Un nou subministrament de papaies de Hawaii arribarà prestatges de supermercat al Japó aquest any i els consumidors tenen biotecnologia per agrair-lo.

La primers papaies "Rainbow"–modificats genèticament per a resistir el virus mortal ringspot — ara estan a la venda. Són el primer menjar GM que Japó ha aprovat per alleujament comercial.

Representa un pas important per a un país que ha resistit una tecnologia que és ara convencional en nord i Sud-Amèrica i cada vegada més comuna a Àfrica i Àsia.

La història de l'agricultura d'avantguarda com derrotar malaltia i salvat espectacles papaies de Hawaii que tenim molt a guanyar de cultius transgènics, fins i tot com a professionals manifestants vendre desconeixement científic d'espantar el públic sobre aquest aliment essencial. La resta dels Estats Units pot voler prestar atenció, com els votants de Califòrnia i els legisladors més d'una dotzena Units considerar lleis d'etiquetatge d'aliments oneroses.

Meitat del segle XX, com els agricultors de papaia hawaià va començar a gaudir d'èxit comercial, ringspot virus gairebé va aparèixer del no-res que amenacen la nostra subsistència. Una estona, vam poder contenir difon destruint infecta arbres papaia. Però això era un remei dràstic. Un any, Vaig haver de reduir a la meitat el meu hort.

La dècada de 1990, No obstant això, era gairebé inútil per als agricultors de hawaià recaptar les papaies. El risc de fracàs de la collita era massa alt. Em vaig aturar la fruticultura i també ho va fer la majoria dels meus veïns.

Mentrestant, científics treballava sobre el problema. Dennis Gonsalves, després de la Universitat de Cornell, aprendre a fer un tros del ringspot virus i utilitzar-lo per "inocular" arbres, tant com les vacunes poden millorar la immunitat contra malalties de persones. En 1998, vam començar a vendre GM papaies, que són tan sans i deliciosos com els que substitueix.

Aquesta innovació simple salvat papaies hawaià. Ringspot virus encara és allà fora, preparat per causar estralls–però això no infectar qualsevol dels arbres que descendeixen de la innovació Gonsalves.

Teníem fressat darrere una amenaça de natura, però ara es presentava un problema artificial. Japó va ser el nostre mercat d'exportació més important i el seu govern es va negar a permetre la importació de GM papaies. En 1996, Hawaii agricultors venuts més de $15 milions a les papaies al Japó. Per 2010, aquesta xifra havia deixat caure a sobre $1 milions.

Els japonesos no tenia res de preocupar: Les papaies GM es va sotmetre a proves regulació estricta als Estats Units. Per ser justos, No obstant això, biotec menjar encara era un fenomen nou. Els japonesos van ser simplement l'exercici de prudència. Il Romitello, No obstant això, es va fer evident que van ser cautelós per una falla, com els arguments contra aliments GM es va ensorrar davant acceptació científica de dades i consumidor.

Avui, la gran majoria del blat de moro i soja plantejades a l'Argentina, Brasil, Canadà, i els Estats Units són modificats genèticament per lluitar contra les males herbes i les plagues. Tot el món, milions d'agricultors han plantar i collir més de 3 milions d'hectàrees de cultius transgènics. Cada dia, milers de milions de persones menjar segur amb ingredients de biotecnologia.

Encara queden bosses de resistència. Europeus romanen profundament escèptics d'aliments GM. A l'Índia, els polítics no han pogut aprovar albergínia GM (albergínia), tot i que la seva comercialització vols millorar la seguretat alimentària d'una nació que s'esforça per alimentar la seva població creixent.

Als Estats Units, on menjar biotec és ben acceptada, Croada activistes contra. Demanen les etiquetes d'aliments GM, però la seva agenda real és sembrar la confusió, recaptar ansietats, i, en el cas de grups d'aliments orgànics que estan posant diners darrere d'aquestes iniciatives, donen un avantatge competitiu.

Al Japó, Les papaies GM dur les etiquetes. La resposta dels consumidors ens dirà molt. Es opten per comprar les papaies Hawaii, Quins són alguns dels millors del planeta, i retornar la quota de mercat als productors que va agradar fa una generació? O evitarà aquestes fruites nutritius perquè les etiquetes espantar-los?

El món està observant. Mentrestant, és difícil ignorar els avantatges evidents de la biotecnologia: Estalviava el meu granja a Oahu, oportunitats de comerç ampliat per a Hawaii, i elegeixi millorada al Japó. Ens hauria d'esperar que s'estengui per tot arreu.

Ken Kamiya ha crescut gairebé papaia a Hawaii per 40 anys. La papaia "Kamiya" és el nom en reconeixement a la seva obra a la indústria. Sr.. Kamiya és membre de la veritat sobre comerç & Xarxa de tecnologia Global pagès. www.truthabouttrade.org

Assegureu-vos de comprovar també l'informe: Japó aprovat papaia GM per l'USDA