Quan els líders dels països del g-20 es va reunir a Canadà acceptaven sent compromès a les converses de Doha rodó de la OMC, llengua anterior però eliminat per un termini d'actuació al final de 2010 i no suggerir un nou. Que va ser vist per molts analistes polítics de comerç com un resultat positiu perquè s'injecta un sentit del realisme en el procés. Terminis s'han oblidat repetidament en els gairebé nou anys de negociacions i un altre termini hauria aconseguit no més respecte.

President Obama va començar en una nota una mica negativa en un discurs de dinar diumenge dient que les ofertes sobre la taula eren insuficients. Això és obvi, perquè si les ofertes van ser adequada hi hauria un acord, però algú ho havia de manifestar l'obvi. El President seguida ràpidament que estava compromès amb les converses i no estava parlant a partir de "zero.” L'ambaixador xinès a l'OMC abans havien acusat l'u. d'aquella posició. El President va animar fora de la caixa pensament i debats més ampli que l'agricultura i productes no agrícoles. Diverses fonts va dir que els comentaris eren ben rebudes per altres líders i va provocar una discussió franca de hora i mitja sobre els obstacles d'acord.

Jeffery Schott, Investigador associat a l'Institut Peterson per economia internacional, a Washington, DC base de reflexió que els suports obren comerç, va escriure abans de la reunió del G20 a l'Agenda A comerç per del G20 que membres ha de fer bé en els seus compromisos el setembre passat per "omplir els buits” en l'agricultura, productes fabricats i serveis en les negociacions WTO. Aquestes noves ofertes vols estimular les negociacions més àmplia i crear una "ambiciós i equilibrada” resultat que ocasionaria suport a casa i a l'estranger.

Schott suggerit President Obama prendre la iniciativa amb una nova oferta en u. programes de la granja. L'oferta mostraria seu compromís nord-americà a llarg termini. pressupost de reforma i animar a altres socis de G-20 a fer ofertes recíprocs sobre les barreres que impedeixen les exportacions dels Estats Units de productes agraris, productes fabricats i serveis. El nou "sostre” a la granja de pagaments seria sobre pagaments actuals, però vols limitar pagaments addicionals si els preus de mercat en el futur declinar anys. Altres líders G-20 cometran llavors a molts menys tarifa reducció excepcions del permès sota l'actual acord de projecte en l'agricultura. Tal un intercanvi aconseguiria al cor de l'estancament en l'agricultura perquè els països en desenvolupament no confien en la EUA. per no augmentar ingressos dóna suport si el mercat preus declivi i l'u. no confia en els països en desenvolupament per fer reduccions significatives en implantar grans aranzels sobre els productes agrícoles.

A causa d'una complaença creixent no aconseguir un acord, Schott no és un optimista sobre la ronda de Doha. Ell va ser citat en una història de Reuters dient que les negociacions es dirigien cap a un "moment Niagara'. “Si les converses continuen a la deriva aigües avall, Crec que hi ha ’ s una possibilitat molt real que la ronda de Doha caurà estavella avall sobre el cau,” Schott va dir. "Has de conduir fora de les roques, i ningú no està fent cap direcció.” Ell creu que fa una proposta atrevida comporta risc poc al President Obama perquè si altres països no correspondre immediatament no hi ha cap possibilitat d'arribar a un acord Congrés aprovaria.

WTO Director General Pascal Lamy repetir a la Cimera de la seva molt gastat comenta que 80 per cent de la feina negociadora es fa. Va dir que tècnicament acabar la ronda de Doha era possible, però l'impasse tàctic i polític ha de ser trencat.
Malgrat les estancades negociacions WTO, líders de la G8 desenvolupat països de la reunió al Canadà el dissabte abans de la reunió del G20 va acordar impulsar acords comercials bilaterals i regional. Xerrades sobre acords comercials entre desenvolupat i els països en desenvolupament han recollit en els últims anys perquè els participants poden veure els beneficis bidireccionals de comerç més lliure. Que suggereix que hi ha problemes funcionals amb les converses WTO que han sufocat l'interès general en acords comercials. Parlant de suports agrícoles domèstics és un d'aquests problemes funcionals.

En la declaració del G20 que acaba, comerç es va abordar en paràgrafs 35-39 de la 49 document de paràgraf. Els membres renova per tres anys «el nostre compromís a abstenir-se d'elevar barreres o imposar noves barreres per a la inversió o el comerç de béns i serveis…” Seu compromís amb les converses WTO manifestat, "Per això reiterem nostre suport per portar OMC desenvolupament ronda de Doha a una conclusió equilibrat i ambiciós tan aviat com sigui possible, coherent amb el seu mandat i basat en el progrés ja fet.”

Els països del g-20 Contacta amb una altra vegada el novembre de Seül, Corea del Sud. Corea del Sud és un dels països buscar nous acords de lliure comerç (FTAs). El president Obama ha dit que empenyerà per al progrés abans de novembre el desacords entre l'u. i Corea del Sud sobre la seva FTA i oferir-lo al Congrés a principis 2011. Austràlia ja està pressionant per aconseguir comerç alta en l'agenda a Seoul.President Obama havia poc positives a dir sobre el comerç en la seva campanya presidencial i primer any a l'oficina, però ara sembla ser l'únic líder que poden impedir que les converses de Doha repassar les caigudes. Va parlar en el seu 2010 Estat de la Unió sobre duplicar les exportacions en cinc anys, ara està negociant sobre l'acord de comerç Trans Pacific Partnership i es compromet a treballar fora el FTA U.S.-Corea. El President ara té una casualitat de pas a l'escenari més gran de les converses de Doha.

President Obama també està sent impulsat per recolzar un acord WTO de defensors de les polítiques que donen suport a "multilateralisme internacional” per fer front a assumptes de política exterior. Expresident Bush va acusar d'actuar forma unilateral sobre qüestions i candidat d'Obama va parlar de perseguir multilaterals solucions als problemes. Ara es veu President Obama empenyent un acord comercials bilaterals amb Corea del Sud omís de treball amb l'OMC és la institució multilateral del comerç.

OMC Director General Lamy va assenyalar que els negociadors són "mirant a l'altre esperant l'altre costat moure's primer.” President Obama és l'únic líder que pot canviar aquesta situació, fent el primer moviment polític.