L'acord de lliure comerç dels EUA-Colòmbia completat el novembre de 2006 ha estat retingut de l'u. Procés d'aprovació del Congrés a causa de preocupacions sobre qüestions de drets laborals a Colòmbia. Mentre que aquestes qüestions són una mica únics a Colòmbia, l'esforç actual per l'Administració Obama suport un acord modificat reflecteix com condicions de política de comerç estan canviant a països tant del món. Colòmbia ha après dels països en desenvolupament avançats que les importacions agrícoles pot millorar el nivell de vida dels ciutadans.

 

Colòmbia ja ha preferit accés a u. mercats. Des de 1991, l'u. ha proporcionat principalment lliures d'impostos accés a productes de Colòmbia, Perú, L'Equador i Bolívia sota la Llei de preferència Andina comerç per combatre la producció de droga il·legal i el tràfic creant oportunitats econòmiques positives. ATPA va ser reauthorized per un any el desembre 2009 i encara més l'acció del Congrés està pendent. Un acord de lliure comerç faria accés permanents més que requerir contínues vots pel Congrés. El FTA U.S.-Perú va ser aprovat pel Congrés a tard 2007.

Colòmbia no ha estat en el marc de la política de comerç durant els últims anys de quatre i mig esperant l'u. d'actuar. Tenen un acord de lliure comerç amb els països de Mercosur Argentina i Brasil, que va entrar en vigor al gener 2009 i per a 2011 proporciona un 60 percentatge reducció de tarifes de blat de moro i altres productes. Ells també negociat un acord amb Canadà per un aranzel zero el blat que podria prendre efecte juliol 1 d'aquest any i un amb la UE a implantar més tard.

Republicà adquisició dels EUA. Cambra de representants ha estat el catalitzador per moure l'Administració Obama endavant en el FTA U.S.-Colòmbia. L'Administració vol moure un revisada FTA U.S.-Corea, però els Republicans han empès per moure la Corea, Acords de Colòmbia i Panamà al mateix temps. Des de l'únic assumpte sostenint l'acord de Colòmbia va ser els elements de treball, l'administració ha hagut de resoldre aquestes preocupacions.

L'interès en el comerç per l'administració també reflecteix la realitat de continuar de relativament alt atur en l'u. Acords de lliure comerç en general no significativament afegir a l'ocupació total. El nivell d'ocupació en una economia general determini les polítiques fiscals, Reglament de govern d'empreses i política monetària pel banc central. Acords comercials millorar l'eficiència econòmica, menors costos de producció, augment de salaris i costos per als consumidors.

Que Colòmbia ha esperat anys quatre i mig i va respondre a les preocupacions sobre les polítiques de treball domèstic és una indicació de quant valoren accés permanent a l'u. mercat, sobre 20 per cent del PIB mundial. La proximitat a l'u. i la fiabilitat dels EUA. proveïdors fa l'u. una bona font de productes agrícoles i no agrícola. Els dos països són naturals comerç socis.
L'acord de treball consta de dues parts, un a implantar abans es ratifica el FTA i l'altre en el cos de l'acord. Fora de l'acord, el govern colombià s'ha compromès a cercar les reformes pel Congrés colombià abans de juny 15, 2011. Es crearà un Ministeri de treball especialitzats; qüestions relatives al treball es gestionen pel Ministeri de Protecció Social. El govern contractareu 480 nou inspectors de treball durant els propers quatre anys, incloent-hi 100 en 2011. El Ministeri de Finances es reassignar a fons abans d'abril 15, 2011 contractar el primer 100 inspectors de. El "pla d'acció” té vuit pàgines d'activitats detallats per al govern colombià, incloent-hi els canvis en el codi penal i la resta de la legislació.

El pla d'acció full llançat per la Casa Blanca inclòs una frase, "La implementació reeixida dels elements claus del pla d'acció serà una precondició per a entrar en vigor l'acord.” La Llei d'implementació de l'acord que es votarà els EUA. Cambra i el Senat és probable que inclogui llengua similar i podria retardar el juliol sovint debat 1, 2011 data d'inici.

L'acord de comerç propi inclou prèviament convingut al maig 10, 2007 Executiu del Congrés bipartidista acord entre l'administració Bush i els demòcrates al Congrés. Això inclou els cinc treballadors fonamentals’ drets que estableix l'organització internacional de treball de l'ONU. El govern colombià també es compromet a fer complir el salari i hores i seguretat i salut lleis, millorar les normes de treball i proporcionant pel poblat disputa sobre obligacions laborals similars a obligacions comercials.

Les disposicions del conveni per a u. l'agricultura són similars a altres FTAs. Tots els productes estan subjectes a tarifes i cap s'exclouen de l'acord. Colòmbia s'ha compromès a eliminar el seu sistema de tarifes de banda de preu que varia amb preus Mundial per mantenir els preus nacionals en un rang estret que afecten més de 150 productes.

Total u. exportacions agrícoles a Colòmbia en 2010 van ser $848 milions, la meitat del 2008 valor de $1.7 milions de dòlars, a càrrec de blat a $164 milions, cereals (sobretot blat de moro) $118 milions, soja i productes $102 milions i cotó $100 milions. Les tarifes de blat, cotó, la soia o el menjar es immediatament reduirà a zero. Oli de soja, cru tindrà un 31,200 quota de taxa de tarifa de tona mètrica (TRQ) que s'incrementarà 4 l'any. De blat de moro groc, un 2.1 tona mètrica milions TRQ a un aranzel zero creixerà a 5 per cent per any. La 25 per cent sobre la tarifa de quotes es reduiran sobre 12 anys. Blat de moro blanc tindrà un altre 136,500 tona mètrica TRQ creixent 5 per cent per any. Altres productes rebre accés lliure immediat tarifa o han TRQ per 5 a 19 anys. El servei de recerca econòmica de USDA estimacions anuals u. les exportacions s'incrementarà en 44 per cent quan l'acord s'implementa plenament.

La U.S.-Colòmbia FTA, excepte les qüestions relatives al treball, és un esforç típic per un país en desenvolupament que busquen comprar productes que necessita, mentre blindatge alguns productors nacionals de importació agut augments en els primers anys de l'acord. Acords de lliure comerç els temes polítics i no és cap sorpresa que canviant les condicions polítiques van portar a un acord. Quatre i mig anys l'u. comerç principal era canvis a la política per a països en desenvolupament; ara ho està tractant d'atrapar al Canadà, la UE, Corea del Sud i altres.