L'any 1959. El culpable va ser Super tifó Vera, la pitjor tempesta Slam el país insular història. Que es va estavellar a la costa sud-est del Japó i perllongat cap al nord, que s'estripa dret a través de la mateixa regió que suportar el terrible terratrèmol i tsunami al març 11.

L'experiència de la Vera i la reacció que poden tenir lliçons per avui, a mesura que Japó comença un esforç de reconstrucció llarg i car—possiblement amb l'ajuda dels agricultors d'Amèrica.

Desastre d'aquest mes va ser per descomptat sense precedents. Primer ministre Naoto Kan, va dir que era la pitjor catàstrofe a colpejar el seu país des del final de la Segona Guerra Mundial. La magnitud de la devastació encara no conegut, però sembla implicar pèrdues de més de 10,000 vides i desenes de milers de milions de dòlars en béns materials, així com el risc permanent d'una crisi nuclear.

Japó és una gran nació i seguirà sent un. No obstant això requerirà ajuda dels Estats Units, Si només perquè som tan importants socis comercials.

Podem ajudar amb una de les necessitats de la vida: aliments.

Informes inicials suggereixen que el dany agrícola del Japó és limitat. El país està en l'hemisferi nord, igual que als Estats Units, així també està emergint d'hivern. Això vol dir que no ha perdut els camps de conreus que eren a prop de collita. La temporada de sembra tradicionalment comença a l'abril i maig.

Però la temporada de sembra serà qualsevol cosa menys normal. Una gran quantitat de terres de conreu es troba encara sota l'aigua. Zones pot resultar improductius per sal al sòl. A les prefectures de Fukushima i Ibaraki, el govern ha detectat nivells alts de radiació en llet i espinacs.

Així que el Japó haurà molta ajuda per alimentar-se.

Tingueu en compte que necessita molta ajuda per alimentar-se a un curs ordinari. El país importa la major part de el que menja. Gairebé 60 per cent de la seva ingesta de calories prové de l'estranger. Americans agricultors i ramaders venut val menjar més de $13 milions de dòlars per als japonesos l'any passat, incloent-hi gairebé un terç de tot el blat de moro hem exportat.

Una de les raons per què Japó compra tant dels Estats Units es remunta a aquella tifó fa més de mig segle.

Sergent mestre Richard Thomas, dels EUA. Força aèria primera mà veure quant la tempesta dany havia fet bestiar productors a la Prefectura de Yamanashi. Va portar una idea a un funcionari a l'ambaixada nord-americana: Què tal portar alguns porcs d'Iowa a Yamanashi?

Què va passar després es coneixeria com la Iowa Hog aixecar o la Yamanashi Hog aixecar. Diversos pagesos d'Iowa amb l'ajuda de l'estat d'Iowa i l'USDA va reunir tres dotzenes de porcs— les truges de trenta-quatre i dos senglars de quatre races de carn magra—i carregar-los en un avió de la força aèria amb destinació a Japó.

En tres anys, Aquests porcs havia produït sobre 500 progènie. Nou anys després de l'ascensor, Quan va morir l'últim d'aquests porcs originals, funcionaris posar la figura al mig milió. Aquests animals literalment ha donat naixement a indústria de porc moderna del Japó. Avui, seus descendents continuen prosperant i està menjant un munt de blat de moro que es conrea als Estats Units.

També servien un propòsit diplomàtica, reunir un parell de països menys d'una generació després havien estat en guerra. Avui l'altre la Iowa Capitoli estatal a Des Moines destaca el campanar de l'amistat—un regal de la gent de Yamanashi. Quan les inundacions devastat Iowa en 1993, els japonesos enviat $300,000 en donacions benèfiques.

No dolent per a una inversió de 36 porcs. És possible tant bé i fer el bé.

Gairebé exactament fa un any, Jo estava en Yamanashi per commemorar el 50è aniversari de l'ascensor de porc. Les flors de cirerer estaven bells i nostres amfitrions van ser generós. Cap de nosaltres, per descomptat, tenia de qualsevol indici de l'horror que seria part del futur del Japó.

Un cop d'ull al nostre passat, No obstant això, ens dóna la raó d'esperança.

Tim Burrack planteja blat de moro i soja en una granja familiar NE Iowa. Voluntaris de Tim com a membre de la Junta de veritat sobre comerç i tecnologia. www.truthabouttrade.org