L'associació proposta de Trans-Pacífic (TPP) acord de lliure comerç (TLC) entre els nou països de la regió del Pacífic va ser part de l'agenda quan primer ministre de Nova Zelanda John Key va conèixer a Washington, DC la setmana passada amb el President Obama. Ambdós líders esmentat tenint un conveni marc preparat per quan se celebra el fòrum de cooperació econòmica d'Àsia-Pacífic a Honolulu novembre. Hi ha indicis que parlaren d'exportacions de productes lactis de Nova Zelanda, un qüestions sensibles per ambdós països.

Segons estimacions del servei agrícoles estrangers (FAS) d'USDA, en 2011 Nova Zelanda produirà 18.0 milions de tones mètriques (. MMT) de llet, 4.0 percentatge de la 446.7 . MMT produïda per la 13 grans productors. La UE 27 és el major productor de 136.6 . MMT, seguit per l'u. a 88.8 . MMT, L'Índia 52.5 . MMT, Brasil, Xina i Rússia cada a sobre 31.0 . MMT, i després de Nova Zelanda. Nova Zelanda és generalment acceptat com el productor de cost més baix entre els principals exportadors pel seu sistema de pastura. Amb 4.3 milions de persones, Consum de líquids és Nova Zelanda 0.3 . MMT. La llet restant es convertiran en 2.1 . MMT de formatge, mantega, descremada llet en pols i llet en pols, 97.5 per cent dels quals s'exportaran i representen el 37.4 per cent del comerç mundial en una base de volum de producte. D'acord amb l'u. Agrícola agregat a Nova Zelanda, productes de llet escaig sobre 25 per cent del total de Nova Zelanda exportar els guanys de 2010. Xina va ser el primer mercat per Exporta els seus productes lactis a 17.4 per cent dels enviaments totals.

Una cooperativa agrícola, Fonterra, processos 89 per cent de la llet segons estimació de l'agregat de subministrament i és el líder mundial en el comerç de productes lactis. Fonterra es va formar fa deu anys de dues cooperatives i la desapareguda Junta de lactis Nova Zelanda, un govern controlat organització que disposava d'accés exclusiu a certes llicències d'exportació. Fonterra també ha creat una plataforma de subhasta Global lactis comerç a través del qual es van vendre gairebé 25 per cent de la seva producció en 2010, fins a menys de 10 per cent en 2009. Això ha convidat altres exportadors dins de Nova Zelanda i internacionalment per utilitzar les subhastes dues vegades mensuals, però les indústries làcties de Califòrnia, una cooperativa, és l'únic grup que indica un interès en incorporar-se a.

L'u. ha operat durant dècades amb quotes d'importació de productes lactis per protegir el mercat nacional, i des de l'OMC va entrar en vigor el conveni de l'Uruguai en 1995 tarifes de cotització (TRQ) s'han utilitzat. Segons dades de l'u. Agregat agrícola, en 2010 Nova Zelanda exportat 96,439 mètrica tones (MT) de productes lactis als EUA, 4.2 volum d'exportació per cent del seu total, per valor de $515 milions, 6.3 per cent del valor total l'exportació. L'u. va ser el quart més gran mercat de Nova Zelanda en una base de volum després de Xina a 401,600 MT, Filipines a 144,700 MT i Austràlia a 104,500 MT, però la segona més gran en una base de valor després de Xina a $1.39 milions i superior al Japó, Austràlia i les Filipines cada a sobre $400 milions. Importacions principals a l'u. en una base de volum estaven concentrats de proteïnes de la llet, productes de mantega i greix i caseïna. El producte més gran per a la Xina va ser de llet en pols, Llet en pols descremada Filipines, i formatge al Japó i Austràlia. Segons dades del FAS, U. Producte lacti importacions des de Nova Zelanda en una base de valor a 2010 van ser 22.0 per cent del total làctic importacions.

La Federació Nacional de productors de llet i altres nord-americà. grups d'interès lactis han demanat l'u. Govern excloure productes lactis de la FTA TPP. Consideren Nova Zelanda per ser un exportador forçada, com es demostra en la 2008/09 any de producció de llet quan van augmentar les exportacions com els preus de mercat va disminuir a causa del petit mercat nacional en relació a la producció. Fonterra es creu que tenen avantatges competitius en mercats TRQ com l'u. perquè té accés exclusiu a les llicències per a productes TRQ d'alt valor d'exportació. Fonterra també ha producte fabricació i distribució relacions arreu del món que li permeten canviar els productes dels mercats de baix valor als mercats d'alt valor com l'u. També s'està produint llet a la Xina, té plans per al Brasil i està considerant l'Índia.

La posició de l'u. Govern en incloure productes lactis en l'acord de lliure comerç TPP és important. L'Administració Obama ha dit que aquest acord es durà a terme a un nivell més alt que l'anteriors FTAs pactades l'u. Tractant d'exempció d'una indústria on l'u. no és el més baix cost productor sona més un acord estàndards baix. Alguns partidaris de l'acord de TPP veure el potencial per ampliar-la a països com el Japó, Corea del Sud i d'altres economies importants a l'Àsia Oriental. Si cada un va exigir exempció de determinades indústries, l'acord seria menys eficaç. Nova Zelanda té el seu propi interès en la protecció de la seva agència governamental de compra de droga, Pharmac.

Les preocupacions plantejades per l'u. indústria làctia hauria de ser pres seriosament. Seria fàcil ignorar queixa de la indústria làctia, perquè l'u. és només 4. 2 per cent del comerç de Nova Zelanda en volum i 6.3 per cent en valor, especialment amb el ràpid creixement del mercat xinès proporcionant noves oportunitats per a Nova Zelanda. Una empresa formada en part d'una Junta de govern i ara control 89 percentatge de l'àmbit nacional de subministrament de llet és un motiu de preocupació. Ja que Nova Zelanda té més d'un terç del mercat mundial de productes lactis, superior per a alguns productes, i Fonterra Opera en pràcticament cada mercat significativa en el món, les seves activitats són importants en l'u. i mercats mundials. L'u. L'oficina del representant comercial, USDA i altres agències hauria de realitzar una investigació completa. Grups a Nova Zelanda han demanat també de les investigacions sobre el poder de preus Nacional de Fonterra i vol un regulador preu independents. La Comissió de comerç de Nova Zelanda està duent a terme una investigació preliminar.

L'impacte de les polítiques nacionals sobre el comerç FTAs és una preocupació legítima política. Un alt nivell FTA ha d'incloure tots els productes, inclosos els agrícoles. Aconseguir els fets directament sobre les preocupacions de la indústria làctia abans un acord és la conclusió és molt preferit captura-up després del fet. Si calen canvis en l'estructura de Fonterra o operacions per eliminar trets no coherents amb el lliure comerç, els caldria tractar-ho amb abans un acord és signar. Si Fonterra no té poder preuació indegut en mercats d'exportació, Nova Zelanda i Fonterra han de ser tractats com qualsevol altre país i comerç firma.

Ross Korves és l'analista de política econòmica de veritat sobre comerç & Tecnologia.