Primer ministre de Shinzo Abe Japó és suposadament obli pels agricultors de la nació d'utilitzar un dels seus trossos de negociació per excloure tots o la majoria de les polítiques de lactis comerç del Japó de les negociacions sobre l'acord de lliure comerç Trans-Pacific Partnership (TPP-TLC). Japó proporciona la majoria de les seves necessitats de llet total, consum de líquids i productes elaborats, per protegir el mercat amb alts aranzels i quotes de tarifa tarifa i utilitzant restriccions de producció i subvencions. Exportadors de llet important en les converses TPP, EUA, Austràlia i Nova Zelanda, seran pressionant dur per l'accés substancial de mercat addicionals.

Japó és un llarg camí fet entri en les negociacions de TPP. S'ha de parlar amb la 11 dels participants actuals i rebre l'aprovació de cada un per unir-se a les converses. L'u. té assumptes com actuacions que requereixen algunes consultes de primer. Alguns participants han manifestat l'aprovació final pot passar tan aviat com l'abril, però que sembla massa ràpid per a l'u. Quan Canadà i Mèxic es van unir les negociacions, l'u. seguit una disposició de l'autoritat caducat ara comerç promoció donant Congrés 90 dies d'antelació en entrar en converses.

D'acord amb l'u. Agrícola agregat al Japó, el país té 20,000 granges lleteres, sobre 0.8 milions de vaques productores 16.7 mil milions lliures de llet anuals, sobre 21,000 lliures per vaca. Per a la comparació, l'u. ha 9.2 milions de vaques productores 200.0 mil milions lliures de llet anuals, 21,700 lliures per vaca. Comptes de consum de líquids per a 53.0 per cent de la producció, processament 46.2 per cent i l'ús de pinsos 0.8 per cent. El Consell de lactis de Japó, una empresa de servei públic, s'executa un programa de gestió de subministrament "voluntària" per a la producció de llet fluida que assigna sortida a associacions Prefectura que assignar volums a associacions locals. S'utilitza un sistema de quotes 'voluntari' separada per a la fabricació de llet, excepte la llet per crema i formatge que estan cobertes per altres programes. La finalitat dels programes quotes de producció és restringir l'oferta per augmentar els preus de mercat i pagaments govern subvenció directament als productors.

Al mercat japonès fresc líquid és en gran mesura separada del mercat mundial perquè líquid llet no és fàcilment mogut llargues distàncies. Més importacions productes lactis estan subjectes a una quota tarifa tarifa (TRQ), amb tarifa enquadernat tipus establerts per l'acord Ronda Uruguai sobre l'agricultura. Dos grans TRQs cobreixen múltiples productes, incloent-hi un 137,202 TRQ de l'agricultura i ramaderia Industries Corporation de tona, una empresa de comerç d'estat. Tarifa a-quota de les taxes són zero a 35 per cent amb les taxes més altes per als elements de sucre alt. Alguns excés de quota tarifa preus són raonables a 25 percentatge equivalent ad valorem, mentre que altres són més 100 per cent. Un nombre de petites TRQs són específic a un tipus de producte. Formatge natural per al processament està subjecta a una TRQ, però té zero tarifes dins-contingent i excés de quota. Formatges, iogurt gelat i gelat amb cap TRQs tenen tarifes de 20-30 per cent.

Fins i tot amb aquests TRQs i tarifes, les importacions són substancials. Segons les estimacions de l'agregat, sobre 13 va ser importat per cent de la mantega consumit en 2012, 18 per cent de greix no secs llet, i 82 per cent de formatge. En 2011, l'u. i Nova Zelanda eren els líders de les exportacions de mantega al Japó a 5,000 mètrica tones (MT) cada, amb els Països Baixos al tercer 2000 MT. Formatge, Austràlia va ser l'exportador principal a 90,100 MT, Nova Zelanda al 56,300 MT, seguit per l'u. a 21,400 MT.

Per garantir subministraments tot l'any de la llet per al consum de líquids, Actualment 53 per cent de la producció, Japó que probablement hauria de mantenir com a mínim 60 per cent de la producció actual sota qualsevol esforç per proporcionar un major accés de les importacions. Que ocasionaria sobre 6.9 mil milions lliures de producció actual de 320,000 vaques que hauria de competir contra les importacions valguts mercats mundials amb subministraments no limitades pels TRQs.

Quan l'u. es va unir a les converses de TPP-TLC 18 fa mesos, gran part del debat sobre la llet era sobre quant accés al mercat addicionals, Si s'escau, l'u. proporcionaria a Austràlia i Nova Zelanda. Austràlia ja tenia un FTA amb l'u. i Nova Zelanda tenia el comerciant productes lactis més gran del món, Fonterra, que va acusar de tenir poders monopoli en alguns mercats i productes. Aquesta equació va canviar alguns quan Canadà es va unir a la xerrada. Tenen un tancat mercat gestionat subministrament domèstic i l'u. i Nova Zelanda vol incrementar l'accés. Un major accés al mercat japonès per als EUA, Nova Zelanda i Austràlia vols alleujar alguns dels EUA. preocupació que les importacions de Nova Zelanda es desestabilitzar u. mercats.

Trencaclosques de les importacions de productes lactis es fa encara més interessant quan es consideren altres negociacions de conveni comercials. La UE i Canadà són endarrerits per completar el seu acord de comerç i exportacions de productes lactis de la UE al Canadà són un dels elements inacabats. La UE està buscant nous mercats per a productes lactis quan acaben les quotes de producció en 2015. La UE està començant a les negociacions de conveni comerç amb els japonesos i començarà amb l'u. al final de l'estiu. L'u. hauríem d'esperar els mateixos reptes sobre les importacions de la UE com a la cara ara canadencs, i la UE buscarà un major accés als mercats japonès.

Qualsevol cosa que els canadencs proporcionar la UE en l'accés al mercat Producte lacti, també hauran de proporcionar als seus socis TPP-FTA-EUA, Austràlia i Nova Zelanda. Japó probablement no pot assolir un acord comercial amb la UE sense donar un major accés al mercat de productes lactis japonesos. Japó què la UE també ha de fer per al seus partners TPP-TLC. Finalment, l'u. és probable que proporcionarà la UE amb accés similar al què ofereix als seus socis TPP-TLC. Els productors de llet que s'espremi més són els canadencs i els japonesos, els dos països que tenen programes de gestió de subministrament i alts preus nacionals.

Consumidors guanyarà en tots aquests països, però els grans guanys serà pels consumidors a Canadà i Japó. Guanys serà menys si les normes sanitàries i Fito-sanitaris no es basen en ciència so i actuen com a barreres no aranzelàries comercials.

Primer ministre Abe té més remei que rebutja la idea de protegir totalment la indústria làctia del Japó. El millor que podem fer és mantenir el mercat de consum de líquids amb un procés d'equilibrar la llet temporada subministraments. Els mercats de productes lactis seria més obertes que ningú hauria imaginat fa uns anys.

Ross Korves és analista de política econòmica de la veritat sobre comerç & Tecnologia (www.truthabouttrade.org). Segueix-nos: @TruthAboutTrade a Twitter | Veritat sobre comerç & Tecnologia a Facebook.