Indústria informes indiquen que els EUA. i governs mexicans i representants de la indústria s'està treballant en un acord per permetre major aviram carns d'importació des de Mèxic a l'u. Importacions de l'u. han estat molt restringit a causa de preocupacions sobre problemes de malalties d'aus de corral a Mèxic i possible trasllat a l'u. Això no és exclusiu de la relació comercial dels EUA-Mèxic. Esforços de l'eradicació de la malaltia a Mèxic estan provocant una revisió de la situació.

 

Malaltia de Newcastle exòtics (FINAL) i la grip aviària (AI) són les dues qüestions de gran malaltia en el comerç d'aviram. L'u. i governs mexicans han tingut desacord sobre quant de Mèxic és lliure d'ambdues malalties. Mèxic havia declarat la majoria del país lliure de finals, però tenir diversos deteccions a principis 2011. Aproximadament la meitat del país és lliure de baix patogen AI Segons estimacions mexicans. L'u. teníem un esclat final 2002-03 i ha havia localitzat brots baixa patogen AI.

NAFTA i OMC regles requereixen la regionalització quan sigui possible d'estàndards de sanitaris i fitosanitaris relacio-. Això permet les exportacions de regions d'un país que estan lliures de una malaltia animal fins i tot si la malaltia està present en altres parts del país. El país exportador fa una avaluació del risc per decidir si restriccions de comerç es pot definir regionalment pel comerç internacional pot ocórrer sense risc per a la producció nacional i la salut humana en el país exportador. Processadors en el país exportador que cal acreditar mitjançant el país exportador i poden estar subjectes a auditories pel país importador. Mèxic utilitza aquest enfocament per prohibir les importacions d'aviram de comtats de l'u. Quan baixa localitzat es produeixen brots patogen AI sense obstaculitzar els enviaments de la resta del país.

La indústria de producció avícola mexicana es concentra, segons dades recollides per l'u. Agregat agrícola. Una empresa nacional, Industrias Bachoco SAB, produït 38 per cent de la pollastres d'engreix en 2010 seguit la unitat Mexicana de Pilgrims Pride a 14 per cent i Tyson de Mèxic a 12 per cent. La majoria de la comercial pollastres d'engreix es produeixen en 14 Units i compte per a 34 per cent de la producció ramadera mexicà. Hi ha 22 federalment inspeccionats sacrifici i instal·lacions amb altres dues programat per ser afegits de processament. Això hauria de fer treball inicial per u. inspecció i supervisió constant més fàcil d'aconseguir.

Permetent que les importacions carn avícola més mexicans a l'u. proporcionarà l'equilibri per a la indústria mexicana. Segons les estimacions de l'estranger servei agrícola d'USDA (FAS), en 2011 Serà la producció Mexicana de graella en un preparat per cuinar base equivalent 2.85 milions de tones mètriques (. MMT) i consum serà 3.41 . MMT. Importacions, 95 per cent dels EUA, es preveu a 0.58 . MMT. FAS no preveu les exportacions a Mèxic, però segons l'u. Agregat agrícola, les exportacions serà sobre 16,000 mètrica tones (MT), sobretot als mercats asiàtics. La indústria mexicana es compromet a desenvolupar mercats d'exportació.
L'u. i mercats mexicans són una mica diferents de la demanda i que afecta els fluxos comercials. L'u. mercat té una clara preferència per mentre la carn i carn fosca que es mou en mercats d'exportació a un terç del preu. La reducció en u. vendes de carn fosc pollastre a Rússia en el darrer any ha pressionat u. preus i els preus d'exportació a altres mercats. El mercat de carn fosc és més forta a Mèxic, particular per trimestres de cama de pollastre. Productors mexicans graella semblen estar planejant moure la carn blanca als EUA, mantenint la carn fosca per a ús domèstic.

Vendes de carn fosc pollastre dels EUA. a Mèxic han estat un problema per als dos països en curs. El juliol de 2003 els dos governs van signar una quota de taxa de tarifa de salvaguarda temporal per trimestres de cama de pollastre que expirava en 2007. Importacions dels EUA. incrementat de 173,000 MT en 2007 a 256,000 MT en 2010. El govern mexicà va començar una investigació antidumping en febrer 2011 cuixes de pollastre i cuixes importats dels EUA. L'argument estàndard és que els productes importats es venen per sota de costos, però com es calculen els costos és una qüestió clau amb preus de carn blanca superiors en una base per lliura i preus de la carn fosca pressionats per vendes inferiors a Rússia. Aquesta qüestió és independent de la contínua demanda forta importació carn fosca aviram deboned utilitzada per la indústria d'embotits.

Eliminació de sanitaris i fitosanitaris barreres al comerç és un tema important per tot el món on les barreres duaneres s'han eliminats o reduïdes considerablement. Sovint es veuen com una barrera no aranzelàries que protegeix productors d'alt cost de baix cost les importacions. Donat que u. equipament i tecnologia per a la producció de pollastres d'engreix i altres aus es mouen fàcilment a la frontera EUA-Mèxic, no és cap sorpresa que la indústria mexicana vol un major accés a l'u. mercat.

Una de nan a aquest moviment és la major preocupació sobre la seguretat dels aliments importats i la propagació de la malaltia a la producció nacional. Aquests són assumptes vàlids que es van observar anteriorment i estan reconeguts a les normes de la NAFTA i OMC. Article 712 de NAFTA s'estableix el dret d'un país per utilitzar sanitaris i fitosanitaris mesures "per protegir humana, animal, o de vida vegetal o de salut en el seu territori,” mentre ells es basen en principis científics, no són les restriccions de comerç disfressat i tractar tots els socis del TLCAN bastant.

L'u. i governs mexicans es compromeses a preocupacions adreça a través de coordinació i harmonització de la normativa. Segons la publicació d'USDA servei d'investigació econòmica NAFTA al 17: Execució completa condueix a augment comerç i integració, "A l'abril 2010, FSIS del USDA i SENASICA de SAGARPA anunciat la signatura d'un "termes de referència’ document que es centra en garantir la seguretat alimentària i la protecció de la salut pública en els Estats Units i Mèxic. Aquest document esbossa assumptes d'equivalència, procediments d'auditoria, elegibilitat per exportar establiments, i canals de comunicació entre els dos organismes.”

L'u. el govern pot complir les seves obligacions sota acord de comerç, com NAFTA i garantir la seguretat alimentària i protegir els productors d'aliments domèstics treballant amb la importació països per satisfer u. requisits. Coordinació i harmonització dels reglaments permetrà els dos països de treballar junts per aconseguir un objectiu comú mentre permet a cada govern respondre a les preocupacions dels consumidors.

Ross Korves és l'analista de política econòmica de veritat sobre comerç & Tecnologia.