Visita del president Obama estat Xile ha destacat el fet que l'u. i Xile han tingut un acord de lliure comerç des 2004. L'u. és soci de segon més gran de Xile en el comerç de mercaderies amb comerç a 2010 per un total de $17.9 milions de dòlars, amb una u. superàvit comercial de $3.9 milions de dòlars. Inversors de l'u. són el grup més gran de país en Comptabilitat de Xile per sobre 24 per cent de la inversió estrangera.

 

Xile és un país únic 2,700 milles de llarg, però de mitjana només 100 milles d'ample. Àmbits d'un desert de clima temperat del nord, per una regió mediterrània central i un fresc, Sud humit. Només 2.6 per cent de la seva superfície és herbacis amb un altre 0.4 per cent en cultius permanents. L'agricultura està especialitzada per a climes diferents, com a Nova Zelanda, més que extensa com els seus grans veïns sud-americà, Argentina i Brasil. Comptes de l'agricultura per 5.6 per cent del PIB i dóna feina 13.2 per cent de la força de treball. Ubicació de l'hemisferi sud permet comercialitzar la fruita fresca per l'u. i UE a l'hivern de l'hemisferi nord.

Xile és considerat un país en desenvolupament, però el seu PIB per càpita $15,500 en una paritat de poder adquisitiu base posa 72th més alt del món, aproximadament el mateix que Rússia i Argentina i un terç dels EUA. En 2010 Xile esdevingué el primer país sud-americà a unir-se a l'organització de cooperació i desenvolupament econòmic (L'OCDE), un grup de països en desenvolupament desenvolupats i avançats que busquen solucions a problemes comuns. Amb una població de 16.9 milions de persones, és un mercat val la pena perseguir, però no tan gran poder aconseguir economies d'escala en la fabricació de la majoria. Xile guanya a través del comerç per el millor que produeix la venda i importació de què això no pot produir a baix cost.

U. exportacions de mercaderies a Xile segons dades Departament de comerç es quadruplicat des $2.7 mil milions al 2003, l'últim any abans de l'acord va entrar en efecte, a $10.9 mil milions al 2010. Productes del petroli i el carbó va encapçalar la llista a 2010 a $2.2 mil milions seguit de maquinària, excepte elèctrica, a $1.9 milions i ordinador i productes electrònics a $1.5 milions de dòlars. Productes químics a $1.4 milions i equip de transport al $1.3 mil milions completen les categories de cinc principals que van representar el 75 per cent de les exportacions. Importacions de gairebé duplicat des de Xile $3.7 mil milions al 2003 a $7.0 mil milions al 2010, amb metalls primaris (coure) a $2.7 milions de dòlars, 38 per cent del total, i productes agrícoles a $1.6 milions de dòlars, 23 per cent del total.

U. les exportacions agrícoles a Xile segons el servei estrangeres agrícola d'USDA han gairebé triplicat de $151 milions en 2003 a $443 milions en 2010. Blat portat a $114 milions, seguit de menjars i ferratges al $61 milions, productes lactis a $26 milions, nous a $22 milions i carn vermella a $17 milions. Augment de les importacions de Xile de $2.5 mil milions al 2003 a $3.4 mil milions al 2010, un 36 percentatge d'increment. Fruita fresca dirigida al $1.4 milions de dòlars, seguit de peix i marisc a $576 milions, vi i la cervesa a $278 milions i plantar les llavors a $210 milions.

Els canvis en el comerç sota FTA la no han estat una sorpresa. Abans el FTA, Xile va tenir un major accés a u. mercats que l'u. havia de mercats xilens. La UE, Canadà i Mèxic també va tenir un major accés a Xile que l'u. i l'acord de posar l'u. en una posició preferent. Procediments duaners també estiguessin més concentrats. En una base de percentatge u. les exportacions han crescut més ràpid perquè els mercats estan més obertes i rendes personals xilens ha anat creixent més com el país s'ha convertit en agressiva a perseguir els mercats d'exportació especialitzats. L'u. té més 18 vegades major nombre de persones com Xile i rendes per càpita més alt que continuen atraient importacions des de Xile. L'u. dòlar ha estat baixa en relació amb el Peso xilè que ha tingut un paper en el foment dels EUA. Exporta a Xile i importacions limitades a l'u.

Abans el FTA l'u. havia a desavantatges naturals en el mercat xilè amb Argentina, Brasil Paraguai i Uruguai (Països MERCUSOR) acostar-se a milles i ser proveïdores tradicionals. Abans el FTA ni Comtat reconeguts de l'altre carn sistema d'inspecció. L'acord d'implementació reconeguts de l'altre sistema d'inspecció, eliminat immediatament la 6 per cent tarifa el porc i eliminat més de quatre anys la tarifa de vedella. La 6 Tarifa per cent per a no-blat, menjar i la soia o el cotó fou eliminat immediatament i el blat de moro 6 Tarifa per cent va acabar després de dos anys. Xile acordat tractar EUA. cereals no menys favorable que altres importadors, incloent Canadà. Xile també va acordar eliminar sobre 12 anys el seu preu banda sistema de protecció de blat i farina. La 6 Tarifa per cent en productes lactis s'eliminava en més de quatre a vuit anys.

L'u. i Xile té una llavor pròsper comerç de sobre $200 milions de llavor procedents de l'u. cada any. L'estiu xilè es pot utilitzar per produir llavor, incloent-hi la llavor de la biotecnologia, que es poden plantar a la primavera següent en l'u.

Tots dos països estan involucrats en les negociacions per a un expandida Trans-Pacific Partnership FTA. Xile ja forma part de l'acord amb la Nova Zelanda, Singapur i Brunei per eliminar totes les tarifes per 2015. EUA, Austràlia, Perú, Vietnam i Malàisia negociant amb els països de quatre originals en un acord global pels nou països. Això vols lligar Xile i l'u. més estretament en temes de comerç. Abans del recent terratrèmol i tsunami, Japó estava considerant possiblement unint les converses era Corea del Sud.

La relació comercial dels EUA-xilè ha estat relativament lliure de controvèrsies en comparació amb altres socis comercials. Xile no va ser assenyalats en l'u. Representant de comerç (USTR) 2010 Informe sobre les barreres tècniques per al comerç. La 2010 Informe sobre sanitaris i fitosanitaris mesures per la USTR citat relacionades amb conformava el porc i l'EEB carn. Del President 2010 Informe anual sobre el comerç va assenyalar que Xile es manté en la llista de vigilància prioritària per a la protecció dels drets de propietat intel·lectual.

L'acord de lliure comerç U.S.-Xile és un model raonable de beneficis per als productors i consumidors de comerç més lliure per a un país gran per un de molt més petits. Avantatge comparatiu permet l'economia més petits créixer més ràpidament, mentre que alguns productors i consumidors del país més gran també es beneficien.