Presidencial republicà esperança Rick Santorum va guanyar les primàries de Louisiana el dissabte, bombament nova vida en la seva campanya seguint la gran victòria de la setmana passada per Mitt Romney a Illinois, on visc. La batalla per la candidatura de partit republicà probablement s'estira a l'estiu. "La cursa és llarga i lluny d'acabar,", va dir Santorum.

Que significa que l ex senador de Pennsylvania es mantenir a parlar sobre com crear llocs de treball en una economia amb un atur taxa que flota sobre 8 per cent.

Una de les millors maneres és amb les exportacions–i Santorum hauria d'explicar una història positiva sobre com ha evolucionat la seva pròpia visió sobre lliure comerç de l'escepticisme ocasional a una abraçada plena de quant nostra economia beneficia quan el flux de béns i serveis a través de fronteres.

Santorum pot començar amb el que es proposa ara. El seu pla econòmic de 32 puntes, impulsar les exportacions és element no. 19: "Negociar 5 Lliure d'acords comercials i presentar al Congrés en el primer any de presidència".

Això és una ambiciosa agenda. El president Obama ha estat en el càrrec durant més de tres anys, però ha aconseguit tres ofertes. Ell mereix crèdit enorme per completar els pactes amb Colòmbia, Panamà, i Corea del Sud–cadascú ajudarà la nostra economia.

Acords de comerç lliure així cinc en 12 mesos és molt demanar. Però també és una meta digna. Ell està buscant en la direcció correcta.

Santorum tenen alguna experiència amb ajudant comerç acords moure pel Congrés. Com a senador, va votar per aprovar ofertes amb Austràlia, Xile, Marroc, Oman, i Singapur, a més de l'acord de lliure comerç centreamericà. Ell també va afavorir la promoció de comerç autoritat, Quin president ha de tenir participar en negociacions greus comercials amb altres països.

Encara Santorum va cap purista comerç lliure. De fet, hi ha una gran taca en el seu rècord de vots. Gairebé 20 fa anys, va tenir l'oportunitat d'unir-se a una majoria de dos partits i lliurar una sacsejada-creació d'ocupació a l'u. Economia–però va rebutjar.

En 1993, Santorum va sortir contra l'acord de lliure comerç nord-americà, en què el Club de creixement s'ha descrit com "potser la més important de lliure comerç votació de l'última generació."

Santorum, que prové de la zona de Pittsburg, va dir que estava preocupat sobre el destí de la indústria siderúrgica. "NAFTA produirà butxaques de guanyadors i perdedors a tot el país,", va dir. "Nostre àmbit és malauradament una dels perdedors".

No va ser així de simple–certament no per a Pennsilvània. L'estat de Keystone actualment exporta més de $2 milions de dòlars per any a Mèxic, d'acord amb Christopher Wilson en "treballant junts,"un informe per a la Woodrow Wilson International Center for Scholars. Gairebé un quart de milió Pennsylvanians devem la feina al mercat mexicà. Mecanització soles van representar $467 milions d'exportacions de Pennsilvània a Mèxic l'any passat.

Quan Santorum van votar en contra del TLCAN, va explicar la seva oposició d'aquesta manera: "Has de mirar cara de la gent que representen". Va passar a donar suport a les tarifes d'acer, una altra vegada perquè pensava seus mandants necessita el govern per protegir-los de la competició internacional.

El President dels Estats Units ha de representar el conjunt dels Estats Units, no només una part d'ella–i NAFTA s'ha beneficiat tots. Avui, Mèxic és la segona destinació per u. exportacions. Sobre un en 24 Treballadors nord-americans rep un sou constant a causa dels béns i serveis que flueixen a Mèxic. Comerç amb Canadà, el nostre soci NAFTA altres, També crea milions de llocs de treball als Estats Units.

Santorum ha de reconèixer el que ha après del seu error. El Pennsylvania primari és el 24 d'abril–que oferir una oportunitat excel·lent per Santorum dir que com a president, ell deixar de banda la parochialism del seu passat i donar suport a polítiques comercials que ajudarà nord-Americans a tot arreu. Dient-ho davant de la seu vells components seria senyal a la resta del país que és seriós sobre la creació de llocs de treball a través del comerç.

Les exportacions generen llocs de treball–i una de les feines més importants del president és generar les exportacions.

John Reifsteck és un productor de blat de moro i soja a Champaign County estat d'Illinois. Exerceix com a un membre de la Junta de veritat sobre comerç & Tecnologia. www.truthabouttrade.org