A Austràlia la setmana passada, President Obama sonava com un jugador: "Que hi hagi cap dubte,” va dir. "A l'Àsia-Pacífic al segle XXI, Estats Units està en.”

 

Qui pot culpar per utilitzar un terme de pòquer? Un parell d'anys, va ser una gran aposta, prometre que les exportacions americans doblaria els 2015. I últimament ell ha gaudit d'una ratxa de victòries en la política comercial. Primer, seva administració es va establir una disputa delicat amb Mèxic als camioners de llarg recorregut. Segon, i el més important, Finalment envià al Congrés perquè l'aprovin els acords de comerç lliure inhòspits amb Colòmbia, Panamà, i Corea del Sud.

Ara ell ha posat els seus ulls en un premi encara més impressionant: l'Associació Trans-Pacífic (TPP), una aliança de comerç que podrien créixer per incloure les nacions que expliquen per sobre 40 per cent del producte interior brut del món.

La rendibilitat potencial és molt significativa. Si Canadà, Japó, i unir-se a Mèxic, el TPP convertiria en acord de comerç més important dels Estats Units com a mínim des de l'aprovació de la NAFTA gairebé fa una generació.

Però també és una aposta arriscada–i complet fracàs és una possibilitat diferent, especialment si Obama premses endavant sense autoritat promoció de comerç (APT), un instrument legislatiu que faculta a la vaga s'ocupa amb els nostres socis econòmics.

Pensi-hi d'aquesta manera: Necessitats TPP TPA. És el tipus de lema sopa de sigles que només un buròcrata podria estimar, però també és un lema que nostra classe política d'abraçar perquè crearia ocupació i oportunitats.

Va començar com una sèrie de xerrades de comerç entre Nova Zelanda TPP, Perú, Singapur, i Vietnam. La idea era reduir barreres al comerç, baixada de preus per als consumidors i facilitant les transaccions comercials.

Llavors TPP procedí Austràlia, Brunei, Xile, Malàisia, i els Estats Units. Seu conjunt, les Nacions TPP seria el cinquè soci comercial dels Estats Units.

Aquest mes, No obstant això, les estaques va créixer encara més gran. Ministre japonès Noda va marcar l'interès del seu país. Això va fer que Canadà i Mèxic per dir que podria volen un seient a la taula, així.

Un acord reeixit podria convertir TPP en el bloc econòmic més important del planeta, més gran que la Unió Europea. En un moment quan l'organització mundial de comerç no pot aconseguir la seva 153 membres d'acord en molt de res, representaria un assoliment significatiu.

Té molt sentit per nord-Americans. Ara mateix, Japó colpeja un aranzel 778-per cent sobre les importacions d'arròs. També es prohibeix tota categories d'u. carn de boví. Eliminar aquests obstacles–o simplement reduir-los a nivells raonables–proporcionaria una benedicció als agricultors i ramaders. Companyies d'assegurances i fabricants també destacar fer enormes guanys si poden guanyar millor accés als mercats japonès.

TPP és com un programa de treballs que no requereixen el govern federal de gastar ni un cèntim.

Èxit, No obstant això, requerirà jugar intel ligent. Obama haurà de subministrar lideratge fort com supervisa les negociacions.

Congrés té un paper, així. Mentre que els nostres diplomàtics comerç regatejar els detalls, legisladors ha reviure TPA. Sota les seves normes, un acord en TPP aniria abans de representants i els senadors per una votació amunt o avall. Sense TPA, cap acord de comerç pot passar. Nostre Congrés vols només del nitpick-lo a la mort. Nacions no fins i tot entrar realment greus converses amb els Estats Units. Seria un malbaratament del seu temps.

Obama haurà de demanar TPA. Fins ara, ell no ha molestat, possiblement perquè ell no vol contrariar seus aliats sindicals. Però aquest és un tema que no pot permetre ignorar.

Candidat presidencial republicà s'aparten els seus instints partidistes i dir que es mereix. Reconèixer que és per al bé del país–i també que un d'ells pot voler tenir disponible el dia de la inauguració de 2013.

A més els últims triomfs en política comercial, Washington no ha aconseguit molt fer aquesta tardor. Això s'ha negat a abordar la crisi d'ocupació: Pla d'ocupació ballyhooed Obama era poc realista i mort. Ni ha enfronta la crisi fiscal: Comitè súper anomenada del Congrés no ha pogut arribar a un acord de pressupost. Potser el progrés en aquests fronts hauran d'esperar fins després de les eleccions de l'any que ve.

Encara les bases per a un èxit TPP pot ser posat ara mateix. Tots hem de fer és tractar-nos una bona mà.

Dean Kleckner presideix la veritat sobre comerç & Tecnologia. www.truthabouttrade.org