Amb l'elecció Roberto Azevedo del Brasil com el proper director general de la organització mundial del comerç, és el moment d'esperança per un moment "Nixon va per Xina".

En 1972, President Nixon va viatjar a la Xina comunista i es va reunir amb Mao Zedong, marcar una fase nova i més productiva per a les relacions entre els Estats Units i la Xina. També va ser una gesta diplomàtica que només un líder polític amb credencials d'anti-comunista de Nixon podria tenir treure. Gairebé ningú més vols han patit molt car en les conseqüències.

Potser en el futur, Anem a parlar de "Azevedo va a Ginebra".

Això és perquè el brasiler, que assumirà el càrrec de Director General al setembre, pot ser només la persona per reviure l'OMC a un punt d'inflexió en la seva història.

Diversos comentaristes es van afanyar a expressar escepticisme sobre Azevedo. «Brasil no ha estat el soci més positiu de l'OMC,"Ernesto Zedillo, dir, ex-president de Mèxic, en el diari de Wall Street. «Brasil no té les millors credencials per liderar l'OMC. Com un país que tendeix a ser proteccionista, no és una gran campiona de un sistema multilateral de comerç."

La Unió Europea afavorit un candidat diferent, Herminio Blanco de Mèxic. Als Estats Units va romandre oficialment neutral, encara que molts nord-Americans també semblava que prefereixen Blanco sobre Azevedo perquè va ajudar a negociar l'acord de lliure comerç nord-americà.

Mentre que Mèxic sembla han abraçat global lliure comerç, Brasil recentment ha traslladat protegir el seus propi favorits indústries, tot i que ja té un dels preus més baixos del món del comerç PIB.

Malgrat aquestes preocupacions, Azevedo pot tenir una enorme alça: Països en desenvolupament confiar en ell com un campió dels seus interessos. Això podria resultar important, ja que hem convertit en un obstacle per a completar un nou acord multilateral del comerç que millora el flux de béns i serveis al voltant del món.

En 2001, l'OMC va llançar la "Doha ronda" de negociacions comercials de món. No obstant això aquestes negociacions ràpidament va caure en un estancament. Per a tots els efectes pràctics, Doha és mort–i ha estat morta durant molt de temps.

Seu fracàs sorgeix de moltes fonts i hi ha un munt de culpa repartits per. Encara als països en desenvolupament pot haver presentat l'obstacle més important. Molts d'ells es va acostar a les xerrades a la recerca d'un fullet, creient que els països més desenvolupats ha fer concessions, gairebé de caritat. Que no semblen comprendre la importància d'obrir els seus propis mercats de competència–i que qualsevol acord amb èxit implica un estira i arronsa d'ambdós costats.

Brasil va jugar un paper central en tot això. Com a resultat, molts països en desenvolupament creure que Azevedo serà un aliat a l'OMC.

I potser tinguin raó, encara que no de molt la manera esperen. En lloc de convèncer les nacions riques per repensar les seves pròpies estratègies de Doha, serà el principal desafiament per Azevedo persuadir als països en desenvolupament a reconsiderar passat enfocaments.

L'èxit és imprescindible. Com Azevedo anotat en roda de premsa la setmana passada, l'OMC "és clarament atrapats." Ell ara cal aconseguir desenganxar-se–i poden trigar una figura amb la seva credibilitat especial entre els líders del desenvolupament de les Nacions per fer que passi.

Si l'OMC no ve desenganxat, encara servirà la funció útil d'arbitrar disputes entre els seus membres. Encara s'hauran perdut un dels seus objectius principals, que és inferiors barreres comercials.

És bo tenir grans fites, però potser l'OMC si pensa en jugar a la pilota petita, com a mínim durant un curt temps. La ronda de Doha era un gronxador per a les tanques. En aquesta conjuntura fonamental, No obstant això, pot ser més prudent esperar una mera base èxit–no un gronxador i una senyoreta, però un cop sòlida que manté la viva la entrada.

Pot ser una idea d'admetre que tothom sap: Doha és mort, i és hora de passar. Potser ens cal una nova ronda, amb un nom nou.

Per art de màgia que no canviarà les dinàmiques geopolítics que va causar WTO arribar a l'estancament actual. Encara que podria ser una maniobra de relacions públiques essencials que revifa el comerç mundial–i crea una oportunitat per Azevedo anar a Ginebra.

Dean Kleckner és President emèrit de la veritat sobre comerç & Tecnologia (www.truthabouttrade.org). Segueix-nos: @TruthaboutTrade on Twitter / Veritat sobre comerç & Tecnologia a Facebook.