Del president Obama proposat recentment americà acte treballs enviats al Congrés inclou el mateix "comprar americà” disposicions que es van incloure en el seu 2009 Recuperació i la Llei de Reinversió (ARRA). Això ha provocat una altra vegada una reacció aguda del govern canadenc.

 

 La secció nord-americà de comprar 1605 de les cartes és inclosa en el text legislatiu de la Llei d'ocupació nord-americana que aporta fons als governs estatals i locals per a la modernització de la comunitat universitària, Infrastructures de transport immediat i projecte reconstruir per propietats executades i abandonats. Les cartes es pla d'estímul del President Obama que manifestava que cap dels fons de la Llei "es pot utilitzar per a un projecte per a la construcció, alteració, manteniment, o reparació d'un públic d'edificació o públic funcionarà llevat que tot el ferro, d'acer i alguns productes manufacturats utilitzades en el projecte es produeixen als Estats Units." Una renúncia va ser proporcionada si la prestació americà comprar cost de tot el projecte per 25 per cent o més.

La llengua és similar a la de la 1933 Comprar la Llei nord-americana i la 1982 Comprar la Llei nord-americana, però només s'aplica als projectes ARRA. La 1933 Llei s'aplica a tots els contractes de serveis de construcció de menys de $9.1 milions a NEFTA 10 i menys de $7.8 milions sota l'acord de contractació OMC govern (OMC-GPA). El govern federal està restringida de llenguatge americà comprar més enllà de la 1933 Acte límits en els seus contractes, però hi ha cap prohibició similar per a l'estat i govern local projectes llevat que estat governs de l'u. i l'altre govern nacional han acordat expreses la WTO-GPA. El llenguatge legislatiu de 2009 diu clarament que l'u. Govern Federal complirà amb regles NAFTA i OMC.

Canadà és el país més afectat per la llengua americana de comprar i ha protestar vigorosament contra la llengua recent com a 2009. El govern canadenc no era conscient de plans de l'Administració Obama a més inclouen l'exigència. Eficient, cadenes de subministrament integrada als EUA, Canadà i Mèxic han estat animar els NAFTA i estan alterades el requisit de comprar americà. Previ de les cartes en 2009, majoria dels EUA. estat i contractació d'administracions locals no imposar requisits locals de preferències.

Canadà i els EUA. d'acord al febrer 2010 excloure alguns projectes ARRA de comprar americà, però el contracte caducat el setembre 30. Sota l'acord, Empreses canadenques va rebre accés permanent als EUA. govern estatal contractes per a la 37 Estats que han acordat regles WTO-GPA i u. empreses van ser concedit accés permanent al Canadà provincial i territorial (excepte Nunavut) projectes sota les regles de la WTO-GPA. Empreses canadencs també va rebre accés a set grups de projectes sota ARRA, dos d'USDA, dos del Departament d'energia, dos de l'habitatge i urbanisme i un altre d'EPA fins al setembre 30 d'aquest any i l'u. rebut l'accés a alguns programes no coberts per les regles de la WTO-GPA. Els dos països també van acordar explorar els acords de contractació més enllà de la WTO-GPA i NAFTA.

Mentre que els dos països va aconseguir la victòria de la 2010 acord, crítica al Canadà no eren mollified i la llengua en l'acte de feines nord-americà ha donat una altra oportunitat per criticar tots dos governs’ maneig de qüestions de comerç. Van assenyalar que la majoria dels contractes sota la ARRA havia ja estat enllestit o tancat per les ofertes addicionals abans de les empreses canadenques accedit, i res en l'acord va impedir l'u. de fer més comprar requisits americans. Protectionists al Canadà també han utilitzat les dues accions per l'administració d'Obama per impulsar un requisit comprar Canadà en programes infraestructura canadenc. Política comercial mal generalment condueix a més mal s.g. política. L'Associació canadenca de construcció ja ha expressat la oposició a aquesta política per la dificultat de trobar subministraments de substitució.

El problema immediat de les disposicions de la Llei d'ocupació nord-americana és probable que no es desenvoluparan més perquè els Republicans en la Cambra de representants tenen plans per passar la factura completa. Les seccions amb les disposicions americà comprar pot ser disminuït totalment o sotmetre's a una àmplia revisió de la Cambra i el Senat.

Però el dany a la política comercial ja s'ha fet. Empreses serà encertadament escèptics que lliure comerç en contractació administrativa dins de la NAFTA i sota la WTO-GPA per governs estatals i locals operarà com generalment ho va fer abans que les cartes es va aprovar el 2009. Alguns proveïdors es sortir els mercats o crear cadenes de subministrament independent per dos mercats separats. Eficiència econòmica es perdran i governs tindrà majors costos per als subministraments de construcció com a productor augmenten els costos i menys oferta d'empreses en contractes. Majors costos significa que menys projectes poden finançar-se amb una oferta fixa de fons del govern. Contribuents i usuaris de les infraestructures de govern serà worse-off a causa de la política de comerç.

Ha fallat la política comercial aplicar govern projectes també es pot aplicar a projectes del sector privat. Cadenes de subministrament integral en tots els sectors s'han construït en els tres països NAFTA. Grups d'especial interès en qualsevol dels tres països puguin seguir força política per crear un mercat protegit pel seu béns o serveis a Costa d'altres productors de cost més baix i tots els consumidors.

En la seva essència, la compra disposicions americans en els contractes de govern es construeixen en el supòsit que el comerç és dolenta per al país – que compra un productes més cars d'alguna manera converteix el país en el seu conjunt millor. Mentre que un fabricant d'acer pot ser més adinerat, contribuents, instal·lacions per a consumidors i productors de productes que ha estat comprat amb els diners estalviats serà pitjors.

Aquests problemes vénen en un moment quan l'Administració Obama està negociant un acord de lliure comerç Trans-Pacific Partnership amb vuit altres països de la conca del Pacífic. Serà difícil perquè altres persones prenguin u. polítiques comercials expansió seriosament amb el President de promoció de polítiques proteccionistes.

Ross Korves és l'analista de política econòmica de veritat sobre comerç & Tecnologia.