La primària de New Hampshire proporcionen una visió del nostre futur polític — i no només en termes que pot guanyar la nominació presidencial republicà. Es també un presagi de un proper debat nacional sobre el comerç amb la Xina.

Ex governador de Massachusetts Mitt Romney dut a l'estat, com s'esperava. Va prendre 39 per cent dels vots i ara sembla que un fort favorit de la cursa es desplaça a Carolina del Sud i de la Florida.

Romney de fet pot haver trobat una fórmula guanyadora, i part d'aquesta fórmula implica parlar difícils a la Xina. Ha estat en ella durant mesos — i va martellejava Xina una altra vegada el dissabte a la nit, en un debat amb els altres candidats.

«Si sóc president dels Estats Units, Jo no vaig per seguir parlant l'important és la Xina i com hem de tirar endavant,", va dir. "Són molt importants, i hem de tirar endavant. Però també vaig a dir els xinesos que és moment per deixar de. Has de jugar amb les regles. Jo no el deixarà matar feines americans ja."

Romney il·luminat en els xinesos per "robar la nostra propietat intel·lectual, nostres patents, els nostres dissenys, nostre know-how, i les nostres marques." La seva acusació va continuar: "Ells estan s'obre al nostres ordinadors, robar informació des d'ordinadors no només corporatives però des d'ordinadors de govern. I estan manipulant la seva moneda."

Moltes d'aquestes acusacions són exactes. Però van plantejar una qüestió important: És Romney disposat a arriscar una guerra de comerç amb la Xina?

Ex governador d'Utah Jon Huntsman, que va acabar tercer a Nova Hampshire amb 17 per cent, pensa-ho: "Què [Romney] és trucar a la portaria a una guerra de comerç,", va dir. Caçador pot reclamar alguns coneixements sobre la matèria. Va ser l'u. ambaixador a Beijing i parlar sobre la Xina en xinès, com ho va fer dissabte a la nit, a la perplexitat de molts oients.

Ex senador de Pennsylvania Rick Santorum — la sorpresa de la caucus d'Iowa però una also-ran a New Hampshire — s'ha queixat sobre la pèrdua de llocs de treball als Estats Units de fabricació. Però també ha alertat sobre com iniciar una guerra de comerç amb la Xina. "Només necessitem guanyar-los,"va dir la tardor passada.

Romney diu que no vol una guerra de comerç. Això és bo perquè ningú guanya guerres de comerç. Tothom perd. I quan es tracta de comerç amb la Xina, Nord-americans tenen molt a perdre — per 2014, diuen els economistes; Xina protèsics superarà els Estats Units com a importador més gran del món de béns i serveis.

Aquesta és una oportunitat de negoci que hem d'aplicar, en lloc de llençar en nom de la conveniència política. Els agricultors tenen una participació especial en aquest debat perquè la Xina compra quantitats enormes de soja i, cada vegada més, blat de moro.

Romney sembla entendre la importància del comerç internacional. Va ser un partidari dels acords comercials recentment aprovada amb Colòmbia, Panamà, i Corea del Sud. Diu que el president hauria de tenir autoritat promoció de comerç. Ell sap que u. les exportacions crear llocs de treball els nord-americans.

No obstant això va també ha adoptat una mica perillós de proteccionisme: Ell demana tarifes especials en productes xinesos, en represàlia per la Xina mantenir el valor de la seva moneda artificialment baix. Tardor passada, el Senat demòcrata dirigida aprovat un projecte de llei d'imposar aquestes obligacions, però la casa controlat republicà es negava a assumir la legislació.

La Casa Blanca ha romàs opcional. Aquesta setmana, No obstant això, al Wall Street Journal va informar que l'Administració Obama té previst convocar una especial força de tasca per controlar el comerç amb la Xina "en el marc d'un esforç més gran de Casa Blanca per aconseguir més assertiva amb Beijing aquest any electoral."

Així que la Xina bipartidista atacs és segur per continuar.

Hi ha dubte que la Xina manipula la moneda. La pregunta és si Washington poden obligar a Beijing per canviar el seu destí. Més probable, això només vols intensificar les tensions, en detriment de la gent comuna en ambdós països.

Aquí és una altra idea. En lloc d'arriscar una guerra de comerç amb la Xina, Anem a aconseguir darrere de l'Associació Trans-Pacífic. Tant Obama com Romney dir són d'aquesta iniciativa, que crearia una zona franca al voltant de la conca del Pacífic, però no amb la Xina, com a mínim no en el curt termini.

La millor manera d'aconseguir dur amb la Xina, mentre treballava amb els nostres aliats, és convincent és el xinès treballa amb nosaltres seva avantatge.

John Rigolizzo, Jr. és una cinquena generació agricultor, aixecant verdures fresques i camp de blat de moro al sud de Nova Jersey. La granja familiar produeix per mercats a l'engròs i al detall. John és membre del Consell de veritat sobre comerç i tecnologia (www.truthabouttrade.org).