"Hi ha res que un intel·lectual menys li agrada canviar d'opinió, o un polític la seva política,"diu l'escriptor britànic Theodore Dalrymple.

Mark Lynas és un intel·lectual i un activista polític —, per tant, la seva recent decisió de canviar la seva ment és tan notable. Aquest mes, va anunciar la seva conversió de foe a entusiasta partidari de cultius genèticament modificats.

Jo estava a la sala quan Lynas va revelar el seu canvi de cor mentre que repartint el Conferència de Frank Parkinson en Oxford conferència aquest any de l'agricultura. La seva xerrada mereix una gran audiència aquí al Regne Unit, on estem no autoritzats a la moderna cultius que els agricultors i altres llocs donar per fet.

Durant anys, Lynas ha estat un dels principals defensors del medi ambient del món. És conegut pel seu treball sobre el canvi climàtic. Un dels seus llibres, "Sis graus,"guanyar el premi més prestigiós de la Gran Bretanya per l'escriptura de ciència. Això també es va convertir en un documental de National Geographic, narrat per l'actor Alec Baldwin i vist per milions.

Quan ell no estava parlant de clima, Lynas sovint s'ha trobat protestant cultius transgènics. No era merament un extremista que va escriure articles de diaris contra l'agricultura del segle 21, però també militant que estableix sobre judicis de cultius GM perjudicials.

Aquesta activitat destructiva, diu Lynas ara, "és anàloga a la crema de llibres en una biblioteca abans que ningú ha estat capaç de llegir-los."

Lynas demana l'esforç per difondre propaganda delictiu contra els cultius transgènics "les campanyes més exitoses mai he estat involucrat amb."

Ara lamenta.

"Vull començar amb unes disculpes,", va dir al principi de la seva observacions. "Demano disculpes per haver gastat uns quants anys que esquinça cap amunt de cultius transgènics. També em sap greu que em va ajudar a començar el moviment anti-GM en el mig-1990, i que així ajudava a demonizing una opció tecnològica important que es poden utilitzar en benefici del medi ambient."

En comptes de yanking GM cultius del sòl, diu Lynas, els veritables ecologistes ha de tendir a la planta més d'ells.

"El debat de GM ha acabat,", va dir. "Ja no cal discutir si és o no és segur. Més d'una dècada i mitja amb 3 bilió àpats GM menjats, mai hi ha hagut un sol cas justificat de dany. Vostè són més propensos a ser colpejat per un asteroide que que es va lesionar els aliments GM."

Va passar a explicar per què els cultius transgènics són bons per al medi ambient: Permeten produir més menjar en els terrenys limitats, reduir la nostra petjada de carboni, i reduir la nostra dependència del fumigacions químiques.

En un sentit, Lynas va dir res de nou. Com un pagès que dedica 15 per cent de la meva àrea de terra a l'administració ambiental, creació d'hàbitats per a les aus, mamífers i pol·linitzadors, També crec que podríem millorar la biodiversitat i reduir la nostra Petjada ambiental si vam créixer cultius biotecnològics.

Encara Lynas és diferent. Sabem per la història que l'opinió de convertir pot manejar molt major influència — així un temps activista ambiental podria esdevenir un dels grans defensors per mètodes d'agricultura moderna.

Lynas va dir en el seu discurs que va començar a tenir dubtes sobre la seva oposició als cultius transgènics per llegir els comentaris a les seves columnes de diari en línia.

Lectors l'animava a mirar més de prop la ciència de la biotecnologia. "Vaig descobrir que un per un, meves creences apreciada sobre GM va resultar ser poc més que mites urbans verds,", va dir.

Si el debat sobre els cultius transgènics van ser abordats pel públic, intel·lectuals i els responsables polítics amb l'honestedat i la obertura mental de Lynas, Crec que aviat es donaria compte de que el seu paper és fonamental per a alimentar la nostra creixent població d'una manera sostenible i ambientalment sensible.

Ian Pigott té un negoci de l'agricultura diversificada a Pasadena, REGNE UNIT. Situat a 20 Miles des del centre de Londres, creix el blat, farines, violació i civada en rotació. La finca és una fulla (vinculació de medi ambient i agricultura) granja de demostració. Ian is a member of the TATT Global Farmer Network (www.truthabouttrade.org)