Els experts diuen que Iowa seleccions de blat de moro i Nou Hampshire tria president.

Creixem un munt de blat de moro en nostres acres aquí a Iowa–i els nostres polítics caucus collir un tipus diferent de collita. D'un gran camp de candidats, van separar el seriós dels pretendents, estrenyent la gamma d'opcions per als electors en altres llocs.

Agricultors pot voler pensar en el procés com a argument de comparació de la democràcia: Es planta una varietat de llavors en diferents files, proves de trets nous i tecnologies i recollint guanyadors en base al rendiment i altres característiques de qualitat.

A vegades els resultats ofereixen una sorpresa. Un parell de setmanes, Pennsylvania ex senador Rick Santorum semblava un no-factor en el concurs presidencial republicà. Llavors va gaudir d'una embranzida de creixement a exactament el temps dret, guanyar un empat photo-finish, amb l'ex governador de Massachusetts Mitt Romney dimarts nit.

Si la candidatura de partit republicà es redueix a una cursa de dos homes entre Romney i Santorum, Això es deu a la recerca de comparació-trama que Iowans només han dut a terme. Votants en altres Estats estudiareu els resultats i fer les seves pròpies avaluacions, començant la propera setmana a Nou Hampshire.

Tècnicament, Romney guanya les assemblees–però només per vuit vots, de més de 122,000 repartiment. Queda per veure si Santorum pot trencar el patró d'aquesta cursa, en el qual Romney ha mantingut un avantatge feble però coherent com una sèrie dels rivals han augmentat i caigut.

Tenim tots els cultius experimentats que apareixen des del principi prometedor però decebre més tard. Minnesota congressista Michele Bachmann, empresari Herman Cain, anterior speaker de casa Newt Gingrich, Congressista de Texas Ron Paul, i el governador de Texas Rick Perry han gaudit de moments d'oportunitat–però també he pansits sota escrutini.

Will Santorum? Ell és l'home de l'hora. Les bones notícies pels votants republicans és que Santorum 16 anys al Congrés–quatre a la casa, 12 al Senat–proporcionar un registre extens per a examen. Encara que Santorum és més conegut pel seu conservadorisme social, Ell ha emetre vots damunt just sobre tot.

Els agricultors que entenen que el seu mitjà de vida depèn accés a mercats exteriors descobrirà un registre mixt. Santorum ha donat suport a molts dels acords de lliure comerç que són essencials per a u. exportacions a l'agricultura i la fabricació. Va votar per a ofertes amb Austràlia, Xile, Marroc, Oman, i Singapur. Que també afavoria l'acord de lliure comerç centreamericà, que davant la forta oposició a 2005.

Seu rècord encara també traeix una voluntat de jugar la política de proteccionisme. En 1993, Santorum es va oposar a l'acord de lliure comerç nord-americà–i ell ha defensat el seu vot des d'aleshores. "Vaig pensar que era de Mèxic, francament, no ha de ser un soci comercial especialment confiança en el moment, i crec que va resultar ser el cas,", va dir a l'agost. "NAFTA ha estat, en el millor, en la meva opinió, un rentat."

Aquesta soca de populisme pot apel. lar a determinades circumscripcions, però exactament no presenten un perfil de valentia política.

Santorum ha fugit comerç en altres ocasions, així. Va donar suport a les tarifes d'acer–un moviment que pot mimar alguns fabricants en el seu estat casa, però que també planteja preus de consum en tots els nord-Americans, incloent-hi dels agricultors que necessiten comprar nous tractors fet de materials assequibles. En 1997, va proposar un impost especial cèntim mel importat, en una mesura que el Club de creixement s'ha descrit com "un regal especial interès".

Endavant, Santorum ha dit que durant el seu primer mandat com a president, que havia de negociar cinc nous acords de lliure comerç. Encara no ha proporcionà detalls–i no està clar si ell aconseguiria darrere un audaç pla com una associació de Trans-Pacífic (TPP) que potencialment podrien incloure Japó, Canadà i Mèxic.

Romney diu que és per la TPP. But I have major concerns with his statements regarding our trade relationship with China and the potential need to add tariffs to Chinese products coming into this country. He has also outlined a plan to pursue free-trade agreements with Brazil and India as well as create a “Reagan Economic Zone” that would encourage the exchange of goods and services throughout the Americas.

El TPP és un tauló clau en l'agenda econòmica del President Obama, que, per cert, va guanyar del caucus Democràtica de Iowa dimarts (ell no va tenir oposició). Abans d'arribar a la Casa Blanca, Obama va ser un dur proteccionista–però llavors va revertir el curs, lliurament d'acords de lliure comerç amb Colòmbia, Panamà, i Corea del Sud i traçant progrés addicionals mentre intenta fer bé a una promesa a doble u. exportacions per 2015.

Quan Obama places contra un republicà–sigui Romney, Santorum, o algú més–ha de ser capaç de reclamar, amb precisió, que ell ha augmentat oportunitats d'exportació per American agricultors i fabricants.

Republicans serà convenient seleccionar un candidat que vol fer el mateix–o poden trobar-se, vénen novembre, cadena en l'argument de comparació malament.

Tim Burrack planteja blat de moro i soja en una granja familiar NE Iowa. Tim participated in his precinct caucus. He volunteers as a Board Member of Truth About Trade and Technology. www.truthabouttrade.org