Mercats d'exportació de porcí i boví són cada vegada més impulsats per consumidors que volen les seves singulars necessitats a preus de mercat competitius. U. proveïdors tenen més sistemes de processament estretament alineats amb la producció a nivell de granja per satisfer les demandes de consumidors. Els participants en aquestes subministrament cadenes estan preocupats que recentment va proposar normes sota la Llei de Stockyards i Packers interromp l'eficàcia d'aquests acords comercials.

Els empaquetadors i Stockyards llei es va aprovar el 1921 i prohibicions establertes amplis sobre les accions de carn subministrament entitats cadena se sotmetran a la jurisdicció, en la seva majoria empaquetadors de carn. Alguns participants del mercat creuen les disposicions de la Llei àmplies dificulten l'aplicació i crear incerteses sobre el compliment. Títol XI dels aliments, Conservació i acte d'energia de 2008 (conegut com el 2008 projecte de llei agrícola) requisits addicionals creades per a empaquetadors i altres compradors de bestiar i aviram cadenes de subministrament i dirigit el secretari d'agricultura per establir criteris a utilitzar l'hora de determinar si la Llei de Stockyards i Packers s'ha vulnerat. El juny 22 la inspecció de gra, Envasadores i Stockyards administració (GIPSA) d'USDA alliberat una regla proposada per implementar la llengua en la 2008 projecte de llei agrícola. La regla estarà obert a comentaris públics fins al novembre 22, 2010.

El tema d'interès més als intervinents en els mercats d'exportació és "alternativa arranjaments de màrqueting” que utilitzar algun mètode de preus que no sigui la venda mercat animals de pes en un mercat obert visible. Moltes d'aquestes disposicions es basen en descobriment de preu a través de mercats Espot, segons ha informat el servei agrícola de màrqueting de USDA. Productors subministren primes per assolir els estàndards de tret de carn i els defensors d'aquestes disposicions s'ocupi que aquests quedaran limitades sota la regla proposada. Partidaris de la norma proposada diuen que les primes es poden oferir, però els compradors han de mantenir registres de documentació de la seva justificació.

L'objectiu d'arranjaments de comercialització alternatius és més acuradament enviar senyals de preu per a trets de carn preferida dels consumidors als productors. El senyal habitual és una prima de preu pels trets de carn apuntats, però pot ser descomptes per als animals que incompleixin la norma. Els arranjaments màrqueting intenten enviar la senyal correcta als productors mentre també assolir coherència de rendiment per a plantes de processament de carn aconseguir costos i satisfer les demandes de seguretat alimentària dels reguladors i els consumidors. Un producte de carn que satisfaci les demandes dels consumidors, produïts a baix cost i coherents amb les normes de seguretat alimentària és una victòria"triple” per a qualsevol cadena de subministres.

Una anàlisi recent pel servei de recerca econòmica de USDA, Mercat de vedella del Japó, informes que Bou consumidors al Japó tenen els mateixos objectius de tres. Els consumidors són preu sensible i u. Bou ha de competir amb carn de japonesos i australians per quota de mercat. Preus més baixos de vedella també pot expandir la mida del mercat carn amb certs u econòmicament. productes percebuts com especialment bons valors. Demanda d'alguns productes al Japó ha donat lloc a preus més alts per a u. processadors i productors de bestiar que podria ser adquirida en l'u. mercat sol. Gustos japonès per a carn difereixen d'aquells en el nord-americà. i la recompensa de consumidors empreses per cobrir aquestes necessitats. Els consumidors han preferit fortament marbre Bou, però que sembla estar canviant alguns per motius de salut. Japó va una sèrie de malaltia i la salut emana de seguretat començant amb E. brots de coli en 1996 i el descobriment de l'EEB al Japó el 2001 seguit per l'u. en 2003. Seguretat alimentària al Japó és una preocupació per a tots els productes carnis. Tota carn és necessari portar una etiqueta de país d'origen i algunes botigues ofereixen per Bou domèstic una imatge de l'agricultor o granja on s'alçava l'animal.

Any calendari 2009, U. les exportacions sobre una base de cadàver pes van ser 17.8 per cent dels EUA. producció de carn de porc i 7.4 per cent dels EUA. producció de carn de boví. Japó va ser el número u u. mercat de fresc, refrigerades i congelades de porcí i boví al $1.98 milions de dòlars. Després de la NAFTA socis Mèxic i Canadà, Corea del sud era el número quatre mercat a $420 milions. Aquest mercat és similar al mercat japonès amb els consumidors conscients de cost, Preferències de carn particular i preocupacions sobre la seguretat alimentària en un mercat amb subministraments domèstics d'alt preu i importadors de competència. El cinquè major mercat per u. fresc, refrigerades i congelades de porc i vedella, Hong Kong, a $389 milions és un mercat de similar com Taiwan, el mercat més a $206 milions. Mercats més petits com la UE a $139 milions són igualment discriminen a les demandes dels consumidors. Qüestions de mercat d'exportació són no desapareixerà en els anys endavant. Projeccions de deu anys de USDA llançat al febrer 2010 va mostrar les exportacions de vedella 60 per cent més alt en 2019 que en 2009 i les exportacions de porc fins els 31 per cent.

Canviant regulacions governamentals afegeix incertesa per relacions de cadena de subministrament. Mentre que adaptar-se a la nova normativa pot i es farà, afegirà el cost de fer negocis. Mentre que els costos són sempre un problema, consumidor i gustos per certs tipus de carn i consumidor preocupacions sobre la seguretat alimentària pot tenir conseqüències més. Alternatives i els acords comercials proporcionar retorns més aquells animals que donen lloc a productes carnis que coincideixen amb les demandes dels consumidors. Qualsevol acció que interrompen el flux d'informació que són negatius per una cadena de subministrament sencera. També, cadenes de subministrament es cada vegada més ser invocada per fluxos de carn traça per ajudar a resoldre temes de seguretat alimentària. Coordinació més estreta en cadenes de subministrament facilitarà aquest procés.

La regla proposada no aborda la propietat de vaques i porcs per empaquetador durant o part del seu cicle de producció. Propietat directa és una manera d'alinear la cadena de subministrament per satisfer les demandes dels consumidors. Avui uns 25 percentatge de porcs i 5 per cent del bestiar són propietat d'empaquetadors i apareix per ser cap interès en haver regulacions governamentals causa un augment en els percentatges.

Consumidors de vedella i porc a Tòquio, Seül i Hong Kong són conscients que una proposta GIPSA existeix que podria canviar productes carnis disponibles dels EUA. Ja han fet seves preocupacions coneguts en el mercat sobre competitivitat del preu, gustos i preferències i seguretat alimentària. S'escoltaran de nou si les noves normes influir subministrament cadena d'activitats. Escriptors de la norma definitiva ha de ser en sintonia amb les preocupacions, perquè la pèrdua dels mercats d'exportació ocasionaria rendes inferiors per als productors de bestiar.