Pot ser la cosa més gran des del pa llescat. Diables, pot ser fins i tot millor que el pa de motlle.

Fa diverses setmanes, els investigadors van anunciar que havien aprofitat peces clau del genoma blat. Amb aquest èxit, podríem estar en el camí a duplicar la producció de blat i incrementar la seguretat alimentària per a les persones arreu del món.

Això és un munt de pa de motlle.

Això també marca una de diverses fites importants en la història de blat, una planta que representa actualment al voltant 20 per cent de totes les calories consumides pels humans.

Sobre 8,000 fa anys, agricultors domesticat aquest cultius bàsics. Aquesta innovació agrícola poden haver portat a la transició de la societat humana de la caça i la collita de producció establert i l'auge de la civilització.

Gairebé 2,000 fa anys, l'Evangeli de Matthew ens va donar una de les nostres expressions més conegudes, de separar el blat de la palla.

I avui, els científics estan exposant els secrets del maquillatge genètica de blat.

L'anunci formal va arribar a la natura, la revista acadèmica. Científics del Regne Unit dirigir els esforços, acompanyat per col·laboradors a Alemanya i als Estats Units. Un membre de l'equip prové del meu estat de casa: Dr.. Shahryar F. Kianian, un genetista de North Dakota State University.

Blat pot semblar una simple planta, però la seva biologia és sorprenentment complexa. Blat es compon de tres diferents herbes; disposa d'un genoma enorme de sobre 95,000 gens, que és aproximadament cinc vegades més gran que el genoma humà.

Tan descodificació del genoma de blat és una tasca laboriosa i molt. En la ciència, els investigadors es descriu el seu enfocament, anomenat "seqüenciació escopeta." Van trencar el genoma en trossos i buscar patrons, permeti aprendre més a un ritme més ràpid.

És com separar blat i palla a nivell genètic.

Seu paper va ser escrita per a un públic d'iguals, científics amb graus d'avançat. No obstant això la seva conclusió apunta a una aplicació pràctica: "Anàlisi dels trets Poligèniques complexes com el rendiment i eficiència d'ús de nutrients seran també accelerats, contribuir als increments sostenibles de producció de cultius de blat."

En anglès ordinari, Això significa que aviat et creixem més i millor blat.

Aquest avenç difícilment podria haver arribat a un muntatge més temps. L'u. Departament d'agricultura estima que els agricultors globals va créixer 681 milions de tones de blat en 2011. Només blat de moro i arròs tenia grans collites.

Enmig d'aquesta moderna recompenses, sequeres han provocat el preu del blat per fer rebotar cap amunt i cap avall, creació d'inestabilitat política i econòmica. Molts experts traçar el tumult recent a Orient — incloent-hi la contínua guerra civil a Síria — a un augment sobtat en el cost de blat i altres aliments.

Blat és una planta resistent que pot créixer en ambients semi-àrids. Comptes d'aquest tret útil durant gran part de la seva utilitat i popularitat. Irònicament, duresa de la planta també es posa al front del canvi climàtic. Quan la vaga sequeres, blat sovint se sent la pressió primer.

Per prendre avantatge del genoma de blat, podem aplicar les mateixes eines de biotecnologia que han posat en marxa una revolució global en l'agricultura. En els Estats Units i moltes altres parts del món, la gran majoria de blat de moro i soja genèticament és realçat per combatre les males herbes i les plagues.

Amb blat, Biotecnologia pot ajudar-nos a prendre una planta que ja fa un ús eficient d'humitat i construir la resistència a la sequera un augment en el maquillatge fonamental. Això farà blat encara més durador durant els períodes secs.

Aquest és un desenvolupament essencial, si esperem continuar amb el creixement de la població mundial i també assegurar-se que les persones tenen accés a aliments assequible. Genetista Michael Bevan del centre al Regne Unit John Innes posar l'assumpte sense embuts en el diari de Wall Street: "Hem de rendiments de blat doble".

Descodificació del genoma de blat és un pas indispensable en el camí per assolir aquest objectiu vital.

En algun moment, potser un d'aquests científics ligent es tots ens fan un favor i inserir un tret especial a la pròxima generació de les plantes de blat: Que cou al forn el pa i llesques pans al mateix temps.

Terry Wanzek és un blat, agricultor de blat de moro i soja a Dakota del nord. Exerceix com a senador estatal ND i voluntaris com un membre del Consell de la veritat sobre comerç & Tecnologia (www.truthabouttrade.org).