L'anunci recent per Rússia permetent la prohibició de les exportacions de blat acabar com previst juny eficaç 30 no s'acabarà incerteses de política de govern relacionades amb els mercats de blat. Mercats eficients depenen els fluxos d'informació i mercaderies físiques lliures. Mercat d'aquest any hauria de ser més "normal", però la llarga ombra del passat 12 mesos continuarà penjant sobre el mercat.

 

 Rússia va imposar la prohibició d'exportació l'agost passat com el país va experimentar la sequera pitjor en 50 anys. Les exportacions s'estimen en només 4.0 milions de tones mètriques (. MMT) per al màrqueting any final de juny 30, 2011, per sota de 18 . MMT a cadascun dels dos anys anteriors quan Rússia va lligat amb el Canadà com el tercer major exportador de blat després de l'u. i la UE. Abans de les dues grans exportació anys, Exportacions rus havia estat 10-12 . MMT anuals. Les projeccions primeres per a les exportacions per màrqueting any començarà al juliol 1 són 10 . MMT. La Unió russa del gra i altres creuen que les poblacions de carryover al final d'aquest any de comercialització, Juny 30, pot ser tan alta com 15 . MMT, registre de gran, a causa de subregistre de producció de 3-6 . MMT. Són les estimacions més conservadores d'estocs 8-10 . MMT. Alguns analistes han parlat de les exportacions a prop 15 . MMT, però és massa aviat a la temporada de parlar dels subministraments d'exportació de gran. Temps sec i altres condicions encara podria reduir la collita rus.

Els mercats no havia digerit aquests números quan el president del Banc Central de Rússia va dir que s'està reprenent les exportacions de blat que planteja la major amenaça inflacionistes sola a l'economia russa. El nivell general de preus va augmentar en gairebé 10 per cent l'any que acaba a finals de maig. Augments de preu àmplia són una qüestió de política monetària, no un subministrament impulsada per qüestió de mercat. El president estava tractant de desviar l'atenció de la política monetària donant suport a un conjunt flexible dels aranzels d'exportació que augmentaria com món augment de preus de blat d'aguantar a preus de mercat interns. Això seria descoratjar exportacions i també descoratjar agricultors de blat rus de fer inversions per créixer més blat. Política russa interna probablement continuarà a disponibilitat de blat amb cotxe al mercat d'exportació.

El govern d'Ucraïna ja té un aranzel d'exportació de 9 per cent del valor d'exportació, però no menys de 17 Euros / tona mètrica, sobre $0.65 per grapats. Les exportacions de blat Ucraïna durant aquest any s'estimen en 3.5 . MMT en comparació amb una mitjana de 11.2 . MMT durant els dos anys anteriors. Projeccions de les exportacions de l'any començant juliol 1 són en un ampli ventall de 8 . MMT a 18 . MMT. Disponibilitat d'exportació de blat serà probablement també impulsat per les polítiques i la necessitat de romandre preu competitiu.

Rússia, Ucraïna i el Kazakhstan són coneguts pel blat de baix cost per a consum humà i alimentació quan subministraments són grans del bestiar. Egipte, la importador més gran món blat en els darrers anys a 7-10 . MMT anuals, ha preguntat sobre compres. D'acord amb l'u. Agrícola agregat a Egipte, noves varietats de blat han augmentat els rendiments i el govern pretén adquirir 4 . MMT dels agricultors, però encara cal importar sobre 9 . MMT de blat. Preus de blat serà crítics aquest any Egipte dèficit pressupostari gran i incerteses polítiques. Segons un informe de DowJones Newswire, Rússia no va poder lliurar el 690,000 MT de blat a Egipte contractat de la 2010 cultiu.

Egipte no és sol com un importador de grans de blat al nord d'Àfrica i Orient Mitjà. Segons estimacions de l'estranger servei agrícola d'USDA, en el present curs màrqueting països en les dues regions s'importarà sobre 39 . MMT de blat, 32 per cent del comerç blat. Aquests països està mirant una altra vegada per les inversions en la producció del cultiu africana per assegurar a llarg termini subministraments d'aliments.

Una recuperació de la producció de blat i el comerç a la regió del mar negre és especialment important aquest any degut a problemes de temps en la UE i els EUA. Poblacions de carryover EU el juny 30 Esperem que siguin sobre 12 . MMT, avall una tercera des de fa dos anys, i sobre el mateix baix nivell com juny 2008. Les pluges han rebut en els últims dies i més s'espera alleugerir-ne alguns de l'estrès temps sec. Expectatives de rendiment inferiors a la UE va causar l'International Council de cereals al recentment inferior de la seva producció mundial de blat per a l'any començant juliol 1 a 663 . MMT, 4 . MMT menys consum projectada per l'any.

U aquest any. cultiu serà més petit seca per vermell d'hivern de blat dur a les planes centrals i meridionals i temps humit retardar la sembra de blat dur primavera vermell a les planes del nord. Producció de blat canadenc també és probable que veure afectada per la tard sembra. Austràlia i Argentina han tingut sobre cultius mitjana que han ajudat a omplir les necessitats actuals i tenir el temps favorable per a noves plantacions.

Producció de blat és variable, naturalment, perquè sovint es cultiva en climes secs, sobre sòls més lleugers més propenses a la sequera i a les zones nord amb temporades de creixement més curt. Ja que durant 80 s'utilitza per cent de blat produït per al consum humà, any de canvis en la demanda són relativament petites i temps relacionats amb la reducció de la producció pot conduir a grans canvis en els preus de mercat. Inestabilitat política interna en alguns països aquest any fa subministraments adequats més crítics com una qüestió d'aliments. Sobre 19 per cent del consum del blat es mou a través del comerç internacional.

Mercats de blat pot moure subministraments als consumidors si els governs no restringir l'activitat de mercat i informació és recollida i se li permet fluir entre compradors i venedors. La incertesa de les provisions carryover a Rússia és una indicació que la recollida de dades i fluxos han estat ineficaços. A 6 . MMT diferència en les estimacions de les poblacions carryover a Rússia és gairebé 5 per cent del comerç internacional d'espera i podria tenir un impacte significatiu en preus de mercat.

L'OMC ha de potenciar els esforços per aconseguir que els membres de recollir la producció, ús i accions d'informació i compartir-lo en un temps real de format. El President de França, Nicolas Sarkozy, com a cap del grup de països del g-20, ha proposat un nou sistema d'informació recollida en la producció mundial d'aliments. Hi ha necessitat de crear una altra institució. Un com USDA existents, la FAO i el Consell Internacional de cereals ja estan fent bona feina. Què es necessita són els esforços de l'OMC a tenir major informació compartida per Ucraïna, Xina i altres membres, i si es converteix en membre WTO de Rússia.