Seva incapacitat per assegurar un acord comercial amb Corea del Sud representa un dur revés per a una casa blanca que havia marcats molt a la superació de l'acord. També planteja seriosos dubtes sobre la comprensió del president dels reptes a assolir acords comercials i la importància de la participació econòmica dels Estats Units en el món.

El lliure comerç, el president ha promès per damunt i sub-entregat.

Principis d'any, durant el seu estat de la Unió, va aparèixer per entendre la importància vital de comerç internacional. "Els productes més fem i venem a altres països, les feines més que aquí donem suport als Estats Units,", va dir. "Hem de buscar nous mercats agressiva, igual que els nostres competidors són. Si a Amèrica s'asseu a la banqueta mentre que altres països signen acords de comerç, perdrem l'oportunitat de crear llocs de treball en nostres costes."

Llavors va definir l'objectiu de duplicar u. exportacions 2015–un digne objectiu que podem i altres públicament han aplaudit i amb el suport –  però també un ambiciós que requereix habilitat política genuïna i lideratge diplomàtica. Els agricultors i molts altres nord-Americans que depèn de les exportacions va tenir l'audàcia d'esperar que l'Obama faria tot en el seu poder a fer bona en aquest compromís personal.

Una de les primeres mesures va aprovar tres acords comercials que havia llanguit durant anys. L'administració Bush havia acabat acords amb Colòmbia, Panamà, i Corea del Sud, però encara havien de rebre l'aprovació del Congrés per obstruccionisme, principalment dins el partit del propi Obama.

Els pactes amb Colòmbia i Panamà segueixen sent importants, però també està eclipsada per l'acord amb Corea del Sud, nostre setè-major soci comercial. Un acord reeixit amb Corea es convertiria més gran acord de comerç dels Estats Units des del TLCAN–un pacte ultimat per Bill Clinton, Predecessor demòcrata Obama–i marca un pas significatiu cap a l'objectiu de duplicar les exportacions.

Obama va dir que anava a aconseguir-ho. Al juny, va donar-se el termini de la Cimera de G-20 de la setmana passada a Seül. Aquesta semblava una data raonable perquè que empeny la qüestió més enllà de les eleccions de meitat de període, salvaguardar-lo de demagògia.

El diumenge després de les eleccions, Obama va contribuir una opinió a la De Nova York. Oferí un argument poderós per lliure comerç.

"És el gran repte del nostre temps per assegurar-se que està preparat per competir per llocs de treball i les indústries de el futur." va escriure. "Pot ser temptador, en temps de dificultat econòmica, a cap endins, de comerç i el comerç amb altres nacions. Però en el nostre món interconnectat, això no és un camí de creixement, i això no és un camí al lloc de treball."

Obama també assenyalat a l'oportunitat específic amb Corea del Sud. "President Lee Myung-bak i treballarà per completar un pacte de comerç que podria ser la pena de desenes de milers de milions de dòlars en augment de les exportacions i milers de llocs de treball per a treballadors nord-americans. Altres països com Canadà i membres de la Unió Europea estan duent a terme pactes comerç amb Corea del Sud, i negocis americans estan perdent oportunitats per vendre els seus productes en aquest creixent mercat. Estem acostumats a ser el primer exportador a Corea del Sud; ara estem en quart lloc i he vist la nostra part de caiguda de les importacions de Corea a meitat en la darrera dècada."

Què va passar amb l'home que va escriure aquestes paraules? Pou, ell no va segellar l'acord. Termini autoimposat del president ha anat i vingut i no ha fet res tangible per augmentar el comerç-només més paraules.

Això és el que els nens anomenen un "epic fail."

Just després de les eleccions, Obama va confessar a un "shellacking" pels electors. El seu fracàs a Corea és una variació sobre el mateix tema–un shellacking patir en mans de gran treball, que rígidament s'oposa gairebé qualsevol política comercial que no implica l'aïllacionisme econòmica.

El president diu que encara vol un acord. Ell ha suggerit que potser va a fer-ho en les properes setmanes.

Espero sincerament que és correcte perquè èxit vols beneficiar nord-Americans i comencen a alleujar la nostra economia de l'estancament. Al mateix temps, M'estic tornant menys esperança que realment vol aconseguir res a aquesta zona.

Obama hauria de tornar i llegir les seves paraules–i llavors ell hauria de conduir com un president que realment vol portar endavant Amèrica sobre el comerç.

Tim Burrack planteja blat de moro i soja en una granja familiar NE Iowa. Tim voluntaris com un membre de la Junta de veritat sobre comerç i tecnologia de www.truthabouttrade.org