Una decisió recent pel govern mexicà per acabar drets antidumping sobre productes bovins dels EUA. és una bona notícia per mexicana als consumidors i productors d'u. Mentre que el comerç entre l'u. i Mèxic ha estat lliure per a tots els productes des del gener 1, 2008, romandre persistent comerç disputes. Mèxic és el mercat d'exportació número u per a u. Bou i l'eliminació dels deures cal promoure realçar comerç.

L'anunci va ser el final d'un procés que va començar el novembre passat quan el secretari de l'economia publicat un avís sobre la conclusió de les obligacions i productors de carn de boví demanant comentaris i justificacions per continuar les funcions. A l'abril 2010 el govern va començar un procés de revisió formal de posta de sol per buscant l'aportació més de productors de vedella sobre continuant, eliminant o modificant les funcions.

Les funcions es va iniciar l'abril 2000 i van ser ratificats per un altre de cinc anys a l'abril de 2006. El juliol de 1998 alguns productors de bestiar i carn processadors demanat el govern mexicà per investigar l'u. per presumptament llençant (venda per sota de costos) de vedella al mercat mexicà. A l'agost 1999 la Secretaria de comerç anunciat drets antidumping preliminars. Mèxic modificat les funcions en 2004 després d'un panell NAFTA determina el secretari de l'economia no suficientment implicava u. les importacions de bou havia danyat la indústria de vedella de Mèxic. Les funcions finals s'estenia des $0.03 a $0.29 per lliura i mitja aplicada a sobre d'u. producció de carn de boví. La 2007 Comerç nacional estimació informe sobre comerç exterior dels EUA. Representant de comerç (USTR) representants de la indústria reportats afirmar que els deures causat una pèrdua de $100-500 milions en ingressos cada any.

Quan va començar la NAFTA en 1995, U. exportacions de bou i de vedella a Mèxic Totalitzar només $86 milions en comparació amb $364 milions al Canadà i $1.7 milions de dòlars al Japó. Per 2000 Quan es van imposar els deures, U. les exportacions a Mèxic havia augmentat a $512 milions i es va negar a $299 milions per al Canadà i $1.5 milions de dòlars per al Japó. El descobriment de l'EEB en l'u. al desembre 2003 va causar agitació en tot u. mercats, però el mercat mexicà recuperat el més ràpida. En 2009, el mercat mexicà d'u. Bou i vedella assolit $746 milions i Canadà $622 milions, mentre que el Japó es va recuperar a només $411 milions. Segons març de la USTR 2010 Informe sobre sanitaris i mesures de fitosanitaris, després del descobriment de l'EEB Mèxic va ser el primer país al març 2004 d'acceptar u. deboned Bou menys de 30 mesos d'edat i a principis 2006 accepten carn OS en menys de 30 mesos d'edat. A l'octubre 2008, D'acord importar carn cria animals nascuts després de Mèxic 1999. Malgrat aquestes decisions, Mèxic encara es nega a acceptar la carn sobre 30 mesos d'edat i terra Bou.

La decisió pel govern mexicà per acabar els drets antidumping Bou és coherent amb l'altra acció de govern en qüestions comercials en els últims cinc anys. Al gener 2006 el secretari de l'economia va governar no hi havia prou proves que productors de porc domèstic van resultar ferits per les importacions dels EUA. Una conclusió similar es va assolir el setembre 2006 sobre les importacions d'arròs dels EUA. Al desembre 2007 una quota de tarifa tarifa NAFTA salvaguarda en quarts de pollastre cama va permetre expirar. En l'última acció abans de la decisió de vedella, el govern va acabar drets compensatoris sobre pomes deliciós vermells i daurats. U. Carn exportació Federació Regional representatius Russell del Txad comentat després de l'anunci de vedella, "En els darrers anys, els interessats a Mèxic han conclòs que els deures oferir-los cap avantatge…Realment això demostra fins a quin punt la u. indústria ha arribat a desenvolupar una relació forta comerç amb Mèxic.”

La indústria bovina mexicana s'integra amb l'u. indústria. Segons les estimacions per a 2010 des de l'u. Agregat agrícola a ciutat de Mèxic, Mèxic té sobre 7.0 milions de vaques de carn i 3.3 milions de vaques lleteres. S'estima en el cultiu de vedell 6.8 milions amb 1.0 milions vedells en moviment viu als EUA, 14.7 per cent de la producció. Massacre total per a 2010 s'estima en 6.03 milions, amb 1.55 milions de vaques, 0.33 milions vedells i 4.15 milions altres animals de vedella. Massacre en una base de pes de cadàver s'estima en 1.74 milions de tones mètriques (. MMT) amb un altre 0.33 . MMT importat, principalment dels EUA. i Canadà. Sobre 55,000 MT s'espera a l'exportació, fins a 45,000 MT l'any passat i 42,000 MT en 2008. Consum total Bou domèstic s'estima en 2.0 . MMT, amb 16.5 per cent de les que importen. La indústria mexicana Bou també està integrat en l'u. alimentar el mercat de cereals. Those one million head of calves that move north are fed out on U.S. corn and grain sorghum and corn exports to Mexico for feed use and processing for the current market year are estimated at 8.0 . MMT. Sorghum exports are estimated at 2.6 . MMT.

The decisions in recent years by the Mexico government and industries to move away from import restrictions based on price is not the end of trade policy disagreements. The lingering restrictions due to BSE concerns are evidence of that condition. Tots tres països del TLCAN han controlat l'estatus de risc l'EEB des de l'organització mundial per Animal Heath, i Mèxic s'ha convertit en una modesta exportador de vedella, incloent a alguns mercats asiàtics. Temes sanitaris i fitosanitaris serà més importants com identificats en NAFTA al 15: Edifici el lliure comerç, una marxa 2009 Informe de mandat del Congrés de el servei de recerca econòmica de USDA, "Els governs de NAFTA s conscients de la importància de la coordinació reguladora per al comerç agrícola. Durant els darrers 15 anys, tenen finne afinat diversos dels seus sanitaris, fitosanitaris, i altres mesures reguladores de manera que han obert les portes a noves oportunitats de comerç.”

País d'origen de l'etiquetatge (REFREDAR) seguirà sent un problema. NAFTA i OMC convenis reconeixen el dret dels països aplicar algun tipus d'origen"marcant” o "marca d'origen.” Llevat que els tres països elaborar una comprensió, panells de resolució de conflictes en última instància, decidirà si les exigències actuals frescos són consistents amb u. obligacions sota els acords. A principis de maig 2010 l'OMC va compondre un panell per a investigar una queixa des de Canadà, Mèxic i altres països.

Desacord es produirà com comerç augmenta perquè velles maneres de fer negocis es va interrompre. Les activitats de política sota NAFTA del passat 15 anys Mostra que els governs poden treballar a través de qüestions i arribar a l'enteniment que treballa en benefici dels productors i els consumidors.