El 1 de març President Obama va llançar el seu informe anual al Congrés en l'Agenda del President comerç política per a l'any actual i els EUA. Comerç contractes programa d'activitats per a l'any anterior segons calgui sota la llei del comerç de 1974. Aquests informes són elaborats per l'u. Comerç a l'oficina del representant i proporcionar una revisió completa de les activitats mercantils política i objectius de l'administració.

 

Objectius principals de l'administració són "obrir mercats mundials i fer valer els nostres drets sota acords comercials” Ciència basada en estàndards, protecció de la propietat intel·lectual i supressió d'avantatges per a la fabricació d'altres països. També es reconeix el valor de les importacions als consumidors, "Les importacions també ofereix u. varietat de consumidors i assequibilitat que busquen treure el màxim profit els seus pressupostos per a la llar.” L'informe també destaca el paper de les empreses privades, "Com podem tenir marshaled recursos públics per a National Export Iniciative, l'hem reconegut que privades dels Estats Units és conductor primari del nostre país per a la innovació i el treball de creixement.”

L'acord de lliure comerç dels EUA-Corea (TLC) la primera qüestió política era esmentat amb plans per continuar treballant estretament amb la Cambra i el Senat per garantir l'aprovació tan aviat com sigui possible. L'administració també continua treballant en resoldre problemes a la Colòmbia i Panamà FTAs. Potencials acords de Panamà i Colòmbia amb la UE i Canadà s'esmenten com a raons per moure's tan de pressa com possible en aquests acords.

Més espai es va dedicar a l'Associació Trans-Pacífic (TPP) FTA parla amb vuit altres països Pacífic que es veuen per l'administració com "el vehicle més prometedor per aconseguir la integració econòmica a través de l'Àsia-Pacífic.” Àsia ja té 180 convenis vigents, 20 l'espera de ser implementats i gairebé 70 sota les negociacions. "Compromís ple” considera necessari millorar la posició competitiva dels EUA. exportadors. S'espera que l'acord d'aprofundir en els enllaços a xarxes de producció i distribució d'Àsia-Pacífic, augmentar la compatibilitat dels sistemes reguladors i fer respectar els drets laborals i protecció del medi ambient. El pla és avançar ràpid aquest any amb la primera negociació sessió celebrada al febrer i quatre més previst per a l'any.

Les declaracions més directa en l'agenda fetes les negociacions polítiques de Doha rodó de la OMC comercials. L'u. es compromet a treballar per a completar la ronda en 2011, però l'informe clar les expectatives que avançat els països en desenvolupament han de més compromès. Diverses frases van ser utilitzats per donar el mateix missatge, "En una negociació en la qual els Estats Units està demanant que significativament reduir tarifes en tots els béns industrials i agrícoles, Estem demanant aquestes economies emergents d'acceptar la responsabilitat d'acord amb els seus papers ampliat en l'economia global.” Tall de tarifa també han de centrar en determinades indústries on romanen generalment alts aranzels. Amb 2011 vist com un any de decisió, l'Administració Obama ha posat pressió en països en desenvolupament avançats per fer el següent moviment.

L'administració continua donar suport a les negociacions per a Rússia unir-se a l'OMC, però admet que és "un soci comercial amb la que ens enfrontem a reptes importants.” L'u. vols guanyar clarament si Rússia es va unir i adherit a normes WTO. Algunes qüestions bilaterals van ser resoltes en 2010 i Rússia s'ha compromès a reduir tarifes molts. L'administració demanarà Congrés enguany per finalitzar l'aplicació de l'esmena Jackson-Vanik i fer Rússia elegible per a l'estat civil de comerç Normal i qualificat que el suport dels EUA. unir-se a l'OMC.

L'administració va començar a 2010 i continuarà en 2011working amb socis de comerç, amb i sense FTAs, per obrir més els mercats a través de reformes reglamentàries. Amb el Canadà va arribar a un acord acord govern contractació OMC per u. empreses d'oferta en contractes del govern canadenc provincials i territorials. Mèxic va acordar u. i normes canadencs sobre productes elèctrics i electrònics. Esforços en 2011 inclourà la disputa que trucking EUA-Mèxic. El mes passat la primera reunió de Ministres de lliure comerç CAFTA-DR centrat en l'aplicació del conveni i l'expansió de beneficis. Transatlàntica Consell Econòmic de l'u. i la UE s'ha centrat en les barreres no aranzelàries per al comerç a través d'iniciatives de cooperació reguladora. També estan mirant a mercats de tercers països on existeixen problemes comuns. S'estan fent esforços similars amb socis comercials asiàtic. Aquests esforços mai farà titulars de notícies, però són fonamentals per aconseguir més beneficis del comerç augment.

Rebre aportació en polítiques comercials d'actors i membres de la Cambra i el Senat és vist per l'administració com una força clau i alguna cosa que es construirà en el 2011. La part de l'informe inclou una frase clau, "Anem a buscar aprovació del Congrés adequat necessari per les autoritats seguir endavant amb nous i prospectives pactes, com TPP.” Promoció autoritat subministrades autoritat específiques de la branca Executiva de negociar acords de lliure comerç amb l'aportació de la casa i del Senat i una amunt o avall vot sense esmenes caducat en el comerç 2007. Les xerrades TPP han progressat sense autoritat negociació formal, però en algun moment que cal abordar.

Igual que amb totes les agendes, es segueix a través del que és la part difícil. Comentaris recents de Geneva indiquen que la ronda de Doha debats no desenvolupen la velocitat necessària per arribar a un acord final d'aquest any. TPP és un esforç crític, però la conclusió de xerrades probablement es produirà en 2012 Quan acció, sens dubte, s'endarrerirà fins després de l'u. Eleccions. L'acord de Corea té el seu propi impuls, però Colòmbia i Panamà podria ser desbaratat pel política.

L'equip de comerç Obama sona com si ara té l'impuls per tirar endavant l'agenda. S.g. política està influïda per les decisions polítiques, igual que qualsevol altres polítiques públiques. Els vents polítics semblen ser bufat a favor de la política comercial després de dos anys de lenta vela. L'administració ha d'impulsar la seva agenda mentre que el clima polític és més favorable.