois de la seguretat alimentària. Deixi'm dir-li sobre tres.

En dues setmanes, al Premi Mundial de menjar a Des Moines, Iowa, Dr.. Caritat Kawira Mutegi, un científic kenyà 38 anys, rebrà el Norman Borlaug Premi d'investigació de camp i aplicació. Això honora a investigadors menors de 40 que demostrar "la innovació científica i dedicació a la seguretat alimentària" que la vida de Borlaug d'animació, qui va guanyar el Premi Nobel en 1970 per ser pionera en la "revolució verda".

Dr.. Mutegi ha portat els esforços per resoldre el problema de aflatoxicosis, un motlle que pot contaminar gra. En 2004 i 2005, va ser el responsable de 125 morts a l'oest de Kenya. Mutegi descobrir la font del brot i desenvolupat un mètode per evitar futures calamitats: Mitjançant la introducció de soques de tòxics del fong que competir fora les soques tòxics, els agricultors poden combatre aflatoxicosis a un preu assequible i d'una manera ambientalment segur.

He assistit al Premi Mundial de menjar abans de. L'Aplec anual ofereix una excel lent oportunitat per als agricultors de tot el món es reuneixen i comparar notes. Vaig aquest any, i esperem que reconèixer Mutegi i els seus èxits.

Un altre heroi de seguretat alimentària és Miriam Kinyua, un professor d'Universitat kenyans de Eldoret que ha dirigit un projecte per derrotar el rovell del blat, una malaltia que pot destruir tota camps de conreus. Utilitzant una tècnica anomenada "cria de mutació,"que exposa les llavors a la radiació i accelera el procés natural de mutació, va desenvolupar diverses línies de blat que resistir rovell del blat. Ministeri d'agricultura de Kenya ha aprovat dos per a ús comercial, i sis tones de les llavors de blat especialitzats ara estan disponibles per la propera temporada plantació.

Kofi Annan, el diplomàtic ghanès que ha dirigit per les Nacions Unides és un altre heroi de seguretat alimentària. A diferència de Mutegi i Kinyua, és un nom domèstic. Actualment presideix l'Aliança per a una revolució verda a l'Àfrica, un grup de Kenya. Fa un mes, es va emetre un informe que va aplaudir el potencial de la biotecnologia agrícola — i descrit oposició a cultius genèticament modificats com una "farsa".

Només quatre països africans han comercialitzat cultius transgènics, però cinc més, incloent Kenya, actualment estan compromesos en assaigs de camp.

Països africans hauria de reconsiderar la seva l'escepticisme de cultius transgènics, diu AGRA: "És important assenyalar que cultius transgènics han estat sotmesos a proves més arreu del món que qualsevol altres nous cultius, i han estat declarats com a segurs com cultius convencionalment criat els científics i les autoritats de seguretat alimentària a tot el món."

Annan és un dels Africans més influents del món. Suport del seu grup de la biotecnologia serà indispensable com nostre continent intenta millorar la seva seguretat alimentària.

Esperem que el món està escoltant.

Gilbert arap Bor creix de blat de moro (blat de moro), verdures i les vaques lleteres en una granja petita escala de 25 hectàrees en Kapseret, a prop Eldoret, Kenya. També és professor de la Universitat Catòlica de est d'Àfrica, Campus de Eldoret. Sr.. Bor és la 2011 Comerç Kleckner & Destinatari d'avanç Premi de tecnologia i membre de la veritat sobre comerç & Xarxa de tecnologia Global pagès (www.truthabouttrade.org). Segueix-nos: @TruthAboutTrade en Refilar | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.