Aquí és què passava. Investigadors adscrits amb la Universitat de les Filipines a Mindanao estaven intentant produir una millor talong, també conegut com albergínia. Aquest és el vegetal més importants del nostre país. Una varietat millora genèticament seria una benedicció per als agricultors de petita escala com jo perquè això permetria anècdotes més menjar a millors preus per a la meva família i un planeta fam.

Però ara que hem perdut aquesta oportunitat, com a mínim de moment, per un error de tràmits.

Aparentment la Universitat descuidat publicar una certa forma de divulgació pública a una propera l'Ajuntament. Per descomptat és imprescindible per als homes i les dones que treballen en recerca de cultius per complir amb les normes reguladores, fins i tot quan comporten grans bobines de cinta Roja. Encara que els partidaris de la biotecnologia ciència té del seu costat, Hem no poden ser percebuts com cantonades de tall. Serveix l'agenda dels nostres adversaris, que està buscant per qualsevol motiu que es pot trobar per impedir que els agricultors aprofitant aquesta eina imprescindible per créixer més i millors aliments.

En el cas de les collites de talong, és una vergonya que aquest error de paperassa no podia ser resoltes. Ningú no té salut o seguretat va ser sempre al risc. Errors honests, ja aquest sembla ser, es mereix una oportunitat per corregir. La idea és que els tràmits servir els interessos de les persones més que al revés. Buròcrates ocasionalment oblidar això.

Per desgràcia, error de l'escola va donar els manifestants anti-biotecnològics totes les excuses que necessitaven clamor contra les proves de camp. Al final, destruïda la ciutat els cultius de prova d'allotjament 3,000 plantes. Investigadors diuen que s'ha endarrerit seu treball almenys de sis mesos.

"Va ser injust,” deia Eufemio Rasco Jr., científic de la Universitat. "La moral equivalent de posar un jaywalker abans d'un escamot d'afusellament. Ens van castigar per una raó feble.”

Afortunadament, la sembra de cultius de prova a altres mitjans de llocs que investigadors guanyarà les dades necessita en ordre el commercialize GM talong aviat.

Sóc optimista que els petits agricultors a les Filipines finalment gaudiran l'oportunitat de créixer GM talong, que posseeix una resistència natural a les plagues. Com els preus dels aliments es disparen arreu del món, és important que els agricultors per desenvolupar mètodes sostenibles de producció d'aliments tant com sigui possible. Això significa que necessitarem ple accés a les tecnologies del segle 21 mateixes utilitzat regularment pels agricultors als Estats Units, Canadà, i Sud-Amèrica.

Quan vaig començar a plantar blat de moro biotec fa uns anys, Em vaig convertir en un dels primers agricultors a les Filipines per prendre avantatge d'aquest meravellós producte. Ara els agricultors de tot el meu país agradaria utilitzar-lo perquè saben que serà millorar la productivitat i la subsistència, així com reduir els riscos de salut associats amb l'ús de plaguicides.

La comercialització de GM talong també serà més fàcil per al subministrament d'aliments nutritius a persones que pateixen fam—un repte en el món en desenvolupament. Talong és una excel lent font de vitamines, minerals, i fibres. Sovint el servim a la nostra taula familiar, com t'ortang talong (una truita) o pinakbet (barrejat amb verdures).

Estic mirant endavant a l'adveniment de GM talong. Quan es tracta, Vaig a ser un dels primers a menjar-se. I estic planejant tenir una hectàrea (2.4 hectàrees) de la meva terra plantada en talong massa.

Aquesta batalla particular no es limita a les Filipines. A l'Índia, els manifestants anti-biotecnològics han aconseguit posposant l'aprovació d'albergínies GM (que els indis anomenen albergínia). En ambdós països, el futur dels aliments està en dubte i així hi ha molt.

Caldrà convenir que els científics hauria de ser permès dur a terme la seva proves i realitzar els anàlisis—i sense interferències irresponsable de terribles persones que es neguen a entendre tot el que estem perdent.

Rosalie Ellasus és un agricultor de primera generació, cultiu de blat de moro i arròs a San Jacinto, Filipines. Rosalie permet la seva finca ser utilitzat com un pilot de demostració per als agricultors smallholder a visitar i aprendre dels. Actualment serveix com a President de la Federació de blat de moro Filipines i és membre de la veritat sobre comerç & Xarxa de tecnologia Global pagès. www.truthabouttrade.org