Un any calendari nou ha començat amb una altra trucada per completar les negociacions en les converses de política de comerç de Doha ronda de OMC enguany o espereu fins 2013 després de l'u. Eleccions presidencials de novembre de 2012. Els G20 líders polítics de les principals economies reunió de Seül, Corea del Sud ha dissecat a completar les converses a finals del passat mes de novembre 2011. WTO Director General Pascal Lamy dibuixats al Consell General de l'OMC a mitjans de desembre el programa que va i les cadires dels grups negociació havia preparat per a 2011.

 

Sr.. Lamy clarament establerts al Consell General el que ha de fer quan va dir:, "En aquesta etapa no és suficient tenir contestador al voltant de la taula. Estem en el punt on hem negociadors, i tots els negociadors han d'estar preparat per sortir de la seva zona de confort cap acord.” Les xerrades tenen drogues durant nou anys i pocs negociacions s'han produït en els últims cinc anys.

El president de les negociacions agrícoles, David Walker, Ambaixador de Nova Zelanda a l'OMC, ha establert una agenda de treball per començar gener agressiu 17 amb l'objectiu d'un projecte refós a prop de final de modalitats a finals de març. En parlar WTO modalitats conjunt amplis contorns — com fórmules o enfocaments per reduccions aranzelàries i subvenció — per compromisos finals. El president va dir, "El text refós eventual es basa en consens, i on consens no és possible, proporcionar opcions clares per a poder de decisió de triar.”

Tota aquesta preparació i reunió significa res si no és allà qualsevol negociació, només contestadors automàtics. A cap gran sorpresa, alguns han cridat l'u. per fer un moviment en les converses agrícoles oferint una retallada més en subvencions. Sota l'actual projecte, l'u. reduiria admissible comerç global distorsionant subvencions (OTDS) per 70 per cent des de un punt de partida estimat de $48.2 milions de dòlars anuals a $14.5 milions de dòlars quan completament implementada en cinc anys. Japó també aposta per un 70 percentatge reducció en OTDS i la Unió Europea 80 per cent. OTDS inclou subvencions Amber caixa (pagaments i programes lligat a preus de mercat actuals), de minimis pagaments (Pagaments de tipus de caixa de l'ambre, però menys de 5 per cent del valor de la mercaderia, 2-2.5 per cent en l'acord d'esborrany) i pagaments caixa blava (ara no utilitzat pels EUA, però inclouen pagaments contra-cíclica sota l'acord d'esborrany.) L'u. també s'ha compromès a reduir límits Amber caixa per 60 per cent des de límit actual del $19.1 milions de dòlars anuals a $7.6 mil milions més de cinc anys. La Unió Europea i Japó cada faria 70 percentatge reducció Amber quadre límits. EUA, Unió Europea i Japó vols fer primer any reduccions en OTDS de 33.3 per cent.

Els canvis suggerits retallaria OTDS per a l'u. per 80 per cent a $9.6 milions de dòlars anuals i la caixa d'Amber limitar per 70 per cent a $5.7 milions de dòlars. La suposició és que la UE, Japó i altres països desenvolupats faria moviments similars en programes tant OTDS i Amber caixa. Aquestes retallades supeditades a desenvolupat i els països en desenvolupament proporcionant un major accés als mercats per reduir les taxes aranzelàries envolupant més enllà dels nivells en l'acord d'esborrany i limitant encara més el nombre de productes designat com sensible per tots els països i especial per als països en desenvolupament que tindria més petits reduccions aranzelàries. L'u. també trobaria un major accés al mercat de productes industrials.

L'u. posició és més complicat per discussions sobre un 2012 projecte de llei agrícola durant un període de contenció de pressupost govern federal per reduir el dèficit anual de més de $1 bilió. Entre les compensacions sent considerades és canviar els pagaments directes no lligats a la producció actual o el preu que ara es reporten com caixa verda (comerç no distorsionar) assegurança de cultius o les eleccions d'ingressos de cultiu mitjana (ACRE) programa que estan lligats a preus de mercat actuals i rendiment per hectàrea, dos de les quals està Amber caixa i subjecte a límits. Collita d'assegurances ha estat en la categoria de minimis de, però amb el major cost de les assegurances de cultiu i la reducció en la categoria de minimis de sota l'acord d'esborrany, probablement es convertirà en ambre caixa.

Durant les discussions de la 2008 projecte de llei agrícola, iniciada el 2007 Quan parla de Doha també estaven en curs, es planteja la qüestió sobre un acord de Doha acabat el primer o escrivint primer el projecte de llei agrícola. Que va acabar com un punt discutible quan Doha mòlt aturar, però el resultat oposat pot ser cert aquesta vegada si Doha obtenir nova vida. Política de cotó afegeix complexitat més. Sota l'actual acord de Doha projecte agrícola, suport de cotó seria reduït més ràpidament que altres productes bàsics. Això és part dels compromisos assumits en la Conferència Ministerial d'Hong Kong al desembre 2005 en resposta a productors africans’ preocupacions sobre l'impacte dels EUA. polítiques de programa de granja a preus de mercat mundial del cotó. També, en un marc de discussions relacionades amb un cas WTO va guanyar per Brasil el comerç-distorsionant u. exportació de programes de crèdit i cotó, U. i funcionaris brasilers es reuneixen trimestralment en programes possibles en la nova legislació.

Més reduccions en els límits dels programes OTDS i Amber caixa requeriria el Congrés a reconsiderar els programes existents de granja i el comerç fora en programes actuals està discutint. Aconseguir que es van establir a la OMC dins 2011 donaria escriptors de projecte de llei agrícola una millor comprensió del que es necessitava per a romandre WTO, acomodatici.

El que els EUA els reptes. afrontar amb més reduccions en els límits OTDS i Amber caixa en l'agricultura, països desenvolupats com el Japó tindria problemes iguals o més gran acceptació més reduccions en els límits. Reduccions en el nombre de productes agrícoles especials i sensibles que podria ser reclamada per evitar les reduccions aranzelàries vols provar la gravetat dels països en desenvolupament com l'Índia a acceptar les mesures d'obertura del mercat.

Avançant en la ronda de Doha de negociacions seria bona notícia si WTO principal desenvolupats i països en desenvolupament és seriós sobre com aconseguir un acord. S'han quedat molts temes no resolts com líders polítics no han tingut la voluntat de negociar un acord com de Sr.. Lamy. Si aquest exercici és simplement utilitzat com una altra oportunitat per criticar u. programes agrícoles, aquells països només ha de connectar el seu contestador i estalviar tots el temps, diners i frustracions d'anar a Ginebra.