La recent decisió de l'u. Representant de comerç Ron Kirk a presentar un cas WTO contra Xina sobre les seves funcions antidumping i compensatori posat en u. carn de pollastre en agost i setembre 2010 és indicatiu de les dificultats d'EUA. polítiques comercials sobre Xina sota regles WTO. Enfocament de la Xina de política comercial desafiaments d'altres països i com l'u. respon tenen el potencial per fer més difícil comerç en lloc de resoldre qüestions controvertides.

 

L'u. govern està dins dels seus drets sota regles WTO demanar consultes sobre la 50.3-105.4 drets antidumping percentatge i 4.0-30.3 per cent compensatoris imposades pel govern xinès. Segons la USTR, les exportacions de carn de pollastre a la Xina són avall 90 vendes per cent i va perdre al final de 2011 serà sobre $1 milions de dòlars. L'u. posició és que la Xina no seguir els requeriments de transparència i degut procés, no va explicar la base els resultats i conclusions, incorrectament calculats llençant els marges i les taxes de subsidi i va fer descobriments no admès de lesions a les indústries nacionals.

El cas de carn de pollastre va començar el setembre de 2009 Quan l'u. imposar un 35 percentatge tarifa antidumping sobre pneumàtics automòbils xinès. Aproximació general del govern xinès sobre temes de comerç és immediatament represàlies contra les importacions de qualsevol país que desafia les polítiques xineses d'exportació. Dos dies després va anunciar la decisió de tarifa de pneumàtics, els xinesos va anunciar una investigació sobre l'abocament d'u. carn de pollastre i peus que sumaven $670 milions d'importacions de 2009. Xina més tard va anunciar una investigació de subvencions per a u. producció de pollastre. En 2010 Argentina davant una situació similar amb la Xina sobre la venjança contra les importacions de petroli de soja després de la imposició de mesures antidumping en calçat i tèxtil.

Total u. exportacions agrícoles a la Xina en 2009 van ser $14.3 milions de dòlars, però la majoria de compres van ser granel mercaderia $10.3 milions de dòlars, incloent-hi la soia a $9.2 milions i cotó a $862 milions. El govern xinès té una preferència per les importacions de productes agrícoles crus en lloc de preparats productes de consum com a carn de pollastre. La investigació també era bona política perquè l'Associació xinesa Animal agricultura havia presentat una petició demanant una investigació sobre les importacions.

A cap sorpresa, la investigació va trobar l'u. indústria no estava compromisos reunió WTO. El subvenciona en qüestió van ser en realitat per al cultiu de blat de moro i soja alimenta als pollastres, subvencions de producció de pollastre no directa. Per a la determinació d'abocament, Xina utilitzen cost mitjà de producció, incoherent amb les normes del comerç multilateral, en lloc d'u. preus de mercat per a vendes comparables.

Segons les estimacions dels EUA. agregat agrícola a la Xina, en 2009 l'u. van representar el 85 percentatge de la 723,000 mètrica tones (MT) de carn de pollastre importat de la Xina. Per 2010, la quota havia disminuït a 17 per cent de 517,000 MT, i durant els primers set mesos de 2011, l'u. va compartir 9 per cent de 227,000 MT. En general les importacions estan limitades pels subministraments disponibles d'exportació a la resta del món. Producció domèstica, es calcula que fins 5 per cent en 2011 i projectades al 5 per cent nou per 2012. Preus de pollastre al juliol van ser 24 per cent més que un any abans per preus més alts de porc, baixa les importacions de carn de pollastre i augment dels costos aliments.

Preus més alts de pollastre i porc podria provocar un canvi en la posició de la política del govern xinès sobre les importacions de carn de pollastre. Mentre que les polítiques de fomentar la producció de pollastres importacions de soja per a la producció de menjar soja com a aliment per a aus i porc producció, el govern xinès és aprensiva sobre augment de preus de consum de carn de porc i pollastre. Importacions de porc 2008 podien humitejar els preus de mercat, i fresc, les importacions de porc refrigerats i congelat per a 2011Desde l'u. són fins a 720 per cent durant els primers set mesos a 70,000 MT. Part de que reflecteix les importacions més directes a la Xina i no a través de Hong Kong. L'alta en la EUA anterior. les exportacions de porc va ser 108,000 MT en 2008. D'acord amb l'agregat agrícola, producció de carn de porc serà avall 3 per cent per 2011, mentre que les importacions serà fins 10 per cent. Projeccions per a 2012 apareix la producció de carn de porc 4 per cent a causa d'augment dels preus de mercat i un augment de subvencions, però les importacions pot ser l'altre 8 per cent. L'augment de importació mateix podria passar per la carn de pollastre si ho requereixen les condicions del mercat i les polítiques dels governs ho permeten. Subvencionaran per a producció de pollastre han augmentat, però els preus de mercat no pot ser prou alts com per compensar els costos laborals més.

Les actituds reactives pel govern xinès complicar els esforços de l'Administració Obama per ser agressius en la presa de casos a l'OMC quan es considera que la Xina no ha honrat seus compromisos. En el comunicat de premsa USTR anunciar aquesta última acció en carn de pollastre, altres casos esmentats, inclòs el cas de l'automòbil de pneumàtics, productes d'acer, matèries industrials, serveis de pagaments electrònics i vent poder equips. Aquestes accions jugar bé per l'administració d'Obama en el mercat polític nacional i pot contenir una mica polítiques xineses, però fan poc per resoldre qüestions comercials específics.

Administració d'Obama als EUA. l'agricultura hauria de preocupar polítiques comercials xinesos que esbiaixar les importacions cap a mercaderies crus i ús processat de productes agrícoles en represàlia política de comerç. Xina és projectat per el servei agrícola estrangers de la USDA d'estar lligat amb el Canadà com el major mercat d'exportació per u. l'agricultura a l'exercici fiscal 2012 a $19.0 milions de dòlars, però a través dels primers set mesos del any natural 2011, productes agrícoles crus continuen representant 80 per cent dels EUA. exportacions agrícoles. Si casos a l'OMC contra Xina millorat molt les prospeccions de comerç d'EUA. l'agricultura, siguin valor el temps i esforç. Tot el que ha passat fins ara ha fet l'entorn de la política més difícil.

Xina ha estat en l'OMC durant gairebé deu anys i no sempre viu als seus compromisos com entesa per socis de comerç. Per l'agricultura, molt del que està relacionat amb una actitud d'autosuficiència per a la majoria dels aliments. Malgrat aquesta actitud, Xina és un importador important de productes agrícoles i en el punt on és en el seu millor interès per importar productes més elaborats com carn de porc i pollastre. U. s.g. política ha de ser favorable a fer l'u. el major proveïdor de productes de major valor, mentre roman compromès al sistema basat en regles WTO.

Ross Korves és l'analista de política econòmica de veritat sobre comerç i tecnologia