Des de la caiguda del comunisme, Polònia ha intentat moure en el món modern abraçant la democràcia, llibertat, i la liberalització del mercat. I hem fet una bona feina de la mateixa. Molts observadors dir que tenim una de les economies més saludable d'Europa.

Mes passat, No obstant això, Crec que prenem un pas significatiu cap enrere. Nostre govern va prohibir una tecnologia important explotació agrària per motius purament polítics i sense cap justificació científica.

Aquesta decisió desastrosa farà mal polonès agricultors i els consumidors immediatament. També estableix un precedent terrible per al futur. Ens cal revertir-lo immediatament.

Com la majoria d'Europa, Polònia ha negat a participar plenament en la revolució biotecnològica que ha transformat la producció agrícola al món. Encara l'any passat vam almenys poder créixer dos tipus de cultius genèticament modificats: un tipus de blat de moro que lluita contra plagues d'insectes i una patata que produeix una gran quantitat de midó.

Ara que està fora de la Llei, és a dir, que els agricultors polonès no pot utilitzar les innovacions que milions de pagesos en un altre lloc donar per sentat, de nacions avançades com els Estats Units i Canadà als països en desenvolupament com Brasil i les Filipines.

La meva família posseeix una granja, just al nord de Varsòvia. A sobre 50 hectàrees, vam créixer una gamma de cultius, incloent-hi blat de moro. No hem utilitzat el blat de moro biotecnològica que era prèviament disponible a Polònia només perquè la plaga que protegeix–El barrinador europeu–no és una amenaça a la nostra comarca. En altres parts de Polònia, No obstant això, Aquests errors pot arruïnar tota camps, acabant amb la producció d'una temporada sencera en pocs dies.

El meu dia de treball com a investigador Institut de Fitomilloradors i aclimatació de Polònia (IHAR) m'ha donat un munt d'experiència pràctica amb blat de moro GM. He estudiat-lo estretament, pel que fa a efectes econòmics i ambientals de blat de moro GM. Estic convençut que és una opció segura i beneficiós als agricultors i els consumidors a Polònia–i a tot arreu, per al cas.

Cultius transgènics són millors que les soques convencionals per una llarga llista de raons. Permeten créixer més menjar menys terra. Ells anem a reduir la nostra dependència del herbicides i pesticides. I millor de tot, que són perfectament segurs: Malgrat la retòrica temorosos de activistes polítics, que suposen cap risc de salut. Els agricultors han plantat i collit més de 3 milions d'hectàrees de cultius transgènics. Persones han menjat bilions de porcions d'aliments amb GM ingredients. Ningú que mai enlloc ha patit doncs.

La conclusió és que el menjar derivat de la biotecnologia és una opció segura i saludable que porta beneficis econòmics i mediambientals.

És per això que els governs de tot el món han acceptat els cultius transgènics. Organitzacions respectats de l'Associació Mèdica americana dels Estats Units a la Royal Society of Medicine a la Gran Bretanya s'uneixen l'ús generalitzat de la biotecnologia com una eina agrícola.

Com les proves de les avantatges de GM cultius munta, els escèptics s'estan convertint en converteix. Mes passat a la conferència Oxford l'agricultura a Gran Bretanya, ex activista de Greenpeace Mark Lynas es va disculpar per la seva oposició a la biotecnologia i ha instat els governs i els agricultors a adoptar les pràctiques del segle 21 en nom de l'entorn.

Així amb la prohibició un parell de GM prèviament aprovat els cultius, Polònia s'està movent en exactament la direcció equivocada. Nostre govern ha tornar enrere el rellotge en producció d'aliments.

Pitjor de tots, nostres funcionaris públics sap que els cultius transgènics són segurs per al consum humà. Si realment creien en cas contrari, vols prohibir la compra de GM aliments d'altres països. Però cada any Importem més de 2 milions de tones de soja GM d'aliments i pinsos, a més de blat de moro, cotó, i altres conreus.

El missatge és irracional i incomprensible. Es diu que els cultius transgènics són acceptables per a tots, incloent-hi els consumidors polonès–però que els agricultors polonès en cap cas pot utilitzar una tecnologia contrastada que ha portat a un esclat de producció a tot arreu s'ha intentat.

Polònia ha de seguir per avançar en un futur brillant d'esperança i l'oportunitat, no cap enrere en una nova era fosc que vistes innovació i tecnologia de terror. Això no ha d'abandonar els seus agricultors.

Roman Warzecha creix blat de moro, blat de moro, violació i cireres en una granja familiar a la regió de Mazowia de Polònia. Sr.. Warzecha porta el blat de moro i triticale recerca Institut de Fitomilloradors i aclimatació de Polònia (IHAR) i és membre de la xarxa mundial de pagès TATT (www.truthabouttrade.org). Segueix-nos: @TruthAboutTrade a Twitter | Veritat sobre comerç & Tecnologia a Facebook.