La setmana passada, consumidors de gra al món espantat sobre possibles mancances al ministre rus Vladimir Putin va anunciar la prohibició de les exportacions de blat. Egipte i altres països que depenen de gra des de Rússia—exportador de blat quart més gran del món–va començar una lluita boig per assegurar el proveïment, provocant els preus en augment a tot el món.

La Food and Agriculture Organization (FAO) de les Nacions Unides va advertir que no ens dirigim cap a una nova crisi alimentària. Quan els preus agulla fa dos anys, persones que pateixen fam es van sollevar de Bangla Desh a Haití. Preus dels aliments romanen 22 per cent inferior al seu pic de 2008, però també són 13 per cent més alt del que eren fa un any.

Per tant, no és raonable de preocupar de que es podria fiquen més alt—o pensar com biotecnologia pot mitigar problemes similars en el futur.

El culpable a Rússia és una greu sequera. Els agricultors estan patint de temperatures rècord d'alçada, manca de pluges, i significatiu d'incendis. Molts estan experimentant fracàs total collita. Potser arribarem a través d'aquesta interrupció actual, com diu la FAO. Encara podem també ser només un altre esdeveniment de mal temps de nou dificultats.

Biotecnologia pot canviar el clima, però la seva aplicació creatiu pot alleujar els efectes de condicions extremes.

Per desgràcia, els agricultors no tenen l'opció d'escollir a créixer el blat biotec. Simplement no existeix com a producte de consum. Hem de produir nostres ones ambre de gra sense aquesta eina nova i innovadora que ha realçat dramàticament la producció a altres cultius.

Que és una llàstima, perquè la biotecnologia ha revolucionat la manera podem plantar cultius bàsics com el blat de moro i soja. Als Estats Units, Canadà, i en altres llocs, la majoria de blat de moro i soja genèticament s'han millorat per millorar la seva capacitat per a combatre les males herbes i les plagues.

També van ajudar a combatre períodes secs. GM blat de moro i soja són tan bon a vèncer les males herbes que els agricultors no necessita fins a la terra, tant com ho fan amb varietats convencionals. Això permet la humitat quedar-se tancat del sòl, on els cultius poden fer el millor ús de la mateixa.

Però això és només un benefici indirecte de la biotecnologia. Beneficis directes també són possibles. Ara mateix, els científics tenen el know-how per construir la resistència a la sequera en les mateixes plantes, fent el seu ús d'aigua més eficient. En els propers anys, Aquest tret es preveu que comercialitzarà el blat de moro.

Ja hauria de ser disponible en blat. Tem encara sobre l'acceptació dels consumidors en els mercats estrangers—mercats exteriors mateixes que ara va a pagar preus més alts per al blat—companyies de llavors desanimat de la inversió en aquesta zona. Des d'un punt de vista tecnològic, blat és ara anys darrere de blat de moro i soja.

Com a resultat, molts pagesos en la meva àrea simplement estan creixent molt menys de la mateixa. Fa uns quinze anys, hem dedicat al voltant de tres quartes parts de la superfície del meu granja a producció de blat. Avui, aquesta xifra es redueix a sobre 15 per cent. Si no tenim alternar cultius, probablement ni tan sols no seria que l'alta.

Estic gairebé sol. La meva finca es troba en una de grans regions productores de blat dels Estats Units. Avui, No obstant això, alguns dels meus veïns no créixer el blat a tots.

Els canvis són evidents a qualsevol que condueix als voltants Stutsman County, però les estadístiques cobreixen el punt. En 1996, pagesos al meu Comtat plantat 451,000 hectàrees de blat. L'any passat, aquest número havia deixat més de dos terços, a 143,700 hectàrees. Mentrestant, superfície de blat de moro ha quintupled.

Biotecnologia està darrere d'aquesta transformació. Quan Plantem GM blat de moro i soja, ens està molt més segur que anem a collir un bon cultiu al final de la temporada. També som més propensos a obtenir un benefici. Aquest és un dels grans regals de la biotecnologia—i fins que el blat també pot prendre avantatge d'aquests trets, només no va créixer tant de la mateixa.

Per si mateix, Blat de GM no pot resoldre el problema de producció que Rússia ha optat per agreujar a través de la prohibició d'exportació imprudent–però vols ajudar, i els consumidors de blat del món seria molt millors.

Terry Wanzek, membre del Consell de veritat sobre comerç i tecnologia, és un blat, blat de moro i soja pagès i estat senador a Dakota del nord. www.truthabouttrade.org