Els tertulians encara estan treballant a través de les dades de l'estat del dimarts de la Unió de la veu, en la qual el President Obama crida per augmentar el salari mínim, lluita contra el canvi climàtic, i la fixació de costos sanitaris.

Si res més, l'adreça donarà demòcrates, Republicans, i independents sentirà a parlar.

Com un pagès, No obstant això, Estic realment interessat en dues parts del discurs ara mateix: Necessitem més comerç i millor infraestructura.

Està lligat–i són essencials per al creixement econòmic.

Poques hores abans del discurs, Corea del Nord provat un dispositiu nuclear. El President no va dir molt sobre això dimarts nit, però semblava un tema important: "Tot i com protegim la nostra gent, Recordem que del món actual presenta no només els perills, però oportunitats."

Una de les millors oportunitats, Ell va dir encertadament, és de lliure comerç.

La mateixa península de Corea que suposa una amenaça provocador és un dels socis de comerç de director dels Estats Units. Corea del Sud és una nació augment de 50 milions de consumidors–i un lloc ideal per nord-Americans vendre béns i serveis.

Que estem fent més que mai, Gràcies a un nou acord de lliure comerç. President Bush va iniciar-lo i el President Obama i el Congrés s'ha completat una mica més que un any enrere, compliment de la promesa del President en un primer estat de la Unió. El Pacte és ara ampliant mercats d'exportació i ajudant a crear desenes de milers de llocs de treball als Estats Units.

I podem fer fins i tot millor a la comarca i més enllà. President Obama promociona l'Associació Trans-Pacífic. Això va ser cap sorpresa perquè ha fet un hàbit de parlar per la TPP, que pretén reduir les barreres comercials al voltant de la conca del Pacífic.

Encara el President no merament reeditar un vell tema. També va proposar una nova idea ambiciosa: "Aquesta nit,", va dir, "Jo estic anunciant que es llançarà xerrades sobre un comerç transatlàntic integral i inversió aliança amb la Unió Europea, perquè el comerç que és lliure i justa a través de l'Atlàntic suporta milions de bona ben remunerades americans."

Comerç entre Estats Units i Europa és actualment la pena sobre $900 de milions anualment. Alguns experts creuen que abaixant les tarifes en béns i serveis podria augmentar aquesta xifra per 50 per cent. Per als agricultors americans, Totalitzar les vendes a Europa $12 mil milions l'any passat, També hi ha la possibilitat de protèica que un fort acord en l'agricultura podria encoratjar europeus a ser més acceptar de cultius transgènics, que són collits arreu del món però encara resistia a Europa a causa de prejudici anti-científic.

Aquests són objectius grans i dignes. Si el President Obama aconsegueix només un d'ells en el seu segon mandat–TPP o un acord de lliure comerç amb la UE–es deixaran enrere un llegat impressionant sobre el comerç. Si aconsegueix tant, es pot baixar en la història com un dels grans presidents comerç dels Estats Units.

Congrés ha de fer el que pot per ajudar. Es pot començar per aprovar la promoció de comerç autoritat. Tot i que el President no demanen TPA en el seu discurs, necessitarà aquesta eina legislativa, que limita el Congrés a donar una votació final amunt o avall a qualsevol pacte de comerç que es negocia l'administració.

Fins i tot les millors ofertes de comerç no maximitzada si els Estats Units no té una infraestructura de classe mundial. President Obama va parlar d de ' Amèrica "deteriorament de carreteres i ponts." També va esmentar la necessitat de "els ports moderns a moure els nostres béns." Aquestes són indispensable: Sobre 75 per cent d'American Airlines Exporta els viatges per u. ports de.

El President no discutir fluvials, però també són essencials. La societat americana d'enginyers civils afirma que la seva mala qualitat costar empreses $33 mil milions al 2010, i que aquest preu s'elevarà a $49 milions de dòlars per 2020.

Els bloquejos que se suposa que ajudarà el trànsit fluvial són Desafortunadament insuficients: És l'edat mitjana de panys federals 60 anys. Pràcticament estan jubilats. En set anys, diu The Economist, més de 80 per cent d'aquestes rescloses serà "funcionalment obsolets".

Empreses-incloent-hi l'agricultura – es basen en transport eficient. Com un pagès, aproximadament un terç dels nostre blat de moro va a clients en terres estrangeres, juntament amb molt del que neixen. A la meva granja, un de cada tres files de blat de moro que vaig plantar és adquirida i enviada en algun lloc més. Comptem amb els nostres rius i ports per ajudar a fer aquestes vendes.

Comerç i infraestructura són inseparables–i necessitem els dos si tenim previst reforçar l'estat de la nostra Unió.

Tim Burrack planteja de blat de moro, la soia o el porc en una granja familiar NE Iowa. Exerceix com a vicepresident i voluntaris com a membre de la Junta de veritat sobre comerç i tecnologia (www.truthabouttrade.org). Segueix-nos: @TruthAboutTrade a Twitter | Veritat sobre comerç & Tecnologia a Facebook.