El desacord principis d'any entre Syngenta i Bunge Nord Amèrica sobre la seva decisió de no acceptar el Agrisure Viptera biotec de blat de moro seu màrqueting sistema Syngenta que tenia encara no aprovades per al seu ús a la Xina forma part d'un problema més important de l'autorització asíncrona (aprovació en alguns països, però no en altres) per a la plantació i l'ús de cultius biotecnològics. Això pot resultar en la presència de baix nivell (LLP) de biotech esdeveniments encara no autoritzar en la importació països i provocar el rebuig dels enviaments de gra.

 

 Nicholas Kalaitzandonakes amb l'economia i gestió de Agrobiotechnology Center de la Universitat de Missouri va destacar l'assumpte en Els impactes econòmics asíncrons autoritzacions i presència de nivell baix: Un recorregut per la cuina internacional & Consell de política de comerç agrícola (IPC). Punt de partida en l'anàlisi va ser la cadena de subministrament de gra existent d'agricultors, ascensors de país, ascensors terminals, processadors de gra i exportadors. Control de costos operatius de la cadena és important perquè grans tenen relativament baix valor final, però són voluminosos i cars de transport. Assolir economies d'escala, gra de granges i instal·lacions d'emmagatzematge es barregen constantment quan es mouen a través del sistema de lliurament. Amb homologacions asíncrons en exportació i importació països, manipulació de mercaderia estàndard condueixin a qüestions LLP.

Fins i tot si els governs van intentar coordinar els processos d'aprovació, la puntualitat i la integritat d'aplicacions variarà com es la velocitat dels processos normatius. Aproximadament 33 països tenen ara sistemes de regulació de cultius biotecnològics i més estan en procés de desenvolupar els seus sistemes. EUA, Canadà i Japó es mouen a velocitats similars, mentre que la UE adopta dues vegades, sempre.

Al cor d'una resposta a LLP de cultius biotecnològics no aprovats són nivells de tolerància – una ponderació de riscos i la contraprestació econòmica. El nivell es podien establir per a cada situació LLP o ser un nivell fix per a totes les situacions LLP. Toleràncies determinar l'exposició de les poblacions humanes i animals i el medi ambient a l'esdeveniment de biotecnologia. També determinar l'eficàcia i cost del comerç segregades com a resposta a la situació LLP i són una part important de l'estratègia de gestió del risc de Nacional LLP.

Segons Kalaitzandonakes, "Segregació costos augmenten com toleràncies decease.” Costos poden variar d'una part de la cadena a un altre i inclouen tant costos directes i indirectes de segregació. Costos directes són abonar despeses, mentre costos indirectes són no-per pagar i resultat de pèrdues d'eficiència. Procediments de segregació depenen principalment en la marge d'error definida per la tolerància LLP. Sota una tolerància zero per LLP, comerç deixarà probablement perquè segregació perfecta no es pot aconseguir de forma permanent.

Interrupcions en el comerç d'aprovacions asíncrons pot ser transitòria o llarga durada depenent de factors com el nombre d'esdeveniments implicats, productes alternatius disponibles i la longitud de temps fins a l'aprovació. Com a norma general, major l'elasticitat-preu en el mercat, menor els costos incrementals tendiran a ser. Competitivitat de la indústria transformadora, estructura i nivell d'ocupació també pot veure afectada.

L'autor llocs proves empíriques sobre l'impacte de LLP, gran part basats en condicions d'EU. Per soja i menjar les importacions, pèrdua d'u. subministraments tindria poc impacte en els mercats de la UE com Brasil i Argentina va continuar sent proveïdors. Pèrdua dels dos o tots tres proveïdors augment de les despeses de menjar per 23-600 per cent. Un altre estudi va trobar que la pèrdua de tots els tres subministraments disminuirà la producció porcí i aviram EU per 34 per cent. L'u. problema del Starlink aprovat per menjar blat de moro, però no alimentaris, trobar en el menjar oferta fa deu anys va causar lliure Starlink blat de moro a comanda un 4-6 complement per cent sobre el blat de moro de mercaderia. Un estudi independent que va trobar una 6.8 per cent de descompte en la EUA. blat de moro en el mercat d'exportació d'un any. Una anàlisi de l'arròs llibertat enllaç no aprovats en u. les exportacions va donar lloc a una 17 percentatge disminució en u. preus d'exportació d'arròs per a dos mesos.

Kalaitzandonakes va assenyalar en el seu comentari conclusions que les innovacions d'investigació i desenvolupament i biotec se suposa que són independents del procés regulador. Ell mateix reconeix que hi ha probabilitats de ser "una interacció dinàmica” i efectes econòmics indirectes podria incloure els guanys de productivitat renuncia de innovació latents.

En una anàlisi separada de IPC a Vietnam, Guillaume P. Gruere de l'Institut International Food política recerca trobava que Vietnam està utilitzant el Codex Alimentarius
Annex sobre LLP estàndard en Biotecnologia Alimentària seguretat avaluació per a l'aprovació provisional del programa LLP de cultius biotecnològics aprovat per l'exportador, però encara no aprovat pel Vietnam. Té una tolerància zero per LLP i ha estat importació de bestiar i aviram menjar produït amb biotecnologia. Els funcionaris del govern han expressat interès en cultius biotecnològics. Una opció per a l'aprovació d'importació per a una collita de biotecnologia alimentària és mostrar que la collita de biotecnologia ha estat aprovat per almenys cinc països desenvolupats i s'ha vist cap risc en aquests països. Aquest enfocament és únic a Vietnam i hi ha incertesa sobre les quals es desenvolupen els països i com determinar una collita de biotecnologia ha estat aprovat per a ús. Aquest enfocament permet dibuixar en els coneixements científics d'altres països per a productes que tenen un registre establerta de seguretat els reguladors del govern.

Kalaitzandonakes conclou assenyalant que les noves tendències apunten a més situacions LLP. La canonada d'esdeveniments biotec novel·la continua expandint la; superfície de biotecnologia i els països d'educar-los continua i s'inflen; segueix augmentant el nombre de cultius biotecnològics; i cultius biotecnològics més moure's en el comerç internacional dels productes bàsics. Més importants, el nombre de països amb programes de reguladors noves i inexperts també segueix creixent. LLP en algunes parts de la cadena alimentària/menjar són gairebé inevitable i la necessitat existirà per a coordinació significatiu en el sistema normatiu internacional d'evitar interrupcions en el comerç.

Si bé aquests són tots els reptes, reguladors estan desenvolupant marcs per al maneig d'aquests problemes i alguns països estan bé en el camí per posar-los a treballar.

Ross Korves és l'analista de política econòmica de veritat sobre comerç & Tecnologia