L'any passat el govern rus conjunt desembre 7, 2012 després que l'u. i altres proveïdors estaven obligats a certificar que de porc i vedella exportacions eren lliures de residus ractopamine. A mitjans de febrer Xina anuncien que porc totes les importacions dels EUA. hauria d'estar certificada com ractopamine lliure de residus de tercers. Taiwan ofereix un nivell de residus acceptables per Bou, però exigeix porc ser residu lliure.

Ractopamine clorhidrat, conegut comunament com Paylean, és un aliment additius que els canvis energètics de creixement greix a promoure l'augment del diàmetre de la fibra muscular i el creixement de proteïna muscular. Augmenta la flaquesa de cadàver i vestir-se per cent i millora d'eficiència i la taxa d'augment de pes. L'u. Federació d'exportació de carn estima que afegeix l'ús de ractopamine $5 per porc senglar a la rendibilitat, productor. Es va aprovar en l'u. en 2000 i Canadà en 2006 i ara està aprovat en 26 països, incloent Austràlia, Brasil, Hong Kong, Japó, Mèxic i Nova Zelanda. No és aprovat per al seu ús o les importacions a la UE, Xina i Rússia.

L'any passat el Codex Alimentarius Comissió, més conegut com còdex, adoptat en un 69 a 67 votar amb 50 membres no vot nivell màxim de residus (LMR) normes per a la ractopamine de 10 parts per mil milions (ppb) en carn muscular de porc i vedella, 40 ppb en fetges i 90 ppb en els ronyons. Aquestes són inferiors a l'u. estàndards marcats per la Food and Drug Administration dels 30 ppb per carn i 50 ppb de porc. Còdex va ser establert per l'UN aliment i l'agricultura organització i organització mundial de la salut en 1963 posar menjar estàndards i codis de pràctiques que contribueixen a la seguretat del comerç d'aliments. WTO membres són per complir amb les normes del Codex llevat que tinguin una avaluació del risc per justificar els més estrictes estàndards. Un país no pot ésser forçat acord WTO importar un producte que als seus ciutadans es neguen a menjar. Estàndards del Codex permeten un país importació de porcí i boví d'utilitzar una norma científica internacional per residus ractopamine.

Ni a Xina ni a Rússia ha proporcionat clar científiques o aliments raonament seguretat per configurar el nivell acceptable de residu a zero. La UE també ha continuat la seva prohibició d'ús en la 27 països i les importacions amb residu. Taiwan va prendre una posició de la divisió per acceptar un 10 ppb LMR per residu ractopamine de carn de boví importada però mantenint una tolerància zero de porc importat. Taiwan va ser buscar un compromís polític per reprendre les converses amb l'u. sota un comerç bilateral i inversió conveni marc que han estat aturat durant sis anys a causa de la carn de boví importar assumpte. Carn de porc és un molt qüestió més política el govern taiwanès perquè deu vegades més com a carn de porc és consumeix i només una petita quantitat de carn s'eleva al país, mentre que la majoria de la carn de porc consumit a nivell nacional es produeix.

Rússia des préstecs de baix costos i altres incentius per fomentar la producció bovina i porcina, però segueix sent un productor relativament alt cost. Abans d'unir-se a l'OMC passat mes de setembre, Rússia havia sense restriccions externes sobre incentius de producció o les tarifes en carns d'importació. Ara té límits aranzels i incentius de producció, però el canvi més gran és l'obligació de complir amb els estàndards de Codex en carns d'importació. Prohibint traces fins i tot de ractopamine, Rússia augmenta el cost de producció de carns d'importació i límits de subministrament. Rússia ha estat un soci comercial difícil i unir-se a l'OMC no ha canviat les seves pràctiques.

Xina és el productor més gran del món i dels consumidors de carn de porc, aproximadament la meitat del món de subministrament, i importacions quan sigui necessari per equilibrar l'oferta amb la demanda. Una anàlisi de la econòmica recerca servei de USDA alliberat fa un any concloïa que Xina és un productor relativament alt cost de porc, especialment amb la importació de blat de moro. El govern xinès gestiona el preu al detall de carn de porc dins un rang estret per emmagatzemar porc quan els preus són baixos i l'alliberament de subministraments quan els preus augmenten. Augmentar el cost de producció de porc importat i restringint subministrament fa més fàcil d'operar seu programa de gestió de subministrament.

Els mercats boví i de porc rus i xinès són mercats de productes bàsics que són gestionats pels respectius governs. Comprar alguns productes dels EUA. i altres països productors que es troben en més baixa la demanda en altres països importadors i preus del món per a aquells productes de suport. Una pèrdua d'aquests mercats es traduiria en un menor volum de vendes i més baixos preus dels productes que Xina i Rússia suport a preus de mercat mundial. L'u. exportacions 25 per cent de la carn de porc produïda en l'u. i no es pot permetre perdre qualsevol dels dos mercats.

Smithfield Foods ha anunciat que es pugui satisfer la demanda de porc lliure ractopamine en els mercats perquè té una demanda de l'estructura de mercat. Altres proveïdors també pot ser capaços de fer afirmacions similars. Rus aparentment està pagant preus per obtenir carn de porc de la UE. Si el subministrament de ractopamine lliure de residus porc supera la demanda, preus disminuiran al nivell dels productes bàsics.

Còdex ha tingut una avaria en el seu sistema d'aprovació que ha permès a alguns països utilitzar aquesta decisió estret en ractopamine per crear una barrera no aranzelàries per a comerç. Noves tecnologies per millorar l'eficiència de la producció i costos continuarà desenvolupant-se. Quan demostrat segur, Aquests productes hauria de ser permès d'afegir a les cadenes de subministrament. Esperem que, la decisió de còdex pot ser revisada en els propers anys amb una conclusió més definitiu. Fins llavors, l'u. Govern ha de continuar a regir-se per la ciència per a ractopamine.

Rússia i la Xina són clarament equivocat en tenir una tolerància zero per a ractopamine de porc i vedella. Tolerància zero a qualsevol producte utilitzat és sempre vertadera. Quan un proveïdor com Smithfield creu que pot complir aquesta tolerància en una base consistent, Això hauria de ser permès abastir el producte al mercat sense necessitat de certificació de govern d'aquest fet.

Consumidors a Rússia, Xina, Taiwan, la Unió Europea o un altre lloc on tenen el dret a cercar cadenes de subministrament que reparteixen els productes amb els atributs específics desitjats per als consumidors, incloent-hi ractopamine lliure de porc i vedella. Però, els governs no useu requisits d'importació no-base científica per crear barreres no aranzelàries per al comerç que impedeixen d'alta qualitat, preus competitius productes penetrin en el mercat. Consumidors ha de ser els fabricants de decisió definitiva en qualitat i preu.

Ross Korves és analista de política econòmica de la veritat sobre comerç & Tecnologia (www.truthabouttrade.org). Segueix-nos: @TruthAboutTrade a Twitter | Veritat sobre comerç & Tecnologia a Facebook.