Líders del govern del Japó, Xina i Corea del Sud es van reunir el maig 21-22 al Japó per accelerar debats en un marc d'un acord comercial entre els tres països. Mentre que les converses són encara en les primeres etapes, el compromís per completar els estudis actuals conjunts i speedup altres és una indicació que el estancat Doha ronda de OMC comerç parla de política no són un reflex de la manca d'interès entre països claus per més acords comercials.

 

Els líders’ Cimera va ser la quarta celebrat des de desembre 2008. Els anteriors cobreix un ampli ventall de qüestions, mentre que aquesta reunió va ser apunta cap a mostrar que Japó estava tornant a la normalitat després de la marxa 11 terratrèmol i tsunami. Primer ministre Kan, Premier Wen i President Lee menjar productes agrícoles a Fukushima ciutat sobre 35 el reactor nuclear danyat per mostrar que el menjar japonès està segur. Xina i Corea del Sud havia prohibit alguns comerç agrícola després fuites de nuclear reactor al Japó. Mentre que els tres líders va romandre utilitzant l'energia nuclear, els governs es discutirà com ràpidament intercanviar informació i anàlisi de corrents d'aire quan es produeixin accident nuclear.

Els tres líders va reconèixer diferències que han limitat les converses en el passat. Xina temporalment descriuen les exportacions al Japó de metalls terres rares s'utilitza en molts productes d'alta tecnologia. Els dos han tingut conflictes territorials sobre petites illes. Anomenada president Lee "un inconvenient situacions” – com el bombardeig de l'illa de Yeonpyeong Corea del nord, que té relacions estretes amb la Xina. Lligams més estrets econòmics podria resultar en les relacions econòmiques on els tres tindria massa en joc econòmicament a no trobar una manera de resoldre els desacords sobre altres qüestions.

El països en conjunt representen sobre 20 per cent del PIB del món, aproximadament el mateix que l'u. i el col·lectiu 27 països de la UE. La Xina és actualment el major soci comercial de Japó i Corea del Sud, però el comerç entre els tres comptes per només 11 per cent del comerç total. L'objectiu és més mercats oberts a l'altre, reduir barreres aranzelàries i no aranzelàries, ampliar la cooperació en inspecció de duanes i qualitat, i millorar el transport i el moviment de persones.

Hi ha molta especulació per què les xerrades estan avançant ara. Premier Wen va proposar l'acceleració en el context d'ajudar la recuperació del Japó. Alguns creuen que el Sr.. Wen va pressionar ministre Kan per triar el seu acord de comerç sobre unir-se a l'Associació Trans-Pacífic (TPP) Conveni amb el suport de l'u. Sr.. Kan ha posat ara fora una decisió sobre el TPP fins després de novembre. Mandat de Premier Wen acaba en 2012 i ell pot estar intentant consolidar la política de comerç de la Xina amoïna Rance. Sr.. Wen va dir podria començar negociacions formals en 2012.

Un acord comercial entre els tres països probablement no veuria com alguns altres recents acords de lliure comerç. Mentre que la Xina va haver de reduir el proteccionisme comercial per unir-se a l'OMC 2001, roman protectora dels mercats, excepte on el govern disposa d'inferiors barreres comercials, com la soia o cotó. El poder polític del Japó ' s l'agricultura i pesca indústries ha frenat altres esforços per Japó a seguir més lliure comerç. Corea del Sud és més obert a acords comercials, però encara protegeix algunes indústries i l'agricultura quan sigui possible.

Les tres economies tenen més similituds que diferències. Tots tres tenen economies fabricació orientada a l'exportació i importació quantitats substancials dels recursos crus. Tots són importadors d'aliments; Japó i Corea del Sud ja que han limitat quantitats de terres conreables i la Xina perquè té 1.3 mil milions de persones. Mútua inversió representa menys de 10 per cent de la inversió total. S'han celebrat 12 reunions des de 2005 en un Tractat trilateral inversió, però més treball necessita ser fet per concloure les xerrades al final de l'any com suggerit per Premier Wen. La major diferència és que el Japó és un país desenvolupat; Corea del Sud s'anomena un país avançat de desenvolupament, però és molt semblant a Japó. Xina abraça la gamma de desenvolupament de les economies desenvolupades a les zones costaneres, avançada de desenvolupament a les ciutats interiors i el desenvolupament en zones rurals amb recursos limitats.

U. l'agricultura té una gran foguera en establir relacions comercials amb els tres països. Les estimacions d'USDA del comerç agrícola publicat la setmana passada per l'exercici fiscal actual Mostra Xina com els EUA més gran. mercat d'exportació a $21.0 milions de dòlars, 15.3 per cent dels EUA. exportacions. Japó és el quart més gran mercat al $13.0 milions de dòlars, 9.5 per cent del comerç, i S. Corea a $6.5 mil milions és el sisè més gran amb 4.7 per cent del comerç. Total tres país de $40.5 milions de dòlars, 29.6 per cent del total dels EUA. economia agrària, supera les exportacions agrícoles NAFTA de $35.5 milions de dòlars, 25.9 per cent del comerç.

Com a principals importadors de productes agrícoles, tots tres països és probables que voleu conservar els productes d'un acord comercial. Si que és cert, podria funcionen com tres països separats tant com ho fan avui. Si s'inclouen productes agrícoles hi podria haver algunes normes comunes sobre temes sanitaris i Fito-sanitàries que podria ser beneficiós per a u. exportadors. Tenint en compte altres qüestions per ser negociat, canvis en l'agricultura és probables de ser limitat.

El que s'aconsegueix en la integració de les tres economies estendria a la resta del món. Un acord sobre els automòbils, acer, productes químics, ordinadors i centenars d'altres productes àmpliament comercialitzats que l'impacte altres relacions comercials. Tots tres països tenen acords comercials amb els deu països de l'ASEAN. Corea del Sud ha un acord comercial amb la UE i un pendent acord amb l'u. La setmana passada, Japó va acordar converses amb la UE sobre un acord de partenariat econòmic. Fins i tot sense acords comercials, tots tres països tenen cadenes de subministrament i fluxos de matèria que afecten cada país comerç significatiu.

Un acord comercial greu entre els tres països i acords com ara dilograf TPP tenen el potencial per augmentar l'eficiència econòmica en el comerç i n'alteren els paisatges econòmics i polítics. Malgrat la seva energia potencial, acords comercials són documents polítics encara que només té valor si líders del govern sent compromès a ells. Sense que, els beneficis erosionaran en el temps i maneres d'ineficient mercantilistes substituirà el modern creuar la frontera de cadenes de subministrament.