Només quan les expectatives es van plantejar que l'u. Congrés finalment consideraria acords de lliure comerç amb Colòmbia, Panamà i Corea del Sud, l'Administració Obama va exigir l'acció en una de les prioritats de la part superior de comerç – comerç ajust assistència de treballadors. Això va ser una sorpresa. U. Representant de comerç Ron Kirk i altres funcionaris esmentat repetidament des de l'autorització per a programes esteses acabava en mitjans de febrer.

 

Comerç ajust assistència (TAA) primer va ser autoritzada per l'acte de expansió de comerç de 1962 i l'elegibilitat i beneficis fossin expandides per la llei del comerç de 1972. La llei del comerç de 2002 reauthorized la TAA i establertes a l'alternativa comerç ajustament ajut (ATAA) que proporciona la meitat la diferència en sou entre un treball perduts a causa de comerç i un baix pagament nou treball de menys de $50,000 anuals per als treballadors sobre 50 anys d'edat.

Els arguments per TAA són directament endavant. Liberalització del comerç augmenta eficiència econòmica i millora la qualitat de vida dels ciutadans de la importació i exportació de països. Amb competència global, algunes empreses i treballadors front ajustos difícils de noves indústries i habilitats emprats. En comptes de tenir l'economia com conjunt pateixen proteccionisme de comerç, és millor utilitzar programes de govern a l'ajuda de reassignació a altres indústries. TAA és una resposta política a un problema de transició econòmica.

Principis de l'administració d'Obama, Febrer 5, 2009, una bipartidista s'acorda ampliar els programes TAA existents a desembre 31, 2010 i ampliar els programes de treballadors, empreses, i agricultors, i afegir els programes per a les comunitats. Aquests canvis es va convertir en part de la recuperació i la Llei de Reinversió de 2009, més conegut com la "Llei d'estímul.” Elegibilitat per TAA es va estendre a les empreses de serveis i dels treballadors i més flexibilitat va ser proporcionada per qualificar per assistència. La Llei òmnibus de comerç de 2010, aprovada el desembre 22, 2010, ampliat el TAA per febrer 12, 2012. Les disposicions expandida cobrint l'elegibilitat per a les empreses de serveis i programes, aprovada en la Llei d'estímul caducat el febrer 12, 2011 degut a un descuit en la legislació.

La majoria de la discussió de TAA és centrada en programes de treballadors administrats per l'administració de formació en el Departament de treball i ocupació. Proporcionen ingressos estesa suport, així com formació, recerca de feina, i reubicació beneficis als treballadors que convertirà en elegibles perquè els seus llocs de treball es va traslladar a altres països, es van perdre a causa de les importacions que van conduir a una disminució en les vendes o producció, o es van perdre a causa de la pèrdua de negoci amb una firma primària per una raó relacio-. Fins a 130 setmanes d'ingressos suport igual a treballadors’ prestacions per desocupació setmanal eren prevista per als treballadors de TAA-elegible que participen en programes de formació. Edat de treballadors 50 o més vella pot ser capaç d'optar per l'assistència de comerç alternatiu d'ajust. A més a més, treballadors podia reclamar un salut reemborsable cobertura crèdit fiscal igual a 80% dels treballadors’ mensual primes d'assegurança de salut.

Programes TAA treballadors tenia autoritat de pressupost de $959 milions en l'exercici 2009 amb diners del pla d'estímul. Autoritat pressupost doblat a $1.82 milions de dòlars a l'any fiscal 2010 amb fons de l'estímul. Quan l'administració va proposar un pressupost de FY2011, s'estimat actual autoritat pressupost de llei de $1.94 mil milions amb una proposta legislativa per ampliar els programes de $2.37 milions de dòlars. En el seu pressupost de FY2012, l'administració projectat TAA FY2011 finançament a $1.82 milions de dòlars, el mateix que l'any fiscal 2010. Autoritat de pressupost de dret actual per FY2012 s'estimava en $1.1 milions de dòlars, amb una proposta legislativa de $1.67 milions de dòlars, avall $0.7 mil milions de la proposta legislativa de FY2011.

Suport de l'Administració Obama per als programes TAA ha estat constant durant mesos. Quan el Congrés ajornada a desembre sense una ampliació dels programes a llarg termini, USTR Kirk va expressar la decepció de l'administració. Sr.. Kirk tenia una còpia d'aquest comunicat de premsa quan els canvis a la Llei d'estímul expirat a mitjans de febrer. D'abril 7 Sr.. Kirk i secretari d'estat Hillary Clinton va enviar una carta als líders claus de la Cambra i el Senat dient "…Cal també treballem junts per trobar un camí a seguir autoritzar una ampliació a llarg termini dels programes TAA...” Testimoni per funcionaris del govern al Congrés i discursos abans altres grups havia llenguatge afí. Per a l'administració ara conduir una ganga dur per a la 2009 disposicions de l'estímul és coherent amb esforços anteriors.

Casa Republicans es resisteixen l'extensió de la majoria de la despesa d'estímul, no només els programes TAA. Seva ara se centra en avançant cap a un pressupost equilibrat per reduir outlays respecte a l'última dos anys. L'expiració de la 2009 Addicions TAA estalviarà un estimat $570 milions anuals empenyent cap avall el cost dels programes d'uns $1.1 milions de dòlars. Crèdit fiscal sanitària vols declivi a partir dels 80 per cent de la prima a l'anterior 65 per cent. Dos anys de formació laboral s'inclouria juntament amb fins a 52 setmanes de comerç reajustament bonificacions als treballadors de treball formació. Treball de recerca i reubicació bonificacions continuaria.

El President i la majoria de la Cambra i el Senat han arribat a un consens que la Colòmbia, Panamà i acords comercials de Corea del Sud són bons per a u. consumidors i productors. Programes TAA són un problema polític i econòmic on hi ha consens similar. El només possiblement el resultat és un compromís polític que cap de les parts li agrada, però reconeix la gravetat de les qüestions de pressupost de govern que ara s'estan impulsant totes les decisions de política.

La diferència de $570 milions entre els programes originals i estimats en el pla d'estímul es equilibri pressupostari ni crear la següent crisi financera. Empreses i treballadors continuaran fer ajustaments, positius i negatius, com seleccionar els consumidors d'una elecció més ampli d'elements com comerç continua expandint la. TAA pot suavitzar la transició per a algunes empreses i treballadors, però a un cost per a tots els contribuents. La millor solució és una economia més forta que produeix més llocs de treball per a tots els treballadors. Que només vindrà a través de polítiques econòmiques i normatius favorables.