Aquí a l'Àsia, estem començant a fer una cosa semblant: Que va ser el primer, el chickening o l'albergínia GM?

Hi ha una resposta clara a la nostra versió. A l'Índia, el govern està chickening. A les Filipines, on jo granja, ens està abraçant biotecnologia i els seus beneficis.

Abans d'aquest estiu, les Filipines va anunciar que permetrà la comercialització d'albergínies genèticament modificats, que crida Filipinos "talong.” Llavors s'espera d'anar al mercat per a la 2011 temporada de creixement. Aquesta aprovació significa que les Filipines es convertirà en el primer país a Àsia – i probablement al món – deixar que els agricultors créixer GM talong.

L'Índia podria han obert el camí. Al febrer, No obstant això, funcionaris ignorat les recomanacions d'un panell científic i es va negar a aprovar l'albergínia GM, que crida indis "albergínia.” Ells no rebutjar explícitament aquest cultiu–diuen per a l'estudi més–però la seva decisió de retard va ser interpretat àmpliament com rendir-se a Greenpeace i altres grups de pressió d'anti-biotecnologia.

"L'Índia té una necessitat desesperada de biotecnologia agrícola,” va escriure Rajesh Kumar, un pagès que creix albergínia, en l'edició asiàtic del Wall Street Journal. "Per rebutjar la Gene Revolution … Govern Congrés dirigit a Nova Delhi ara amenaça la capacitat de l'Índia els agricultors per augmentar el rendiment, qualitat, i seguretat dels aliments que produeixen per seus conciutadans de més de mil milions.”

Afortunadament, les Filipines viatjarà un camí diferent. Talong és dels cultius bàsics per a nosaltres. És nostre sol vegetals més populars, Comptabilitat per sobre 13 per cent dels nostre superfície vegetal. Jo no creixen talong com un producte comercial, però col·locar-lo al meu pati perquè és bo servir fresc amb peix i arrossos.

Talong és vulnerable a una de les principals plagues anomenat el Barrinador de disparar, Quina és la larva d'una arna blanc. Esquerra incontrolada, disparar infestacions barrinador pot provocar pèrdues devastadors per als agricultors. El miracle de la biotecnologia permet GM talong lluitar contra els barrinadors del rodatge de naturalment. Com a resultat, pagesos tallen els plaguicides costos de producció i ús. Consumidors adonar-se dels avantatges d'una major abundància i preus més baixos.

Hi ha un avantatge ambiental, així. Per produir més aliments a les granges existents, podem reduir els incentius per convertir el desert en conreu. Això és fonamental en les Filipines perquè ens enfrontem a nivells alarmants de creixement de la població i que ens estem quedant sense espai per a l'agricultura.

GM talong ens ajudarà a fer més amb les granges que ja tenim.

No entenc per què ningú s'oposarà biotecnologia. La meva pròpia experiència amb cultius transgènics ha estat molt positiva. Vaig créixer GM blat de moro i altres cultius en deu hectàrees a San Jacinto, una mica nord de Manila.

Accés a biotecnologia ha transformat la meva vida. Em va permetre la major productivitat, com una vídua, per enviar els meus tres fills a la Universitat. Dubto que això hagués estat possible sense llavors GM.

Tan cultius transgènics repartir més que una millora agrícola. Són motors de mobilitat econòmica.

Per desgràcia, agricultors en molts països no tenen aquesta mateixa oportunitat. Seva falta d'accés té res a veure amb la ciència o seguretat i tot a veure amb la política, com a experiència decebedor de l'Índia amb espectacles d'albergínia GM.

Índia realment hauria de conèixer millor. Ja permet el creixement de cotó GM. Els agricultors han gaudit dels beneficis de la seva molt major rendiment.

Les dones poden guanyar més, Segons un nou estudi realitzat per la Universitat de Warwick del Regne Unit. A l'Índia, collita de cotó és tradicionalment una activitat femenina. Des de la introducció de cotó GM, dones que recollir en aquests camps han vist seus ingressos lloc per 55 per cent.

"En general, [GM] cotó millora la qualitat de vida de les dones a través d'augmentar els ingressos i la reducció de ' femanual’ treball,” deia Arjunan Subramanian, professor de Warwick.

Homes, per la seva part, dediquen menys temps a fumigacions pesticides. Això els deixa més disponible per a activitats i tasques familiars.

Saludo el govern de Filipines per a mantenir una ment oberta sobre biotecnologia i assegurar-se que els agricultors poden utilitzar.

Esperem que officeholders a l'Índia i altres llocs també decideix acceptar albergínies GM i altres cultius biotecnològics–i deixar chickening a davant el progrés.

Rosalie Ellasus és un agricultor de primera generació, cultiu de blat de moro i arròs a San Jacinto, Filipines. Rosalie permet la seva finca ser utilitzat com un pilot de demostració per als agricultors smallholder a visitar i aprendre dels. Actualment serveix com a President de la Federació de blat de moro Filipines i és membre de la veritat sobre comerç & Xarxa de tecnologia Global pagès. www.truthabouttrade.org