Cada vegada s'ha fet progrés en avançar la Corea, Acords de lliure comerç de Colòmbia i Panamà (TLC) pel Congrés apareix una altra obstacle. Amb l'acord sobre com moure el comerç ajust assistència (TAA) per a treballadors i empreses, el camí sembla ser clara per a passar els acords. El següent pas és per l'Administració Obama formalment enviar propostes legislatives de la FTAs a la Cambra i el Senat.

 

Quan el text final d'un acord comercial és presentat al Congrés ha d'incloure un pla per a la implantació i aplicació. Congrés ha 90 dies legislatives per actuar sobre la legislació text i implementació amb esmenes no permès. La 90 finestra de dia passatge és fonamental. Si el President va introduir la legislació text i implementació abans de treballar amb diferències amb el Congrés, la 90 podria haver passat dies sense l'acció del Congrés. El President no està obligat a enviar al Congrés un FTA acordat per l'u. i un altre país.

A més esperada reautorización TAA al Senat abans de votar en les tres FTAs, es prendran acció sobre la renovació de dos programes de preferència de comercial per als països en vies de desenvolupament. El sistema de preferències generalitzada (GSP) i l'acte Andina de preferència de comerç (ATPA) han caducat i estan inclosos en l'idioma d'implantació en el FTA U.S.-Colòmbia. La casa es votarà en el TAA "en tàndem” amb els tres FTAs. Tot s'espera tenir suport bipartidista.

L'acció actual sobre la FTAs que passa sota l'autoritat promoció de comerç (APT) aprovada pel Congrés en 2002 i signada pel President Bush. Va incloure una petició de TPA en el seu primer estat de la Unió al febrer 2001. L'autoritat per negociar va ser concedit durant tres anys a juliol 1, 2005, amb una extensió de dos anys al juliol 1, 2007 Si el President va demanar l'extensió i la casa ni la Senat rebutja l'extensió. President Bush va demanar l'extensió i va negar ni casa. Els beneficis de legislació ampliat de treballadors sota el programa TAA com part del consens polític que va avançar TPA.

Una vegada que el Congrés actua sobre els tres pendent FTAs, necessita autoritzar una altra vegada el President per perseguir acord comercial similar legislació passaven repetidament des 1974, però el President no ha tingut des de juliol 2007. TPA equilibra els poders sota l'u. Constitució al Congrés "a regular el comerç amb les Nacions estrangeres” i a "posar i cobrar impostos, deures, impostes i excises” i del President executius poders i autoritat per gestionar els afers exteriors. Congrés delegats al President de l'autoritat per negociar disposicions aranzelàries i no aranzelàries d'acords comercials i requereix el President consultar amb el Congrés com continuar les negociacions. L'u. és únic amb Congrés responsable de "comerç exterior" però el president té autoritat per negociar amb altres governs que no està en els sistemes parlamentaris d'altres països.

Mentre que una disposició TPA permanent és desitjable per manejar negociacions comercials en curs, la divisió de responsabilitats entre les branques legislatives i executives constitucional fa necessària la revisió periòdica de la relació. Concessió TPA durant cinc anys permet el temps suficient per a la branca Executiva per dur a terme política comercial mentre permet el poder legislatiu tenir una veu efectiva en les polítiques. Hauria de ser desacords sobre detalls relatius a metes i objectius de política comercial i no sobre si o no ha d'aportar TPA.

L'Administració Obama ja està negociant una associació Trans-Pacífic (TPP) acord de comerç amb Austràlia, Brunei, Xile, Malàisia, Nova Zelanda, Perú, Singapur i Vietnam. Altres països com el Japó, Filipines i Corea del Sud poden unir-se a les discussions. És una completa FTA cobrint el béns, serveis, sanitàries i mesures de fitosanitaris, normes de drets de propietat intel·lectual origen i la. Un progrés substancial és esperat estar informat quan l'u. acull el fòrum de cooperació econòmica d'Àsia-Pacífic a Honolulu el novembre d'enguany. TPA probablement seran necessaris per l'administració ha de ser pres seriosament els seus socis de negociacions com es tracten les qüestions més difícils. Mentre que el Congrés ha estat consultada en les converses, que necessita per ajudar a formar l'u. sota les seves competències "a regular el comerç amb les Nacions estrangeres".

Amb les preocupacions sobre econòmic creixement i ocupacions creació es dóna més atenció en els últims mesos, augment comerç ha estat reconegut com a ajudant a augmentar encara més especialització i eficiència econòmica que com a resultat sous més alts per als treballadors. Ara és el moment de l'administració d'Obama per presentar el FTAs que ha estat negociat i els programes de preferència de països en desenvolupament i per començar a crear el marc entre les branques legislatives i executives per negociar i aprovar addicionals FTAs. El president Obama ha de començar el 90 dies rellotge de tic-tac de la Corea, Colòmbia i Panamà FTAs després que ell i el Congrés ha de seguir endavant amb TPA per addicionals FTAs.

La resta del món ha vist com el Congrés i el President han lluitat per trobar una base comuna per a les tres FTAs i preferències per a països en desenvolupament de comerç. Molts han perdut la confiança en l'u. compromís del govern per al comerç més lliure. El col·lapse de la política comercial de Doha ronda de OMC parla sense un esforç d'última hora de l'u. per desar les converses ha afegit a la incertesa. L'u. sol podria no haver salvat la WTO xerrades, però la manca d'esforç afegit a la apprehensiveness. S'ha produït una crisi semblant a confiança en la dècada de 1960 quan Congrés es va negar a votar en les dues disposicions de l'acord de les negociacions comercials Kennedy rodó de la OMC. Promoció de comerç autoritat, conegut com "Fast Track” llavors, va sorgir d'aquest pas en fals. Dues passes endavant en ràpida successió donaria el món esperen que l'u. és una altra vegada llest per emportar en temes de comerç.

Els mesos d'esforços en la Cambra i el Senat i amb l'administració sembla que han donat suport bipartidista en la Cambra i el Senat per una votació al setembre. Que s'hauria també litzar comerç socis que un nou u. s'ha assolit consens que el comerç és una part important d'una agenda política econòmica Pro-creixement i no un polític futbol que es ser expulsat límits enmig de negociacions comercials.

Ross Korves és l'analista de política econòmica de veritat sobre comerç & Tecnologia.