Flocs de blat de moro són un dels aliments esmorzar més populars del món — i 15 fa anys, Noruega va prohibir-los.

Tècnicament, seu govern fora de la llei la importació de flocs de blat de moro que es van fortificar els vitamines i ferro. Funcionaris en aquell moment va afirmar que els noruecs no necessitava la nutrició addicional.

Era un cas absurda de proteccionisme, evident per a tots i finalment va bolcar per un tribunal. Mentrestant, No obstant això, que va interrompre el flux de comerç ordinari, frustrant per a productors i consumidors.

Crec que és important que fem el possible per evitar aquesta tonteria en primer lloc. Això és exactament el que vols aconseguir un bon acord de comerç lliure entre els Estats Units i la Unió Europea. El moviment de béns i serveis a través de l'oceà Atlàntic és actualment la pena gairebé $1 bilió per any. Amb menys barreres, Aquest valor s'elevaria. I què podria ser més important de tot, per primera vegada en molt de temps, el lideratge europeu apareix compromès a negociar i completant un acord global.

He estat involucrat en les negociacions comercials durant dècades, tant com a participant i observador. Els europeus apareixen més ganes que mai d'arribar a la taula de negociacions. Però no prengui la meva paraula per a això. Aquí és què The Economist va dir principis d'any: "Un pacte de comerç lliure no ha tingut mai aquest suport a la chancelleries d'Europa."

U. negociadors ha d'aprofitar aquesta oportunitat rara per empènyer endavant en el comerç transatlàntic i Associació d'inversió (T-PUNTA).

La majoria dels nord-Americans ja suport més comerç amb la UE: 58 per cent, Segons el Pew Research Center. A Europa, No obstant això, fins i tot més grans majories vol la mateixa cosa: 75 percentatge d'Italians i 65 per cent dels britànics. Set de cada deu Italians i britànics fins i tot tornar la total eliminació d'aranzels entre els Estats Units i Europa, juntament amb més de la meitat d'alemanys i polonesos.

Aquestes actituds positives tenen moltes fonts, començant amb l'economia feble d'Europa. Legisladors tot el món estan buscant maneres estimular el creixement sense gastar dòlars dels contribuents. El comerç és una opció atractiva i viable. D'altra banda, el col·lapse de la Doha ronda de negociacions comercials de món ha animat els líders a buscar noves maneres de reduir les barreres.

"Tenim la intenció d'avançar ràpid,"va dir president de la Comissió Europea Jose Manuel Barroso de xerrades TTIP al juny. "Enormes beneficis econòmics s'espera de reducció de la cinta vermella, evitant normativa divergent per al futur."

A la part superior que, anti-americanisme a Europa és retrocés. Fa només cinc anys, només 42 percentatge de França tenia una vista favorable dels Estats Units. Avui, aquesta xifra és 69 per cent. Les enquestes d'alemanys i espanyols també mostren dramàtics retrocessos en les actituds.

Hi ha un munt de reptes. Alguns són fàcils de resoldre, com ara la insistència d'Europa que importat cireres no mostren evidència de fong de la podridura marró, com prova independent que productors han utilitzat controls de camp per prevenir la malaltia. Cireres es negocien dins d'Europa no han de complir algun d'aquests estàndards.

Altres diferències serà més difícils. La UE prohibeix actualment porc produïda amb ractopamine, un additiu pinso comunament utilitzat als Estats Units. També es restringeix pollastre rentada amb aigua, que inclou el clor, rutina un altre — i segur — u. pràctica.

Aproximació científica Europa a seguretat alimentària representa una de les més profundes divisions entre els dos costats — i una de les majors aggravations els nord-americans, les normes de seguretat alimentària són primer taxa i més acceptació de les noves tecnologies. Durant anys, Europa ha utilitzat seguretat alimentària com a excusa per a tot ús per a polítiques proteccionistes que exclouen u. products from its markets. I’ll never forget when the Europeans required U.S. treballadors d'usar botes de goma blanca en u. slaughter houses that wanted to export meat to the EU. Not red or black or green boots – white boots – just like the workers wore in European slaughter houses.

El repte més important, No obstant això, pot ser l'acceptació de la biotecnologia com una eina per a la producció del cultiu. Europa s'ha negat a unir-se a la Gene Revolution que ha transformat l'agricultura al voltant del món, que permet als agricultors a conrear aliments més en menys terra. Tota l'estona, molts dels seus funcionaris han mantingut una postura exasperant d'extrema sanctimony. Molts d'ells saben millor, i ho dirà en una conversa privada.

Així el moment present pot proporcionar una oportunitat no només per concloure un acord comercial amb els europeus que estan disposats a fer un tracte, però també, Potser, influir la UE cap a un més sensible, enfocament basat en la ciència en la tecnologia.

Això pot ser una oportunitat d'una vegada-en-meu-Vida. Anem a prendre avantatge d'això.

Dean Kleckner és President emèrit de la veritat sobre comerç & Tecnologia (www.truthabouttrade.org). Segueix-nos: @TruthAboutTrade en Refilar | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.