Sona com un altre trist exemple de paràlisi partidista de Washington, no es?

Ara considerar aquest fet estrany: Republicans que ofereix que la proposta i demòcrates va.

No haver estat al revés?

Tan aquí és una raó fresc a preguntar-se si el President Obama és seriós sobre la creació de llocs de treball i fomentar el creixement econòmic per impulsar les exportacions.

Coneixem que ell no vaga qualsevol nou comerç ofertes aviat, seguint el vot compromès de la setmana passada en promoció de comerç autoritat. S'hauria donat l'Administració Obama la capacitat de negociar acords comercials i enviar al Congrés per amunt o avall vots.

El vot amunt o avall és crucial perquè despulla Congrés de l'habilitat per canviar el text de l'acord existent a través d'una interminable sèrie d'esmenes. Altres nacions es regatejar amb només una entitat–el president, normalment a través del seu representant de comerç–i no amb 535 membres del Congrés i totes les seves agendes independents.

Si negociacions comercials eren un espectacle de joc, serien "Deal or No Deal.” Un president que no té autoritat de promoció comerç obliga a altres països a declarar, al principi, "Cap quantitat.” Res s'inicia–i aquest nou fracàs reparteix probablement fins i tot un cop a les deliberacions que envolta l'Associació Trans-Pacífic, que Obama ha afirmat és crític americà competitivitat en l'economia global.

En el passat, política han explicat la denegació de TPA. Durant els anys de Clinton, Republicans del Congrés es va negar a concedir-li. Durant els anys de Bush, Demòcrates del Congrés es va negar a concedir-li.

Aquests eren males decisions, però almenys van tenir un fonament partidista.

Ara hem presenciat una nova espècie d'estancament: Els demòcrates del Senat han negat un president del seu propi partit el poder celebrar negociacions comercials significatius amb altres nacions. Si els Estats Units havia un sistema parlamentari, Això seria com un vot de no confiança en el govern.

El resultat suggereix que l'agenda de comerç d'Obama és kaput, tampoc perquè ell no pot persuadir un grapat dels membres del seu propi partit a abraçar la seva visió de la creació de llocs de treball a través de les exportacions o perquè realment no creia que la visió s'estableix en el primer lloc.

Més de 18 fa mesos, Obama va prometre que u. les exportacions doblaria en cinc anys. També va dir que el pas de tres acords comercials pendent era crucial per a aquest objectiu. Ell ha anomenat per a la seva aprovació en moltes ocasions d'alt perfil, més recentment durant la seva direcció de treballs al Congrés.

"Ara és el moment per aclarir el camí per a una sèrie d'acords comercials que ho faria més fàcil que les companyies americanes a vendre els seus productes a Panamà i Colòmbia i Corea del Sud,” va dir el setembre 8. "Això és el que hem de fer.”

Però no es pot fer fins que Obama primer ells sotmet al Congrés. Ells es van negociar durant l'anterior administració (abans TPA del President Bush caducat) i Obama els ha parlat per un any i mig. Encara que encara estan asseguts al seu despatx al Despatx Oval.

Una vegada, partidaris del lliure comerç estàvem esperançats que Obama volia dir que el que va dir–i que era veritablement compromesos a ajudar u. empreses vendre els seus productes fets-en-Amèrica als consumidors estrangers.

Ara pessimisme ha posat. "Això és ridícul,” diu Pat Roberts, un senador republicà de Kansas que és el membre de la Comissió d'agricultura del Senat. "Cada nit tercera boira, el president fa un discurs i diu que necessitem aquests acords de comerç.” Ara Roberts prediu que no hi haurà cap acords comercials aquest any o el següent.

Puguem conèixer aviat. Corea del Sud presidenta Lee Myung-bak visitarà als Estats Units el mes que ve i el president acollirà un sopar d'estat per a ell el d'octubre 13.

Will Obama es podrà dir Lee en persona que ell ha molestat, per fi, presentar d'acord comercial al Congrés?

Marqueu el seu calendari.

Mrs. Keiser, una veritat sobre comerç & Membre de la Junta tecnologia, tens i que organitzes bestiar alimentació operacions a Kansas, Nebraska, i d'Illinois. www.truthabouttrade.org

Nota: aquesta columna va aparèixer primer Setembre 28 en el moment de Washington.