U. i líders del govern xinès només han completat d tercer anual estratègic i econòmic diàleg. Les dues primeres centrat en financera i qüestions comercials i aquest es va ampliar per incloure la defensa i la seguretat emana. Comerç agrícola no formava part de les discussions formals, però qualsevol financeres i comerç debats de política amb el govern dels EUA més gran. mercat d'exportació agrícola té implicacions per l'u. indústria.

 

Sense canvis principals política van ser anunciats, però cap s'espera. Líders polítics xinesos ja s'estan preparant per al nou lideratge a prendre el relleu a la tardor de 2012. La última transició en el govern es va produir en 2002. Els líders actuals estan preocupats per la inflació monetària Nacional amb preus augmentant a un ritme global de sobre 5 per cent de anualment a l'abril amb preus dels aliments fins 10 per cent. L'u. Procés d'eleccions presidencials dominaran també cada vegada més u. política presa de decisions l'any vinent. Excepte per qüestions inevitables, canvis en la política de comerç agrícola és probables que siguin mínimes durant els propers dos anys.

Els canvis de política econòmica més importants per a u. l'agricultura són els que enfortir la demanda interna aliments a la Xina. Un dels punts claus empesos pel Geithner secretari del Tresor va ser financers reguladors controls en dipòsits bancaris i les taxes de préstec. Política financera de la Xina canal baix cost préstecs a empreses estatals abaixant torna a Impositors Banc xinès. Que dóna un avantatge sobre privat xinesos i nord-americà a les empreses. empreses i clients potencials per al comerç de tensions i polítiques proteccionistes per l'u. i altres països. Les taxes d'interès baixes en dipòsits també reduir els ingressos de la majoria de les famílies’ major actiu i endarrereix el creixement en la demanda de béns de consum, incloent-hi aliments.

El valor de la iuan xinès continua sent un problema, però no en la mesura que era fa uns anys. Ja que el Yuan-estava vinculat el juny passat, s'ha revalorat sobre 5 per cent de anualment en termes nominals contra dòlar. Amb la taxa d'inflació de la Xina, el canvi real és sobre 8 per cent. Perquè el dòlar ha disminuït més ràpidament contra alguns altres monedes que el Yuan ha augmentat respecte al dòlar, el Yuan ha disminuït en valor enfront de les monedes. Un fort Yuan faria importacions agrícoles dels EUA. més competitius en el mercat xinès.

Al febrer USDA projectada xinès les importacions dels EUA. productes agrícoles per a lexercici (FY) 2011 (Setembre-octubre) a $20 milions de dòlars, fins a $15.1 mil milions a l'any anterior i $1.5 milions de dòlars per davant del Canadà, l'importador anterior número u de u. productes. A través dels primers cinc mesos de l'any de comercialització, total d'exportacions eren $14.1 milions de dòlars en comparació amb $10.0 mil milions a l'any anterior. Les importacions xineses són més grans en el primer semestre de l'any a causa de menys competència de soja sud americà durant la temporada de collita de tardor per l'u. Soja van representar el 70 per cent de les importacions xineses agrícoles dels EUA. en els primers cinc mesos de FY2011. L'element importació número dos va ser de cotó a $1.5 milions de dòlars, seguit de pells i pells al $373 milions i menjars i ferratges (no inclou el blat de moro) a $278 milions. Representen els quatre productes 85 per cent de les importacions dels EUA. Importacions xineses d'u. productes continuen augmentant, però segueixen sent concentrada en uns productes.

Més demanda de consum de la burgesia creixent de la Xina ha ser tirant a la Xina superiors volums de molts altres productes agrícoles que l'u. exportacions. Polítiques de la Xina apareixen per descoratjar les importacions del consumidor més orientats a productes menys escassetat es produeixen, com en 2008 Quan la carn vermella importacions incrementat de $92 milions en 2007 a $314 milions i llavors va caure a $55 milions en 2009. Xina està lluny de ser un mercat obert per als productes agrícoles més.

Xina va arribar al diàleg amb la llista d'elements per a l'augment del comerç. Aquestes inclouen relaxant controls sobre l'exportació de productes d'alta tecnologia, reconeixement de la Xina com una economia de mercat per permetre el país més poder sota les normes del comerç internacional, accés just per a les empreses xineses invertir en l'u. i no politicizing econòmica i qüestions comercials. Aquests dos últims elements semblen ser categories generals per una àmplia gamma de qüestions, però certament inclouen inversions xineses en u. empreses amb forts esforços d'investigació i desenvolupament i tecnologia que enfortirien indústries xinès. Algunes inversions han estat bloquejats per motius de seguretat nacional. Un tractat d'inversió ampli bilateral és poc probable en el curt termini.

Malgrat el creixement en el comerç de productes agrícoles i no agrícola, s.g. política comercial molt més políticament paga per Xina i els EUA. que per als socis de més tradicionals com la UE o Austràlia. Que continuarà com Xina travessa la transició de lideratge. Quan seu serveix l'interès de la Xina, poden ser pragmàtics en comerç, com les importacions de blat de moro. Aquests diàlegs política proporciona una oportunitat perquè els funcionaris del govern plantejar qüestions que poden ser resolts en els nivells inferiors. Curt d'una crisi de subministrament immediat, comerç en un ampli ventall de productes agrícoles només augmentarà com comerç global i les tensions polítiques s'adrecen.

La documentació final de les reunions no incloïa una referència directa a l'agricultura o aliments. Qüestions financeres de valors de moneda a un major accés a Xina per a u. entitats financeres i cabdals reformes esmentades en l'u. van ser dominants. Venia a través de tres temes d'interès d'u. l'agricultura. Primer, accés al mercat en un context ampli era esmentat repetides vegades, especialment per a compres pels governs xinesos. Segon, Xina aposta per incrementar els ingressos treballadors coherents amb una major productivitat laboral i augment de treballadors’ ve en percentatge del PIB. Això significa que pot gastar més renda dels consumidors.

Tercera, ambdós països compromesa amb seguiment de les edicions anteriors a aconseguir una major transparència en el comerç i la regulació dels drets econòmics relacionats. Això es coneix en l'OMC com facilitació del comerç – Govern procediments i controls que influeixen en la velocitat i cost del moviment de mercaderies transfronterer. El Banc Mundial "fer negocis” indicadors del juny de 2010 Hem trobat que processal requisits per exportar i importar una càrrega de mercaderies estandarditzat per l'u. va prendre sis dies i cinc dies, respectivament, a costos de $1,050 i $1,350. Necessitats de Xina 21 i 24 dies a costos d'una mica més $500 cada.