Biotecnologia pot guardar l'arbre castanyer americà? Les primeres evidències és encoratjador–però l'èxit requerirà enginy científica, així com l'acceptació plena del públic de modificació genètica.

Per a les famílies italianes com el meu, castanyes són una part important del nostre patrimoni. Simplement hem de menjar-los en acció de gràcies i Nadal. Estem acostumats a rostir castanyes a la xemeneia. Avui en dia, vam enganxar-les al forn. Saben igual de bo i sempre fa olor meravellós.

No pot gairebé sentir Nat King Cole cantant sobre ells ara?

Fa un segle, milers de milions de nord-americans castanyes ple de boscos dels Estats Units est. Segons una estimació, un de cada quatre arbres en la Appalachians era un Castanyer americà.

Llavors fumada colpejat. Un poc més d'un segle enrere, un fong asiàtic fet el seu camí a les nostres costes i van devastar el Castanyer americà. Aquesta espècie endèmica, no podria resistir un estranger depredador exòtic. A mitjans del segle XX, castanyes gairebé va desaparèixer.

Avui, la Fundació Castanyer americà diu que el seu homònim és "efectivament extinta,” que significa que encara que milions de brots de seguir arribar a, pràcticament cap assoleixen la maduresa.

Fa uns anys, Jo era caça de bolets en una zona salvatge a prop de casa meva i vaig trobar tres joves castanyes. Gairebé creu els meus ulls perquè semblaven estar diversos anys d'edat. Que només estaven començant a produir fruits secs. Un any més tard, No obstant això, eren morts, segurament a causa de la plaga.

Afortunadament, una varietat de Castanyer xinès posseeix una resistència genètica a Tizón–i investigadors han creuen amb castanyes americans crear híbrids que gaudeixen de les millors possibilitats de supervivència. Però aquest és un enfocament lent i inexacte. Sobre 15 fa anys, un amic em va donar un parell de castanyers, que eren majoritàriament americana però també parcialment xinès. Encara s'alça i fruits secs. L'altre va morir.

Avui els científics estan tractant d'aprofitar el poder de la biotecnologia i la modificació genètica per produir castanyers robusts i resistents. És un repte que encara que saben a xineses castanyes tenen una resistència natural a Tizón, encara estan intentant localitzar precises gens responsables d'aquest tret beneficiós. Quan això passa, haurien de ser capaços de transferir aquests gens en American castanyes.

Altres opcions poden presentar-se així. A la Facultat de ciència ambiental i forestal a la Universitat Estatal de Nova York a Siracusa, un equip ha experimentat amb un gen de blat que ajuda a lluitar contra fongs plantes. Investigació està en curs, però en el temps podria proporcionar una solució a la situació de l'arbre castanyer americà.

Ja hem vist com aquest tipus d'innovació poden revolucionar l'agricultura. Tot el món, els agricultors han aprofitat de la biotecnologia a conrear millor. Aplicar aquest coneixement mateix a aquests bells arbres lliurarà un gran benefici mediambiental per impulsar la biodiversitat i la lluita contra el canvi climàtic. Castanyes creixen ràpidament, que significa una millora de la gen població podria recuperar en estat salvatge i ajudar amb el segrest de carboni al mateix temps. Seus fruits també són una bona font d'aliments per a animals.

Hi ha una oportunitat econòmica, massa. Castanyers créixer d'alçada i rectes, fent-los desitjable fusta. Un munt de vells es van fer pals de telèfon de castanyers.

Per als agricultors, castanyes són un bon cultiu. Estic pensant en plantar un hort d'arbres de préssec–i si ho faig, M'agradaria posar en uns plàtans híbrids castanyes, així. Fins que la biotecnologia perfecciona la resistència a les malalties, No obstant això, Vaig a estar acceptant una oportunitat.

Si he de procedir, Vaig a haver de mantenir una estreta vigilància sobre els esquirols. Són útils per castanyers productors perquè li assenyalen quan estan a punt per recollir els fruits secs. Però no perquè volen compartir. Si veieu esquirols menjant fruits secs, Cal actuar immediatament o a netejar un arbre en un parell de dies.

I si escoltes amb atenció suficient, vostè pot escoltar brunzint sobre castanyes torrat en una llar de foc.

John Rigolizzo, Jr. és una cinquena generació agricultor, aixecant verdures fresques i camp de blat de moro al sud de Nova Jersey. La granja familiar produeix per mercats a l'engròs i al detall. John és membre del Consell de veritat sobre comerç i tecnologia (www.truthabouttrrade.org)