Agricultors del món en desenvolupament han de participar en l'economia global abraçant i utilitzant les noves tecnologies

 

Des Moines, Iowa – Gilbert arap Bor isn’t afraid to speak up. Com un pagès smallholder a Kenya, ell, estira des de l'experiència personal, saber què és com a tal en un món en desenvolupament. Ha vist de primera mà com altres agricultors del món tinguin accés a tecnologies com la biotecnologia, que els permetin ser més econòmicament viable i més productius que totes les altres formes de cultiu ara practica a Kenya.

"Els agricultors kenyans han de participar en l'economia global abraçant i utilitzant les noves tecnologies, incloent-hi els afectats amb el desenvolupament de la llavor. Ells no podeu deixar per parlar de política, "va dir Bor. "Ells han participant en produir prou aliments per al consum de la seva gent, entre d'altres conreus que milloren la seva economia."

Voluntat de Gilbert de parlar en nom de desenvolupament agricultors món la veu sovint és escoltada, portat a la seva elecció com a la 2011 destinatari del comerç Kleckner i Premi d'avanç de la tecnologia.

El Premi, donada per la tecnologia i la veritat sobre comerç (TATT), reconeix un pagès global que exemplifica "lideratge fort, visió i voluntat per avançar els drets de tots els agricultors a triar les eines que millorin la qualitat i tecnologia, quantitat i la disponibilitat de productes agrícoles del món."

Gilbert i la seva família fer lleteres de petita escala i de cultius en agricultura 25 acres de terra a Kapsaret, situat a la vall del Rift nord- the “Bread Basket” of Kenya. Creixen blat de moro, verdures i farratge, producció suficient per alimentar la seva família i vendre l'excedent en mercats disponibles per a alimentar altres Kenyans.

A més de la seva finca, Gilbert treballa com a membre de la Facultat de la Universitat Catòlica de est d'Àfrica a Eldoret, Kenya. En aquest paper, Gilbert està treballant per establir un centre per a la seguretat alimentària i desenvolupament empresarial del campus universitari.

“I understand the urgent need to deal with food security in Africa” says Bor. "Em sento que tinc un cèntrica paper, both as an educator and a farmer.”

Encara que li agradaria, Bor no encara ha pogut començar creixent GM o cultius biofortificados ja que el govern a Kenya no ha permès el llançament de llavors GM a agricultors de Kenya. Però això canviarà molt aviat. Va aprovar la Llei de bioseguretat de Kenya 2009.

Gilbert afirma que "això introdueix al país una nova era d'avanç de la tecnologia per a la producció agrícola. The law now paves the way for Kenya to undertake commercial production of genetically modified crops.”

Bor rebut el comerç Kleckner & Avanç de la tecnologia Premi dimarts, Octubre 11 a Des Moines, Iowa a un agricultor Global premis sopar ofert per CropLife International.

El comerç Kleckner & Premi d'avenç de tecnologia es va establir a 2007 en honor de Dean Kleckner, el president de la veritat sobre comerç & Tecnologia. El guardó és atorgat anualment juntament amb la TATT Global Camperol Taula rodona. Guanyadors anteriors són Rosalie Ellasus de Filipines 2007; Jeff Bidstrup d'Austràlia en 2008; Jim McCarthy d'Irlanda en 2009 i Gabriela Cruz de Portugal a 2010.
Columnes per Gilbert Bor

Diari de Wall Street, Opinió d'Europa

Àfrica pot alimentar el món…, 15 Novembre 2011

Diari nació – Nairobi, Kenya:

Com pot ajudar als agricultors africans alimentar milers de milions, 16 Novembre 2011

Articles TATT aquests:

T'ajudarà als agricultors africans alimentar milers de milions, 17 Novembre 2011