Els països de quatre membres, Argentina, Brasil, Paraguai i Uruguai del MERCOSUR (Mercat comú del Sud) han acordat incrementar els aranzels d'importació a 35 per cent, el màxim permès sota les regles WTO, en 100 productes industrials fins a desembre de 2014 per protegir les indústries nacionals. D'empreses de fabricació han estat sota pressions d'importació dels competidors asiàtics i que es preveu intensificar amb més lent creixement importació en UE i EUA. mercats. Aquesta acció reflecteix la història del MERCOSUR i els desequilibris que ara s'enfronten en mercats mundials.

MERCOSUR va ser fundada el 1991 com un acord econòmic i polític per fomentar la lliure circulació de mercaderies, persones i la moneda entre els quatre països. Ara és una Unió Duanera amb tarifes externs comuns i més lliure comerç intern. Els quatre membres tenen un PIB de $2.9 bilió en 2011, 4.5 per cent del PIB mundial. Bolívia, Xile, Columbia, Equador i Perú són membres associats, amb l'Equador buscant activament usuari amb plens drets. Veneçuela signen un conveni d'adhesió 2006, però l'expansió requereix l'aprovació dels parlaments de cada membre i el Parlament del Paraguai es nega a concedir l'aprovació.

Lenin intern s'han produït. Argentina i Brasil aplicada llicències d'importació no automàtic en una gamma de mercaderies de mútuament principis d'any. Negocis uruguaians s'han queixat que Argentina està bloquejant les importacions. Paraguai, 6.5 milions de persones, i l'Uruguai, 3.3 milions de persones, generalment suport eliminació d'aranzels i altres restriccions sobre el comerç per la seva petita economia ja que utilitzen molts productes industrials que no pot ser subministrat per les seves indústries nacionals. Productes químics, béns de capital i el tèxtil són esperats estar entre els productes acusats les tarifes superiors. Comerç de l'Uruguai últimament ha estat renyit amb l'última acció tarifa perquè la Xina és el seu segon major soci comercial després de Brasil.

Els quatre països tenen una història de la gestió de govern d'indústries, amb tarifes com a part de l'esforç de gestió. Aquest últim moviment tarifes deixa la impressió de suport per a una política d'autosuficiència dins MERCOSUR. Que és el contrari de la base d'Avantatge comparatiu de comerç més lliure directe.

Brasil és la força dominant en MERCOSUR amb 203 milions de persones i un PIB de $2.1 bilió, l'economia més gran a Amèrica del Sud i del món 9th més gran. Seva base industrial està perdent la seva posició competitiva internacional i principis d'any el govern va imposar un 30 percentatge d'impost industrial Senyor càrrega importats d'automòbils i camions amb menys de 65 contingut MERCOSUR produït per cent. El govern calcula que la meitat dels cotxes importats haurà de pagar l'impost addicional.

Argentina ha 42 milions de persones i un PIB de $600 milions de dòlars l'any, amb un govern que és encara més intervencionistes que Brasil i utilitza controls d'exportació de productes agrícoles d'aguantar els preus dels aliments de consum domèstic. Argentina ha imposat mesures antidumping i altres restriccions sobre productes xinesos per protegir les indústries nacionals. Argentina ha beneficiat especialment de forts preus dels productes agrícoles.

Acció del Brasil en suport de tarifes superiors és coherent amb la seva posició en les negociacions comercials Doha rodó de la OMC. Com un gran exportador agrícola, Brasil va tenir una gran participació en els esforços per reduir agrícola importar tarifes als països desenvolupats, però no va recolzar la reducció nivells tarifa enquadernats en béns industrials com a part d'un conveni d'avanç. Aparentment volien conservar el màxims envoltant industrials tarifes alts per proporcionar protecció per a les indústries que es van crear les polítiques industrials dels països de la Unió Duanera MERCOSUR. Que quatre país mercat té sobre 255 milions de persones. Si Veneçuela podien unir-se a, Vols créixer el mercat a més 280 milions.

Els països MERCOSUR són perfectes per estar preocupats per una competició creixent pel productes industrials de la Xina i altres exportadors asiàtics. La moneda brasilera fort, la real, és en part causada per les baixes taxes d'interès / feble polítiques de dòlar dels EUA. Reserva Federal. Amb el iuan xinès vinculat el dòlar i permet només augmentar lentament pel banc central xinès, valors de moneda un paper a favor de les importacions. Brasil i Argentina ha han concentrat en els darrers anys en l'esdevenir competitives en els mercats internacionals per als productes industrials i a negociar un nou acord de Doha que han augmentat els mercats món. Brasil és també un dels països BRIC (Brasil, Rússia, L'Índia i la Xina) que han celebrat consultes regulars i hauria han exigit que Xina fi a la seva exportació dependents polítiques econòmiques.

Brasil i Argentina apareixen per ara haver pres la ruta de crear un mercat regional protegit per als productes industrials mentre encara tractant d'operar en una exportació obert mercats de matèries primeres, productes agrícoles bàsics i productes alimentaris. Que poden funcionar mentre segueixen sent forts, seves exportacions de productes bàsics, però matèria primera i producte agrícola demanda serà cíclica en el futur té en el passat. Indústries guanyar eficiència en mercats de casa per ser competitiu internacionalment i els guanys són percebuts per treballadors i l'economia com un tot. Economies protegits no són eficients i treballadors i governs pateixen.

Mentre que MERCOSUR està mirant cap a dins, altres països d'Amèrica Central i Amèrica del Sud estan mirant cap a fora per al comerç més. Xile i Perú són membres de la Trans-Pacific Partnership i treballar amb l'u. i sis altres països, i possiblement també Japó, a un nou acord de lliure comerç. Els dos també s'han sumat amb Colòmbia i Mèxic (i Panamà com a observador) per formar un nou bloc comercial, l'Aliança del Pacífic, per millorar la seva relació amb els mercats de l'Àsia "Tigres". Tenir una relació de treball amb els altres països que busquen el creixement econòmic a través del comerç és un camí de major creixement econòmic Nacional.

Governs quotidians prendre decisions de política que crear o retardar oportunitats per a les indústries i els treballadors que han augmentat els ingressos. Els països MERCOSUR té un problema de política de comerç amb la Xina, però el mercat d'aïllament ha intentat una i altra vegada i no s'ha produït efficiencies que milloren els ingressos i el nivell de vida per als treballadors. Comerç crea la innovació i l'especialització del treball que condueix a un major nivell de vida.

Ross Korves és analista de política econòmica de veritat sobre comerç i tecnologia