Quan negocis i líders polítics es van reunir a Davos, Suïssa per al Fòrum econòmic mundial, Comerç i la ronda de Doha de negociacions polítiques comercials formaven part de l'agenda oficial i reunions de costat. Sobre 20 Ministres de comerç WTO membre i Director General Pascal Lamy es trobaven i d'acord a completar la ronda al final de l'any. Entre les anàlisis de fons per a les reunions era la ronda de Doha: Establir un termini, Definir un acord Final que sosté una quantitat es pot aconseguir i es preveu la major expansió del comerç de qualsevol acord.

 

L'informe va ser escrita per un membre nou "grup d'experts” nomenat els caps de govern d'Alemanya, Gran Bretanya, Indonèsia i Turquia i co-presidit per Peter Sutherland, Director General de l'acord General sobre tarifa i comerç (GATT) en 1994 Quan es va convertir en l'OMC i president d'ara no executiu de Goldman Sachs internacional, i Jagdish Bhagwati, Professor d'economia a la Universitat de Columbia i partidari del comerç obert més. El grup va demanar entorn desembre 31, 2011 com un termini absoluta per completar un acord o declarar públicament les converses d'un fracàs.

El grup d'experts atribuït el lent progrés de les converses a un canvi fonamental de la membresía WTO. A partir de la dècada de 1960, la majoria dels membres de la GATT van ser els països en desenvolupament, però la majoria de la negociació es va fer per "auto-identificats liberalizers” dels països desenvolupats. Països en desenvolupament no eren preguntats per reduir els aranzels i beneficiat d'accés al mercat ampliat als països desenvolupats. Avançats als països en desenvolupament com Brasil, Xina, L'Índia i Corea del Sud ara són massa grans per no fer reduccions aranzelàries substancial. Països desenvolupats encara haurà d'acceptar alguns resultats asimètrics amb la competència de països en desenvolupament. La flexibilitat va permetre als països en desenvolupament crearà ambigüitats sobre el nivell de les reduccions aranzelàries, però totes les tarifes es reduirà amb el més alt més reduït.

Quatre raons es suggereix per a completar la ronda de Doha. Primer, l'acord seria una assegurança contra el proteccionisme futur perquè les reduccions aranzelàries unilateral des 1994 sota el nou acord estaria vinculat. La bretxa entre envoltant les taxes i tarifes aplicades es reduiria en reduir les taxes d'envolupant. Segon, les reduccions de les subvencions en l'agricultura vols tornar-se irreversibles i limitar la major despesa en l'u. i UE quan els preus de mercat pot declinar en futur anys. Tercera, mentre que l'accés al mercat encara seria limitat, l'acord es preveu la major expansió del comerç mai en un acord multilateral. Quart, ho vols reforçar el sistema WTO de dispute resolution, que només poden sobreviure dins d'un fòrum més ampli de negociacions polítiques comercials.

L'informe assenyala que "la part més dinàmica del comerç del segle XXI prové de la internacionalització de les cadenes de subministrament.” Ha desenvolupat una bretxa entre política de comerç del segle XX i segle XXI comerç realitat. Com cada país escriu pròpies regles per aquest buit en polítiques WTO, el risc augmenta per política comercial tornar de nou a un 19 ' estil segle "grans potències” sistema de comerç en comptes de l'actual sistema multilateral WTO. Aquest antic marc comerç ho faria més difícil treballar cooperativament en altres temes com el medi ambient i manteniment de la pau.

Negociacions agrícoles, que no van ser inclosos abans de l'acord Ronda Uruguai polz 1994, afegit als reptes. Accés al mercat augment beneficiarien els països desenvolupats i en desenvolupament i les disciplines en subsidis agrícoles dels països desenvolupats ha beneficiar els països en desenvolupament. Les reduccions aranzelàries en països desenvolupats altament protegits donaria accés real de mercat perquè els sostres de tarifa vols empènyer cap avall en les tarifes aplicades. Només 4 per cent de línies tarifa podria ser etiquetat "sensible” i un tema a reduccions més petits. Com a compensació per aquells més petits reduccions aranzelàries tarifa quotes de 4 per cent del consum s'inclouria i subjectes a tarifes baixes. U. exportadors vols veure tarifes pagat decadència $2.2 milions de dòlars l'any, mentre importadors a l'u. vols estalviar $1.5 milions de dòlars. Reduccions dels subsidis al cotó no s'han treballat.

Per als béns industrials, països desenvolupats, que representen dues terceres parts del comerç, tindria cap tarifa anterior 6 per cent. Països en desenvolupament avançats tenen un paper en les negociacions. Xina té aranzels d'importació mitjana de 5.6 per cent; Brasil està en 8.5 per cent i l'Índia 12.9 per cent. Xina reduiria tarifes per una mitjana de 22 per cent, però països importar seus productes vols reduir les tarifes per 36 per cent. Contret vols cada reduir les tarifes per 8 per cent i encara tenen tarifes mitjana considerable sobre la 6 per cent dels països desenvolupats. L'Índia en general ha baixat les tarifes des de 1995, però Brasil no ha. Unió Europea i nord-americà. afrontar exportadors 22 per cent baixar les tarifes en els seus mercats, però la majoria d'aquest canvi seria en els països desenvolupats, no desenvolupar els. La UE i els EUA. vols reduir tarifes béns industrials en el rang de 40 per cent a 50 percentatge i grans països en desenvolupament avançats ha de fer un compromís proporcional.

Els experts també nota que dirigents polítics han de ser disposats a explicar el valor del comerç més obert no només en termes de nou accés al mercat de les exportacions sinó el valor de les importacions a ampliar elegeixi i competència i productivitat d'unitat i creixement. Reduint les importacions tarifes no és simplement una "concessió"- és una manera de reduir els costos de producció d'alguns elements i augmenta el poder adquisitiu dels consumidors. Expliquen, "Sense aquesta predisposició, la política de comerç obert sempre serà obstaculitzat i incomplet honest. Només aquest lideratge polític explícit crearà el context en el qual negociadors sentir capaços de passar de posicions defensives a quantitat de presa.”

L'informe conclou que el paquet actual de Doha és substancial, però incompleta. Facilitació de l'agricultura i comerç capítols són qualificades com avançat. En béns industrials un acord bàsic és allà, però és necessari treballar. Llengua sobre el comerç serveis és molt menys avançada i treball addicional augmentaria el valor de l'acord. L'acord es veu molt igual que en 2008. L'anàlisi és encoratjador perquè es destaca la feina feta i buits que cal omplir. Què es necessita és la voluntat política de portar l'acord a completar abans de finals d'any i començar el procés d'aprovació de cada país.