Roseanne Barr com cremar la meva granja papaia a Hawaii.

L'actriu ric va dir tan anteriors d'aquest mes, durant una audiència pública sobre Hawaii projecte de llei 79, propostes legislatives que il·legalitzava creixement genèticament modificats cultius a l'illa gran.

"Per a les persones que viuen creixent els OMG, Saps que aquí tothom és molt donant i probablement vols inclinar cap enrere per ajudar a cremar les papaies i créixer alguna cosa digne,"va dir Barr, que es va traslladar a Hawaii després de fer la seva fortuna a Hollywood.

Barr parla per un moviment d'activistes polítics que volen acabar amb l'agricultura moderna a Hawaii. Ells estan trepig sobre ciència, violar els drets dels agricultors, i fent cas omís d'una història d'èxit increïble.

Les papaies són un dels cultius grans de Hawaii. Jo he crescut durant quatre dècades a Oahu. La meva família així que està connectat a la fruita que fins i tot hi ha una varietat batejat amb nosaltres: la papaia"Kamiya".

Durant la dècada de 1990, No obstant això, agricultors papaia gairebé perduts tot. El mortal ringspot virus difondre a través de les nostres illes i desolat arbres papaia. Es va fer impossible créixer aquesta deliciosa fruita.

Llavors l'eina de biotecnologia salvat. Un científic anomenat Dennis Gonsalves imaginava una enginyosa manera de fer nostres papaies resistir ringspot virus. Ell Insereix una peça dels gens del virus en les papaies, majoria efectivament tenen les nostres plantes.

Gràcies a la modificació genètica, agricultors papaia van ser capaços de créixer les papaies nou. Avui ha recuperat la nostra indústria petita i pràcticament tota la papaia a Hawaii els cultius transgènics.

Barr i els partidaris de Bill 79 Voleu suprimir la tecnologia que ens ha permès de sobreviure i prosperar.

Defensors del projecte de llei 79 afirmen que la seva prohibició eximeix les papaies. Això només és cert en un sentit molt tècnic. La legislació no prohibir les papaies GM la manera que il·legalitza altres cultius transgènics, però ho imposa tantes noves restriccions sobre les papaies que l'agricultura d'ells es convertirà en poc pràctic.

Per empitjorar, Projecte de llei 79 dubte de motlles en una tecnologia provada en un moment quan estem tractant de construir un mercat d'exportació de papaia entre els consumidors japonesos. La promulgació de la Llei declararia que líders hawaià no té confiança en el menjar hawaià agricultors estan intentant vendre a l'estranger.

Legisladors vegades vos dirà als agricultors que tenen l'esquena. Si van aprovar el projecte de llei 79, No obstant això, van a ser clavant nosaltres a l'esquena.

Però la disputa Bill 79 és aproximadament molt més que les papaies. És sobre el futur de l'agricultura a Hawaii — i una prohibició en biotecnologia tindria un terrible efecte sobre capacitat Hawaii de conrear aliments.

Un dels nostres conreus més importants és el cafè. En 2010, No obstant això, El barrinador de Baia de cafè, un escarabat originari d'Àfrica, va arribar a les nostres illes i va començar a infestar nostres granges de cafè. Aquestes plagues perforar forats grans de cafè, inutilització-los.

Per alguns pressuposts, la 700 finques que conformen la indústria cafè de Hawaii han patit pèrdues de 25 per cent o més. Fa dues setmanes, l'u. Departament d'agricultura va anunciar un pla de $1 - milió per lluitar contra l'error, però tothom està d'acord que el problema és cada vegada pitjor en lloc de millor.

Biotecnologia pot ajudar cafè hawaià batre el Barrinador de Baia de cafè la manera ajudava papaies hawaià derrotar ringspot virus? O resistir-se a la manera que ajuda a la majoria de la de blat de moro cultivat als Estats Units el barrinador? Aquesta és una possibilitat prometedor — però Bill 79 faria il legal utilitzar aquesta nova tecnologia important.

Ximples. Tot el món, els agricultors han plantat i collit més de 3 milions d'hectàrees de cultius transgènics. Aquests productors inclouen operacions massives de soja en els Estats Units i Brasil als agricultors de subsistència a Burkina Faso i Filipines.

Cultius transgènics són caixa forta, Sa, i ben entès tecnologia. Van ajudar-nos a créixer més menjar menys terra, tant preservar el medi ambient i arreglant preus dels aliments per als consumidors. En el futur, només anem a millorar, com desenvolupem resisten que conservar aigua i arròs biofortificados que impulsa la nutrició.

Però abans que qualsevol persona pugui gaudir d'aquests beneficis, la gent assenyada, heu de jugar una mica defensa — i deixar Roseanne Barr i els seus amics de cremar el meu granja papaia.

Ken Kamiya ha crescut gairebé papaia a Hawaii per 40 anys. La papaia "Kamiya" és el nom en reconeixement a la seva obra a la indústria. Sr.. Kamiya és membre de la veritat sobre comerç & Xarxa de tecnologia Global pagès (www.truthabouttrade.org). Segueix-nos: @TruthAboutTrade en Refilar | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.