El govern de la Xina va anunciar la continuació d'aranzels d'importació antidumping durant cinc anys contra u. carn de pollastre perquè productors xinesos van ser perjudicats per les importacions dels EUA. producte venut sota el cost de producció. Aquesta decisió va ser un any en la fabricació i forma part d'un conjunt molt més gran de qüestions de comerç amb la Xina. S.g. política comercial necessita actualitzar als EUA, Xina i arreu del món.

 


La qüestió de pollastre va començar el setembre de 2009 Quan l'u. imposar un 35 percentatge tarifa antidumping sobre pneumàtics automòbils xinès. Dos dies més tard el govern xinès va anunciar una investigació sobre l'abocament d'u. carn de pollastre i peus que sumaven $670million de les importacions en 2009. Més tard al setembre Xina també anunciava una investigació de subvencions per a u. producció avícola. Total u. exportacions agrícoles a la Xina en 2009 van ser $14.3 milions de dòlars, però la majoria de compres van ser granel mercaderia $10.3 milions de dòlars, incloent-hi la soia a $9.2 milions i cotó a $862 milions. Posar un aranzel en virtut dels articles vols han ferit intermedi productor xinès i els consumidors més que aranzels de pollastre. La investigació també era bona política en els països perquè l'Associació xinesa Animal agricultura havia presentat una petició demanant una investigació sobre les importacions de carn de pollastre i els peus.

Al febrer d'aquest any el govern xinès va anunciar preliminars antidumping tarifes que van des de 43.1 per cent a 105.4 per cent, amb tarifes inferiors per a empreses que cooperat amb la investigació. La petició original demana accions contra tres empreses – Tyson Foods, Orgull del pelegrí i Keystone aliments. Trenta-cinc empreses cooperat amb la investigació i tindrà finals tarifes que van des de 50.3 per cent a 53.4 per cent; tots els altres tenen 104.4 per cent.

A l'abril el govern xinès van determinar que u. producció de blat de moro i soja se subvencionen i donar-li a u. pollastre exportadors de carn un avantatge injust. Tarifes temporals de 3.8-31.4 per cent es van imposar i tarifes finals de 4.0-30.3 per cent es van anunciar a finals d'agost. Aquesta línia d'argument és difícil defensar, especialment quan la Xina va importar 23 milions de tones de soja dels EUA. en 2009 i productors d'aviram xinès beneficiar-se de les subvencions de la suposada producció.

El concepte de tarifa antidumping en l'OMC és en la necessitat de reforma, especialment per productes agrícoles processats. Alguns crus productes bàsics com el blat de moro o blat són produïts i comercialitzats sense processar. Assignació de despeses i ingressos són relativament fàcils. Carn de pollastre i subproductes són produïts a partir de la mateixa gallina, però té molts valors diferents en l'u. mercat i internacional. Totes les importacions de carn de pollastre per la Xina són tallades, pollastres no tota. Conducció volums d'importació a preus de mercat de demanda dels consumidors és el factor clau.

Pit de pollastre la carn és el producte més demanda en els EUA. i normalment porta el preu més alt en el mercat. Aletes de pollastre han trobat un nínxol de mercat domèstic com a producte de barbacoa, amb algun producte a mercats d'exportació. Carn fosca té el valor més baix i es mou en mercats d'exportació per als consumidors conscients de preu. Peus de pollastre solen tenir cap valor de mercat entre u. consumidors i es ven per uns pocs centaus per lliura com a subproductes per a aliment. A la Xina, demanda de peus de pollastre, anomenat potes de pollastre, supera els subministraments i l'u. producte mana un preu de complement de fins a $0.60 a $0.80 per lliura.

D'acord amb l'u. Agrícola agregat a Beijing, Importacions de carn de pollastre de la Xina en 2009 van ser 401,394 mètrica tones, amb l'u. Comptabilitat per a 80 per cent de les importacions i Sudamèrica gairebé la quantitat restant sencer. Incloent-hi les potes de pollastre, Importacions xineses de productes avícoles assolit 917,622 mètrica tones, amb enviaments dels EUA. Comptabilitat per a 79 per cent del pollastre pota importacions. Malgrat la tarifa en u. producte, l'u. Agregat espera les importacions de carn de pollastre per augmentar en 2010 amb Amèrica del Sud, omplint part del buit.

La situació de preus no és exclusiu d'u. pollastre; el mateix és cert de vedella i porc. Alguns talls de porcí i boví estan en alta demanda en la EUA. i pràcticament tota l'estada als EUA, mentre que altres productes desplaça a mercats internacionals. L'u. importacions hamburguesa de vedella d'alguns països, mentre que la venda més alt valgut talls de carn de boví a altres països. Això és comerç internacional en el seu millor com les preferències dels consumidors poden ser satisfetes al menor cost mentre que proporciona major renda per a les persones animals i carn processadors. Les normes del comerç ha d'afavorir aquesta activitat no descoratjar.

Com comerç continua expandint la, l'aplicació de conceptes com antidumping serà cada vegada més carregada de problemes. La demanda de càlculs antidumping seguirà sent forta com grups com l'Associació xinesa Animal agricultura procuren protegir mercat domèstic de l'augment de la competència. Cada govern nacional amb mercats oberts sosté amb el mateix tipus de pressions proteccionista; l'u. i els governs xinesos no són els únics.

U. representants d'aviram en general dit sentència ferma de la Xina en antidumping i anti-subvenció tarifes no afectarà comerç actual perquè han estat en el lloc des del febrer i abril, respectivament. Segons dades de l'USDA, durant els primers set mesos de 2010 (Gener-juliol) carn de pollastre exporta a Xina des de l'u. són avall 83.8 percentatge en volum i 82.0 per cent en el valor de 2009. Miscel·lània aviram és avall 88.9 percentatge en volum i 69.4 per cent en valor. Les tarifes estan perjudicant l'u. indústria avícola alhora quan encara està recobrant de perdre vendes rus.

Les relacions comercials amb la Xina són propensos a empitjorar abans d'arribar millors. Aquest mes u. Representant de comerç Ron Kirk va anunciar la presentació de dos casos més contra la Xina a la OMC. Un va demanar consultes disputa pel que fa a la imposició de la Xina de antidumping i operen en sentit contrari aranzels a les importacions de plana laminats d'acer elèctrica dels EUA. El cas d'altre sol·licituds de consultes sobre la discriminació de la Xina contra u. proveïdors de serveis de pagament electrònic. Si la història és una guia, Xina respondrà en espècie en altres productes. L'única manera d'aquesta és una nova ronda de negociacions post-Doha que Pentinada cap amunt de les deixalles de la política de comerç que com acumulades durant el passat 15 anys i establir un nou camí de política.