"Amèrica, Crec que podem construir sobre el progrés que hem fet,"deia el President Obama en la matinada dimecres, durant el seu discurs de victòria a Chicago.

Esperem que té raó, especialment a la zona de lliure comerç. Èxit requereix un compromís renovat per ajudar que americans vendre els seus productes i serveis a l'estranger.

També tindrà alguns pensament creatiu.

Potser hi ha fins i tot una feina especial en ell per candidat presidencial republicà Mitt Romney. Més sobre això en un moment.

Per als electors, l'assumpte superior en 2012 ha estat l'atur i l'economia. Si els Estats Units mai es recupera del seu estancament actual, les exportacions han de liderar el camí–i l'Administració Obama ha d'obrir noves oportunitats per als nord-Americans vendre els seus productes i serveis al voltant del món.

Primer trimestre d'Obama inclouen diversos èxits notables. En els dies més foscos de la recessió, el president va prometre que les exportacions doblaria els 2015. Ara mateix, als Estats Units està en camí de complir amb aquest objectiu.

Que és la bona notícia. La mala notícia és que estem utilitzant el criteri malament. Si les exportacions doble per 2015, li dobla en el valor de dòlars només. Això no és la millor mesura de la salut econòmica perquè tant d'ella depèn de la moneda, inflació, i mercats de productes bàsics. Matèria de volum d'exportació més–i passant per aquest indicador, Estem molt lluny duplicar les nostres exportacions.

També estem veient un alentiment en el comerç mundial. L'organització mundial de comerç va informar recentment que el comerç en béns probablement creixerà per només 2.5 per cent aquest any, per sota de 5 per cent l'any passat i 14 per cent en 2010. Aquesta tendència descoratjadora podria erosionar aspiracions d'exportació Obama.

Un cicle de negoci pobra explica part del problema, però les opcions de política jugar un gran paper, així. "Augment de proteccionisme pot també ser començant arrossegar el comerç,"observada The Economist recentment.

Arran de la crisi financera mundial, majoria de països d'evitar la temptació de cap endins. Semblaven que hagin après la lliçó de la dècada de 1930, Quan va tenir una mala situació deliberada aïllacionisme econòmic i ho van fer molt pitjor.

Encara ara sembla que molts governs estan coquetejant amb aquestes polítiques equivocada–i als Estats Units és culpable d'això també, a jutjar per les disputes permanent comerç sobre tot d'acer de tomàquets.

Hi ha pocs punts brillants, No obstant això. Enmig de tota l'atenció es va centrar en l'elecció presidencial, la majoria dels nord-Americans no notar el que va passar d'octubre 31, a més de Halloween.

Aquell dia, l'acord de lliure comerç de Panamà va entrar en tota la seva força, acabant amb centenars de tarifes que va fer més difícil per nord-Americans a fer negocis amb Panamanians. Obama formalment signat ja fa un any, juntament amb un parell d'ofertes més gran i més importants participació de Colòmbia i Corea del Sud. L'aprovació d'aquestes tres pactes–negociat per l'administració Bush, però no totalment completar fins que Obama va donar una empenta final–probablement representen llegat principal d'Obama de lliure comerç.

Almenys fins ara. En el segon mandat, Obama aspira a concloure la Trans Pacific Partnership, que té el potencial per impulsar el comerç al voltant de la regió. El president no ha de deixar allà. Ell ha demanar Congrés promoció de comerç autoritat i utilitzar aquesta eina vital per iniciar noves converses amb altres socis.

Potser pot ajudar a Romney.

Durant la campanya, Ell va elogiar l'enorme potencial del augment comerç amb Amèrica Llatina.

Seria una bogeria pensar que Romney podria esdevenir un diplomàtic especial comerç?

"En les properes setmanes,", va dir Obama a la matinada després de la seva reelecció, "Jo també esperem que seure amb governador Romney parlar on podem treballar junts per avançar aquest país."

Si la 2012 resultats de les eleccions ens diuen res, és que els Americans no confia en la norma del partit únic a Washington i esperar els seus líders electes per treballar conjuntament pel bé del país. Res podria enviar un senyal més fort al llarg d'aquestes línies que Obama i Romney, d'acord col·laborar en comerç pel bé econòmic dels Estats Units.

Ara que es progrés que tots podem creure.

John Rigolizzo, Jr. és una cinquena generació agricultor, aixecant verdures fresques i camp de blat de moro al sud de Nova Jersey. La granja familiar produeix per mercats a l'engròs i al detall. John és membre voluntari de veritat sobre comerç & Tecnologia (www.truthabouttrrade.org)

[enquesta id =”9″]